Zahájení Bike sezóny aneb Tour de Beer 2014 Bělkovice - (Ch)Lašťany

Autor: Pavel Čep, vydáno: 8.5.2014

Podcenit pitný režim se nevyplácí a to platí jak pro nezávodníky, tak i pro závodníky, pro ty dvojnásob. I Pavel Čep to ví a vyrazil legendární závod Tour de Beer Bělkovice – (Ch)Lašťany. Na start se letos postavilo 370 po kole a především pivu dychtících závodníků.



Po dlouhý době se objevil trochu volnější víkend, a tak sem si říkal, že využiju možnosti nicnedělání a budu se věnovat oblíbenejm aktivitám jako jsou sekání trávy, vysávání, něco málo si přežehlím a budu spokojenej. Nicméně moje plány málokdy vyjdou, a tak sem byl vytrženej z letargie pípnutím fíbíčka a informací o tom, že za 40 minut se jede legendární Tour de Beer! Asi tak 23 vteřin sem váhal, ale za dvě minuty už sem oblečenej montoval na GT Force Carbon 2014 držák na bidon :-). Start závodu je od místa, kde bydlím cca 25 minut a startovní číslo mi Kaňour snad nějaký najde. Ono to totiž není jen tak, protože týhle akce se pravidelně účastní mraky lidí. Letos ovšem padl tuším rekord, když se na start dostavilo přes 370 beer riderů!

Princip závodu je relativně prostej… okruh lesem, cca 14km dlouhej, převýšení nějakejch 230m a na občerstvovačkách vypít šest teplejch lahváčů .-)





Zrovna sem crcal svoje předstartovní pivko, když se ozval výkřik start a začalo peklo. Trhání řetězů, hrabání zadních kol,… to tu samozřejmě vidět nebylo. Dost lidí prostě v klidu dopilo pivínko a na pohodičku se rozjeli vstříc novým zážitkům. Ve mně se (jak jinak) probudil závodník, hrknul sem do sebe zbytek piva a už sem viděl, jak za plotem mizí první, po medailích dychtící XCčkaři. Nahodil sem lokty a zahájil stíhačku. Dopředu to šlo celkem svižně a k prvnímu pivu už sem dojížděl na třetím fleku. Zdálo se mi to dost dobrý, dokud sem neviděl jakým způsobem borci kolem mě pijou! Dokonalá souhra pohybu zápěstím a záklonu hlavy, několikrát výrazný glo glo a bylo po pivu. Řikám si oukej, tenhle trénink prostě nemáš, udržuj pozici Čepe! Cestou na druhý pivko sem to už točil trochu do červenejch, protože cesta byla pořád mírně horekop.com a já viděl záda druhýho! Tan každopádně zmizel v nedohlednu na další tankovací stanici.





Exovat pivo, když funíš jak lokomotiva je docela náročný sportovní odvětví. A hlavně to pálí! Neskutečně to pálí a ještě se pořád dere zpátky… no ale přece se nenechám diskvalifikovat, že sem to vyhodil! :-) Na dalším přejezdu už podlíhám dalším dvěma žíznivejm a trošku si to začínám šněrovat. Každý další pivo pálilo v trubkách jako čert, ale udržel sem skvělej pátej flek až do cíle.

Pro mě velkej zážitek a motivace k tréninku.-). Po dojetí závodu za nějakých 40 minut, jsem zjistil, že tě takovej výkon docela dobře rozpije a v euforii, že žiju, do mě piva padaly jak Němci do krytu.

Proto jsou asi fotky bez mojí maličkosti anebo vleže :-D





Každopádně sportovní aplikace Runtastic mi spočítala téměř půllitrovou dehydrataci a já jsem 100% přesvědčenej, že to musí bejt nějaká chyba ve výpočtu:-D

Foto: Pavel Čep, Mapei-Cyklo Kaňkovský

Diskuze

  • anonymní uživatel vykrs 8.5.2014 v 11:59

    Tak tohle bych si chtel zkusit taky :)

  • anonymní uživatel kreveta 8.5.2014 v 12:46

    to zas bude v álejích nablito.....

  • anonymní uživatel lucky bastard 11.5.2014 v 19:34

    článek je přesnej, byl jsem tam a mohu všem doporučit, neskutečná prdel to byla :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí