Test: iXS Hack Jersey 2015 - chráničové triko

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 23.4.2015

Ta tam je doba, kdy sjezdaři byli obrnění jak rytíři, v současné době je trend jezdit na lehko a pokud možno bez chráničů. A pokud jezdíš enduro, tak tam se mimo koleňáků chrániče skoro vůbec nenosí. No jo, je to super, trendy a cool, ale jen do té doby než se vyválíš, pak máš sice super materiál pro fotky na fejsíček a instagram, ale dobitej jseš jako pes.
Takže jak z toho vybruslit? Řešení je mít chrániče dobře ukryté, tak aby si všichni mysleli, že fakt jedeš bez chráničů. Jedním z tipů, co na sebe obléct a trochu se ochránit, je iXS Hack Jersey – elastické tričko s integrovanými chrániči ramen a hrudníku.





Základní tričko Hack Jersey je vyrobeno z prodyšného a vlhkost odvádějícího polyesteru s antibakteriální úpravou. I na holé tělo je materiál příjemný. Tričko je elastické, takže nikde neplandá a dobře sedí, jen pokaždé, když si jej oblékám, tak mám po těle zvláštní pocit, je to takové svazující-stahující, milovníky latexu, bondáže a kožených slipů to asi nepřekvapí, ale pro nás ostatní je to trochu nezvyk. Nicméně po chvíli za to zapomenete a díky elasticitě základního materiálu nikde nic netlačí a dobře sedí. Střih je spíše delší a navíc má prodloužený zádový díl.





Co se týče ochrany, tak iXS Hack Jersey nabízí ochranu ramen a hrudníku. Ramenní chrániče jsou masivnější, mají více materiálu a proto také dosáhly na EN1621–1 certifikaci. Hrudník na žádnou certifikaci nedosáhl, protože tlumivá pěna je velmi tenká a materiálu je v ní pomálu. Chrániče jsou vyrobeny z funkční pěny, u iXS označené Q-Matter – ta po nárazu ztvrdne a rozloží tak náraz do větší plochy. Mimo laboratoř to pořádně vyzkoušet nejde, tak nezbývá než věřit, že nekecají. Zatím jsem se v těchto chráničích vyválel dvakrát a i při pádu zůstala ramena na místech, kde mají být.





iXS Hack Jersey nejsou chrániči v pravém slova smyslu, jedná se spíše o základní vrstvu oblečení s přidanou hodnotou, kterou dodávají chrániče ramen a hrudníku. Pro smysluplné využití je třeba doplnit ochranu trupu minimálně ještě páteřákem nebo batohem, se kterým si rozumí, popruhy od batohu se s ramenními chrániči nijak nehádají.



A navíc! Máš malý ramena, propadlý hrudník a k tomu ještě pořádnou vanu? Pak je iXS Hack Jersey tip pro tebe, jak bez práce a cvičení získáš objem hrudníku, narostou ti ramena a ještě se ti zmenší břicho. Zázrak jak z teleshoppingu, ale opravdu funguje. Viď, Horste! (spojitost s modelem ZR na fotkách nehledejte, pozn. red.).





Diskuze

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 23.4.2015 v 7:15

    Tomuhle bych se asi nesvěřil:(

  • anonymní uživatel stan (stan.mi (a) centrum.cz) 23.4.2015 v 9:15

    Tyvoe chtěl jsem napsat, že Ríša šel do sebe co se týče postavy. Ale jestli je to triko fakt tak formující, tak smekám!!

  • anonymní uživatel MP 23.4.2015 v 9:26

    Já moc nerozumím tomu, proč do toho rovnou nevšijí nějaký "lehký" (tvrdnoucí pěna?) páteřák a byl by super endurospecific chránič! Tomu fakt nerozumím....

  • anonymní uživatel Anonym 23.4.2015 v 9:30

    MP.Jsou firmy, které to dělají už nějaký ten rok... navíc i s páteřákem, třeba O´Neal.

  • anonymní uživatel MP 23.4.2015 v 9:34

    Anonym: jj přesně.. proto se divím, k čemu je toto vlastně....

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 23.4.2015 v 9:38

    MP: je to pro ty, co chtějí jezdi s batohem, protože páteřák se s batohem nemá rád. Bez batohu nebo externího páteřáku to význam nemá.

  • anonymní uživatel FR 23.4.2015 v 13:04

    Cenu radši nezveřejnovat co?

  • anonymní uživatel Bersekr 23.4.2015 v 13:29

    lmgtfy.com/...

  • anonymní uživatel MP 23.4.2015 v 20:26

    Keli: To je vlastne pravda, ze s batohem to bude fungovat dobre, to me nenapadlo, sorry ;)

  • anonymní uživatel mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 24.4.2015 v 5:53

    Vyhozené prachy...

  • anonymní uživatel he he 25.4.2015 v 9:17

    kde su teraz ty experti s tuzkou? :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí