Report: MAXXIS MSDH Cup Kyčerka - s odstupem času

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 20.5.2015

Tak jsme dlouho přemýšleli, jak zhodnotit závody v bikeparku Kyčerka, kterých se zúčastnilo pouze 115 jezdců.
Čekali jsme větší účast, ale na tento termín naplánovali otvíračku v Bikeparku Ružomberok – Malino Brdo, v Koutech nad Desnou a závody byli i v Chorvatsku.
Hodnotit počasí je taky sporné, protože přes den bylo ideální počasí a noční deštík pomohl k tomu, že trať byla náročnější a zajímavější.
Spousta pylu a alergenů způsobila, že jsme všichni kýchali jak nemocní oslíci a některé to dokonce přinutilo zalehnout do postele.





Rebelové odrazovali, že Kyčerka není sjezdová trať , ale ty které ježdění opravdu baví, tak ty to neodradilo. Dobrý jezdec musí umět závodit na jakékoliv trati. Někteří připomněli loňský úvod SP v Africe, kde byla taky atypická DH trať, ale nikdo z předních jezdců nechyběl.





Tradičně se závodí ve Velkých Karlovicích v areálu Razula, ale na poslední chvilku odmítla majitelka louky v cílovém prostoru uspořádání závodu a tak nezbývalo nic jiného, než rychle zareagovat a vymyslet náhradní řešení. Tím bylo zařazení Kyčerky, která leží v nádherném prostředí a má velmi kvalitní zázemí. Jediným problémem je parkování v bezprostřední blízkosti cíle. Zde je místa velmi málo a tak se musí jezdci utábořit okolo příjezdové cesty. Malé vzrušení po ránu bylo i v cílovém prostoru, kde vyšlehl plamen z aparatury. Vyhořelý zesilovač zapříčinil, že jsme se slyšeli trošku decentněji, než obvykle.

Konečná podoba tratě vznikla až při pátečním páskování, kdy jsme se po dohodě s provozovatelem bike parku rozhodli vynechat spodní pasáž s lávkami a zařadit nový úsek s kořeny, který se vyjezdil a zamotal hlavu nejednomu jezdci.





Ale pojďme k výsledkům.
Soutěž týmů ovládli téměř domácí jezdci týmu Specialized Planet Bike, před týmem Mondraker a třetí místo patří Valmezbiku. Absolutně nejrychlejší pak byl Lukáš Šplíchal, který porazil o vteřinku Martina Mikulenku a třetího Vláďu Srněnského.
Nejrychlejším veteránem byl Vlastik Hynčica, který v absolutním pořadí obsadil čtvrté místo. Na stupně se podíval taky Aleš Drlík a Tom Kohout.
Naděje vyhrál opět Olivek Gombala, ženy Jana Krajčovičová a pevňáky Lobo Grega.
Nejpočetnější hobíky prohnal David Šůstek, kterého na stupních doplnil Jiří Marek a Radim Novosad.





Nejvyrovnanější boje předvedli junioři a to doslovně. Denis Kohút a Libor Macek zajeli finálovou jízdu v naprosto stejném čase, což se v historii seriálu stalo poprvé a tak se prémie pro vítěze i body za prvenství museli rozdělit stejným dílem mezi oba borce. Kompletní výsledky zde.





Pěknou fotogalerii má Lukáš Navrátil (z ní jsou fotky v tomto reportu) a taky hodně bohatá a pěkná zde.

Díky horské službě, pořadatelům a sponzorům, kteří se podíleli na zabezpečení Kyčerky.

Další závod se jede první červnový víkend v Koutech nad Desnou na jedné z nejtěžších tratí v česku a tak věřím, že si to nikdo nenechá ujít a přijede změřit své síly.
Těší se na vás organizační team MSDH Cupu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel kokos 21.5.2015 v 9:15

    takový malý dotaz kdy se jede na kyčerce wbs ?

  • anonymní uživatel t77 21.5.2015 v 11:29

    někdy v říjnu, jako finále Wbs

  • anonymní uživatel Farmer 21.5.2015 v 11:35

    ty kokos... zkousel ses treba divat na web WBS? nebo to zadat do googlu? www.bikegeneration.cz/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí