Video pozvánka: Enduro Race Kouty

Autor: Keli, vydáno: 17.5.2015

Pokud jste se ještě nepřihlásili na první závod české Enduro serie 2015, který se bude konat 24.5.2015 v Koutech nad Desnou, rozhodně neváhejte a registrujte se zde (cenově zvýhodněná online registrace končí zítra o půlnoci). Jako menší navnadění tu máme pro vás video pozvánku od Kamila Tatarkoviče, který má letošní tratě v Koutech na starosti.

A pozor, do letošního roku vstupuje Enduro serie s novými pravidly, jsou i nové kategorie a pro kategorii Race je povinná integrální přilba, podrobnosti najdeš zde.

Popis tratí:
TR1 – po asfaltu z Loučné nad Desnou do 2/3 kopce, z asfaltu potom traverz po lesní cestě k Obrázku
RZ1 – start u Obrázku, cíl dole u parkoviště

TR2 – lanovka
RZ2 – start u lanovky, klopenkami pod lanovkou se dostaneme na modrou trať. Z té se bude uhýbat do nově vyhrabané pasáže, která povede na lesní cestu, na které bude cíl.

TR3 – z cíle RZ2 se pojede traverz k asfaltu, po něm nahoru k lanovce
RZ3 – start u lanovky, pojede se celá Medvědice s cílem u spodní stanice lanovky

TR4 – výjezd po asfaltu na Dlouhé Stráně
RZ4 – start po DH trati (skoky), potom přejezd na červenou, přes Obrázek. Odtud potom po bikeparkové trati až na spodní parkoviště, kde bude cíl RZ4 a zároveň cíl závodu kategorie HOBBY.

TR5 – lanovka
RZ5 – start na tzv. bodu „křížení tras“, po černé dolů až na parkoviště, kde bude cíl kategorie RACE

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Koumes (eluglab (a) seznam.cz) 17.5.2015 v 20:54

    Nění těch výjezdů nejak moc málo!? :-D

  • anonymní uživatel Ondra 18.5.2015 v 11:17

    Trasování je super, chtěl jsem se jen zeptat, jak je to s tím batohem s páteřákem, nestačí batoh s vakem jako páteřák ? Ps. budou nějaké občerstvovačky ? Díky za info.

  • anonymní uživatel Kamil Tatarkovič 20.5.2015 v 8:04

    to Ondra: v pravidlech je to s páteřákem a integrálou následovně:
    9.2 Povinnou výbavou je helma. V kategorii Race je povinná integrální helma (včetně enduro helem s odnímatelným chráničem čelisti) v RZetě, v transferu integrální nebo cyklistická helma. Pro závodníky v kategorii Hobby je povinná cyklistická helma nebo integrální. Závodník musí mít helmu po celou dobu jízdy v závodu, helmu nemusí mít pouze v případě sesednutí z kola v transferu. Pokud 2 helmy – obě si závodník veze s sebou. Povinný je i chránič páteře, možno nahradit batohem s integrovaným chráničem páteře. Nedodržení povinné výbavy bude mít za následek diskvalifikaci ze závodu.

    Je to hlavně kvůli bezpečnosti.
    Občerstvovačka bude dole u parkoviště, takže hladovět snad nebudete :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 20.5.2015 v 9:24

    Proč má kategorie Hobby volnější pravidla než kategorie Race? Jasně, v Race kategorii se jede rychleji, ale taky ti jezdci většinou spíš ví, co dělají. Obráceně Hobby kat. mi přijde víc nebezpečná, protože v ní jedou méně zkušení jezdci, kteří sem a tam podcení a nekončí to dobře...

  • anonymní uživatel Ondra 20.5.2015 v 10:07

    to Kamil : díky za info, pravidla jsem si samozřejmě přečetl, ale zajímalo mě to z důvodu, že nemám batoh s páteřákem a nemám možnost dát si bidon na rám a kupovat si páteřák a na něj pak dát batoh mi přišlo divný a ani jsem to nikdy ani u elity neviděl, že by vozili páteřáky. Ale pravidla jsou daný, to je jasný. Tak třeba jindy.

  • anonymní uživatel Mudrc (fake.friendship (a) seznam.cz) 20.5.2015 v 15:09

    Já bych to tak nehrotil... Co ti pomůže páteřák, když si třeba rozsekáš koleno na sra*čku, páč jsi neměl chránič kolen, který nebyl povinný?! Asi to chce trochu víc myslet hlavou, při sestavování pravidel...

    Kamile, kdyby někdo opravdu myslel na bezpečnost, tak dá do pravidel jako povinnou výbavu helmu, páteřák, rukavice, chrániče kolen a loktů, brýle, předepsanou obuv a před závodem prověrku fyzické zdatnosti. A to nemluvím o tom, že by si měl každý vozit dostatek tekutin a jídla....

    Asi by se měli pořadatelé závodu trochu víc zamyslet, než něco vypustí do světa.... :-)))

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 20.5.2015 v 22:50

    Prostě jsou daný pravidla a hotovo, nemáš je jak dodržet, tak to riskni (pokud si toho někdo všimne, bude disk) a nebo nejezdi... Raději koleno na kaši, než už nechodit vůbec a jen slintat.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí