reklama

Jak na kondici - alternativy k posilovně

Autor: Keli, vydáno: 18.3.2016

Pokud to myslíte s bajkováním a potažmo s jakýmkoliv sportem vážně, zcela jistě víte, že je nezbytná kondice. A to nejen pro daný sport specifická, tak i všeobecná. V dnešním článku vám ukážeme dvě alternativy ke klasickému posilování v posilovně.





První je kruhový trénink, který pražská dvojice Štěpán Ginzel a Jiří Nečásek pojmenovala v roce 2014 všeříkajícím názvem „Hardcore Kruháč (nejen) pro Bikery“, během cvičící seance se procvičily všechny svaly, které jsou namáhány během bikování či jízdě na motorce. Hardcore Kruháče se cvičí v Praze, takže jsou tréninky určeny především pro Pražáky a okolí. Podrobnosti najdete na webu www.hardcore-treninky.cz.

Druhou variantou kterou si dnes představíme je tzv. cvičení doma, za kterým stojí Tomáš Jehlička – jak je z názvu patrné, nemusíte do žádné posilovny, tělocvičny, v podstatě nevytáhnete zadek z baráku. A nejen to, pro cvičení nebudete potřebovat téměř žádné speciální pomůcky. Trénink je založen na tzv. supersériích. V supersérii cvičíme dva nebo více cviků po sobě bez přestávky. Máme-li supersérii o dvou cvicích (kliky a dřepy), cvičíme kliky a ihned po nich dřepy. Po odcvičení posledního cviku v supersérii (zde dřepů) následuje pauza.
Máme vyzkoušeno, že celé cvičení v pohodě zvládnete do půl hodiny a stačí cvičit jen třikrát týdně. Nevěříte? Vyzkoušejte sami na www.cviceni-doma.cz.





Ukázkový trénink

partie cviky sérií opakování pauza
Prsa Široké kliky 3 10
Stehna Dřepy se závažím 3 10 50 s
Dolní + Horní zádové svaly Zvedání trupu 3 10
Stehna Vězeňské dřepy 3 10 50 s
Ramena Tlaky na ramena 2 12
Lýtka Výpony 2 12 50 s
Bicepsy Kladivový zdvih 2 12
Břicho Zkracovačky 2 12 50 s


Jak to máš ty? Zvedáš železo v posilovně, preferuješ funkční trénink, crossfit, jógu, TRX či něco úplně jiného? A nebo to neřešíš a jezdíš pouze na kole?

Diskuze

  • profilová fotka Lettak 18.3.2016 v 9:18

    lezení, top posilka na všechno

  • profilová fotka maverick82 19.3.2016 v 7:41

    CROSSFIT

  • anonymní uživatel ma 19.3.2016 v 12:06

    TRX supeer věc!

  • anonymní uživatel biker007 20.3.2016 v 18:40

    k čemu, stačí jezdit na kole, kdykoliv...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí