Test: Ghost AMR Riot Lector 9 - kolo Tomáše Slavíka

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 29.4.2014

Nejlepší testování je takové, když o kole nic nevíte. Sednete na něj a čekáte co dovede. Přesně tak to bylo i s následujícím kolem, Tomáš „Datel“ Slavík jezdící za Ghost má v držení asi jediné kolo na území ČR – Ghost AMR Riot Lector 9. Představovat Tomáše asi není třeba, ale v krátkosti: aktuálně fourcrossový mistr světa, nejlepší český fourcrossař, který v současnosti pokukuje i po sjezdu (a také velmi úspěšně, důkazem je letošní třetí místo v městském sjezdu Valparaiso Cerro Abajo).

Slovo dalo slovo a na jedno odpoledne jsem si kolo vypůjčil.





Kolo už na první pohled zaujme, díky vnitřnímu vedení kabeláže vyhlíží velmi čistě. Rám je celokarbonový s minimem nekarbonových dílů – masivní mega tuhý přední trojúhelník doplňuje subtilní zadní stavba, kterou vzadu zpevňuje 142×12mm pevná osa. Tvůrci (pod vývojem rámu je podepsán český fourcrossař Adam Stašek, pozn. red.) vycházeli z myšlenky, že lehká zadní stavba rovná se méně neodpružené hmoty a tím pádem lepší a citlivější funkce zadní stavby. Když jsme u hmoty, tak celý rám váží 2,1 kg.




Zajímavé je uchycení zadní brzdy na hliníkový unašeč procházející zadní osou.



Riot Link
Srdcem celého kola je složité přepákování nazvané Riot Link – čtyřčep točící se kolem virtuálního bodu doplněný dvěmi páčkami. Výsledkem je unikátní chod zadní stavby, která je na začátku zdvihu degresivní (do 30% zdvihu), následuje lineární (od 30 do 80% zdvihu) a poslední část zdvihu je naopak progresivní – chápete? Ne, podívejte se na graf a animaci, která ukáže zapojení Riot Linku.




Riot Link se maskuje více než dobře



Datlův speciál
Datel má kolo postavené metodou „co dům dal“, rám je předprodukční vzorek, stejně tak i výplety jsou prototypové – náboje Ghost napletené do Alexrims ráfků . Tlumič dodal Cane Creek Double Barrel Air, kliky od Sramu – jedna karbonová, druhá hliníková. Převody 1×10 ovládá Sram X0, brzdy Elixir 5, původně osazený Pike nechtěl držet tlak a tak dostala šanci vidlice Rock Shox Relevation.




Řazení Sram X0 a desetikolečko, jedenáctka není kvůli absenci XD ořechu na prototypových ko­lech



Obutí má v moci Schwalbe, vepředu Hans Dampf, vzadu Nobby Nic – obojí v „dušovém“ provedení, nafoukáno hodně na tvrdo. Tomáš není přítelem bezdušového řešení, jeho agresivní jízdní styl zapříčiňuje, že i při vysokých tlacích v pláštích, gumy vyzouvá. Brzdy Avid Elixir 5 nepatří mezi kotvy, ale ty co má Datel na kole, jsou výjimkou, brzdí (na Avid) naprosto neuvěřitelně.




Náboje s přímo vedenými dráty jsou krásné



Na trailu
O samotném kole jsem před půjčením věděl pouze to, že existuje. Datel, když mě kolo předával, zářil jak sluníčko a chválil jak kolo neuvěřitelně jede – byl jsem k tomu spíše skeptický. Sedám do vozu (naložením Riotu se hodnota vozu minimálně zdvojnásobila) a přejíždím k trailům, které mám opravdu najeté.




Kokpit řídítka Xtasy s 78cm šířkou, gripy Odi Ruffian Slavik Signature. Vpravo zamykání vidlice, vlevo ovládání tele. sedlovky RS Reverb Stealth



Jelikož jsem měl kolo pouze na jedno odpoledne, jednu vyjížďku, nenastavoval jsem nic, Tomáš Slavík je zhruba stejné tělesné konstituce jako já. On jako fourcrossař preferuje tužší nastavení tlumičů, já také, takže jen o centimetr zvednout sedlovku a jdeme na to.
Posed bych přirovnal k posedu na sjezďáku, sedíte spíše nad zadním kolem, díky kratší zadní stavbě jde do manuálu Riot velmi ochotně a přitom se výjezdu do kopce nezvedá na zadní.
První šlápnutí a vzpomínám na Datla, kolo doslova vystřelí. Začínám hravým trailem vedoucím mírně z kopce, od prvních metrů mám na obličeji rohlík od ucha k uchu, ten se mě po chvíli ztratí, vždy když se to pěkně rozjede, leží přes trail padlý strom, sakra, to muselo v týdnu tak foukat?





Nyní s odstupem, můžu s klidným srdcem říct, že chod zadní stavby se chová přesně podle grafu – ze startu je tuhé, poté když pohybujete uprostřed zdvihy se výrazně zaktivuje a na konci přitvrdí. Jednotlivé přechody jsou neznatelné – po rovině i do kopce kolo jede téměř jako pevné kolo i při otevřeném tlumiči, pokud tlumič zavřete už to není téměř, ale skutečně pevňák. Dolekopcom kolo (resp. zadní stavba) krásně zobe a to že máte pod zadkem je 130mm zdvihu ani nepoznáte. Stinnou stránku Datlova setupu byla vidlice Relevation – ta zadní stavbě těžce nestíhá – každá rychlá komprese je uvedena nepěkným zvukovým projevem a ránou do rukou.




Dvouhlavňová opakovačka se zmenšenou vzduchovou komorou, progresivita šla nahoru



Nadšení z kola po celou dobu vyjížďky nebere konce, toto se mě už dlouho nestalo. Přiznávám se, že je to zatím nejlepší trail bike, co jsem měl možnost sedlat. Možná to zní jako klišé, ale akcelerace je dechberoucí a kolo chce prostě jet – téměř v každé situaci jsem se přistihl, že si můžu dát těžší převod a přitom se nedřít jak soumar. No jo, není se co divit, že kolo jede, když katalogová váha je 11,2 kila (informace z webu Ghostu) – dávám Datlův bajk na váhu a ta ukáže 12,8 kg. I toto je super váha, ale už to není něco, co by vás posadilo na zadek.




German bicycle technology za kterou stojí nejeden Čech





Riota bych bez nadsázky označil jako kolo, které dělá čest rozměru kol 650b. Stoupá jako devětadváca a sjezduje jako šestadváca. Prostě 27.5" jak má být, z obou velikostí si bere to nejlepší.

A až bude Riot na 150 nebo 160 milimetrech a on určitě bude, tak vím co chci.



Diskuze

  • anonymní uživatel dawe 29.4.2014 v 7:37

    Líbí se mi s jakou progresivitou jde tahle firma nahoru,enduro mi nic neříká ale asi dává latku tak vysoko že některé firmy tam ani nedoskočí.jak to ti němci dělají ví snad jen Gott.

  • anonymní uživatel rybí semeno 29.4.2014 v 8:07

    moc pěknej bike... přední náboj vypadá krutě.... proč má každou kliku jinou a jak se u toho vůbec mění čepy? :D

  • anonymní uživatel peto(dude) 29.4.2014 v 9:46

    4 dawe - Velmi jednoduche. Lebo su racionalni, nerobia zbytocne kompromisy a nepodliezaju nezmyslom. Nebudu tvrdit, ze kazdy ma svoju pravdu lebo ta je len jedna a kazdy moze mat akurat tak svoj nazor. A podla toho sa proste riadia kedze toto vedia a su si sebou isti. Vedia na co sa maju sustredit ked nieco robia a nenechaju sa unasat nepodstatnymi vecami. Tuto vykonavaciu efektivitu sa ale podarilo zneuzit nacistom. Najviac neonacistov je podla nejakych prieskumov(ktore som davnejsie cital) v rusku a je ich tam dokonca viac ako vsetkych ostatnych dokopy z inych krajin. Kde raz nemci prisli tam zaviedli fungujuci system. A to ludom ucarovalo. V rusku kde to proste nefunguje je to velky kontrast. Proste na to v dobrom spominaju ako my tuna na komunizmus. Aby bolo jasno som zasadne proti nacizmu a komunizmu. Nemci uz dokazali, ze to nieje totalitnym rezimom, ale, ze je to proste v nich ta funkcionalita. Napriklad najvyznamnejsia skola dizajnu Bauhaus hovori za vsetko. Dnesne najlepsie dizajn produkty sa riadia ich zasadami a inspiruju ich tvarmi. A tak ma netesi, ze sa do nemecka a podobnych krajin stahuje tolko cudzincov lebo to cele len kazia svojim inym pristupom. Dokur.ili sme si krajinu tak ideme tam de to funguje a donesieme si tam aj svoju zhubnu kulturu, aby sme to nasledne aj tam dokur.ili. A tak potom vyzera cela EU ked ma takych lidrov. Neschopna a nezodpovedna. Kalap dolu pred svajciarskom. Ti sa oje.avat nenechaju. Mimozemstania.

  • anonymní uživatel hoffman 29.4.2014 v 10:26

    mne sa ten bike vôbec nepáči, a to som fanda nemeckých značiek. náboje sú ale krásne, o tom potom.

  • anonymní uživatel bok 29.4.2014 v 10:36

    Na oko se mi taky moc nelíbí. K ty přední nábě, jak je to napleteny na straně kde není kotouč?

  • anonymní uživatel sr 29.4.2014 v 11:23

    provlíknutý a pak teprv nasazený pozdro pro osu? a co ty čepy u středovýho?

  • anonymní uživatel dawe 29.4.2014 v 13:19

    4 peto,asi máš pravdu.jejich disciplínu jim může závidet kde kdo.podívej se na canyon torgue ten nejvyšší model za 98tis to je osazené tak že mi stoho jde hlava kolem.kolik by stálo tak osazené kolo třeba od specialized?180?250?možná i víc.fandím jim.

  • anonymní uživatel hoffman 29.4.2014 v 13:50

    dawe: tak ale tá cena sa do značnej miery odráža z faktu, že canyon nefunguje distribučne

  • anonymní uživatel Vrbitch/FFP/ 29.4.2014 v 14:08

    Měli jsme možnost natáčet testovačku tohodle kola s Katrin Leumann (ve videu 1:12), která měla kolo osazený svejma komponentama a technici trvdili, že se s váhou dostali pod deset kilo... Nevážil jsem to, ale takhle lehký celopéro jsem rozhodně ještě v ruce neměl. A na týhle "německý technologii" se podílelo podstatně víc čechů/slováků než němců :)

  • anonymní uživatel bok 29.4.2014 v 15:58

    sr: to bude asi lahůdka to naplést, hlavně teda dát dovnitř náby na ten drát něco jako hlavičku co to tam podrží, divim se, že to nemaj na obou stranách stejný

  • anonymní uživatel Chiron 29.4.2014 v 16:03

    Věřím, že na tom rámu půjde postavit bike pod 10kg. Ale investice by to byla asi nemalá a hlavně otázka je proč to dělat. Výsledek by byl akorát podivné XC bez teleskopu, s lehkou vidlí a záplety. Mám doma Riota 5 v 19" a bez pedálů jsem navážil 12,69kg. Kdybych z toho chtěl udělat chrta, tak asi budu v první řadě řešit nějaké lehčí kola a dozadu nějaký rychlejší plášť. Ale v originál setupu je to hodně výkonný trailbike u kterého tu váhu tolik neřeším. Ani předtím jsem neměl nijak zázračně lehké a tuhé HT. Takže váhu moc nevnímám, spíš přechod z HT byl trochu šok. Každopádně s Riotem mě začlo ježdění bavit úplně jinak než dřív...

  • anonymní uživatel dawe 29.4.2014 v 16:54

    4 hoffman,určitě nefungujou distribučně,obchody neuvidíš ale vtom je ten vtip a tak úžasná cena.jen mi nejde do hlavy za kolik ty komponety nakupujou :-D Ghost je supr ale už jdou cenově taky nahoru,tehle riot je už cenová šílenost.

  • anonymní uživatel xyz 29.4.2014 v 17:15

    Co by to nejelo dobre, kdyz se jedna o trail bike ... 130mm moc neni. Navic ceny jsou taky dost sileny, tohle neni SC, Ibis, s-works ... ghost nijak prestizni neni ...

  • anonymní uživatel hoffman 29.4.2014 v 17:51

    xyz: každá značka má topmodely, ale neviem, či práve tie čo si uviedol sú zrovna chápané ako prestížne. skôr kedysi dávno kultové a dnes masovo dostupné.

  • anonymní uživatel Domíšek (d.divin (a) seznam.cz) 1.5.2014 v 20:00

    škoda že nedělají hliníkovou verzi na 26", to bych si ten rám snad i pořídil,takhle je to pro mě cenově říše snů :D

  • anonymní uživatel mara 4.5.2014 v 13:52

    Hnus....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí