MojeKolo

Přestupy: Mulally, Neethling, Chase mění týmy

Autor: Čert, vydáno: 9.1.2015

Letošní mimozávodní období bylo na přestupy poměrně divoké hned ze startu, nicméně ještě na konci roku visely otazníky nad několika zásadními jmény. Začátek tohoto týdne přinesl zprávy o tom, kde budou nově působit Neko Mulally, Andrew Neethling a legenda série NWD Aaron Chase. A kam to bude?






Jako první vyšel najevo přesun Andrew Neethlinga. Po tom, co se Giant Factory racing zaměřil na mladší jezdce, se Needles přidal k sourozenecké dvojici Tracy a Micku Hannah v Polygon UR teamu. V rámci zachování rodinné tradice UR bude Neethlingovi dělat mechanika jeho mladší bratr Jonty. Plány na 2015 jsou pro Polygon UR jasné, Světový pohár, všechny tři Crankworx a městské sjezdy, případně EWS „pro zábavu“.






Už na konci loňského roku proběhla zpráva o ukončení spolupráce Aarona Chase s Canonndale. Faktem je, že ačkoli se stal producentem a filmařem pro Redbull Media House, po úrazu páteře Aaronova kariéra dost stagnovala, bylo tedy jasné, že pokud chce Chase, jehož streetovo-trialová videa přivedla ke kolu nejednoho jezdce z generace 1990–1995, zase nahoru, bude to chtít pořádný impuls. A právě tím by se měl stát přechod pod křídla amerického Pivotu. Po podepsání víceletého kontraktu se Chasova garáž začíná plnit modely této značky, jejíž výsadou je karbon a odpružení DW-link. Na sjezd bude sedlat nový Phoenix Carbon DH, jako enduro poslouží Mach 6 a na slopestyle a dirt pevňák Point a celopéro M4X.  Aaron by svoje ježdění i novou flotilu měl ukázat ve znovuobnovené sérii Through my eyes, kterou uvede výše zmíněny RB Media house v letošním roce.






Jedním z nejočekávanějších byl i přesun úřadujícího mistra světa v chainlessu, Neka Mulallyho. Jedenadvacetiletý Američan se nakonec „upíchnul“ po boku „Brandoga“ ve Švýcarském týmu Gstaad-Scott Factory Racing, o který se jako manažer stará legendární předváděč a komentátor tratí světového poháru Claudio Caluori. A pány na letošní rok jsou jasné, co nejvíc beden na svěťáku i MS. Neko bude tedy v příští sezóně sedlat kolo Scott Gambler s odpružením Fox a na komponentech Shimano a DT Swiss, Co se týče ostatních, soukromých sponzorů, vedle Royal Racing, Five ten a Bell helmets bude v roce 2015 Mulally reprezentovat barvy Oskar Blues Brewery. Tahle americká společnost má pivovary po celých státech a prostřednictvím Nekovy helmy chce prezentovat svůj „top model“, Dale's Pale Ale.





Ano, pokud tomu nevěříte, Neko Mulally je nejenom hrdina bezřetězové jízdy z Hafjellu, ale taky první závodník co nebude mít na helmě logo přeslazeného čehosi s kofeinem, ale piva! Jak řekl Neko v rozhovoru pro Pinkbike.com: „I just think that most of the people watching these races would much rather have a beer in their hand than an energy drink.“ volně přeloženo pro neangličtináře: „Prostě myslím, že většina lidí, co sledují tyhle závody, by měli v ruce mnohem radši pivo než energiťák.“ A má pravdu!!!

Diskuze

  • anonymní uživatel syflus 9.1.2015 v 13:01

    bych řekl že Dale's Pale Ale bude mít blíž k přeslazenému čemusi než k pivu takovému jako známe u nás :D

  • anonymní uživatel Honza 9.1.2015 v 13:24

    jestli to bude ALE, tak jak ho znám ze Skotska, tak nebude :) tmavé, poměrně silné pivo

  • anonymní uživatel bob 9.1.2015 v 18:53

    taký špejle ma Neet

  • anonymní uživatel HiPP 12.1.2015 v 9:52

    Chase uz asi bude za zenitom ,ale drzim palce nech sa este chyti :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí