Bikepark Špičák o víkendu otvírá

Autor: Radek Vaniš, vydáno: 26.5.2015

Bikepark Špičák již devět let stoupá na žebříčku mezi ostatními špičkovými bikeparky v Evropě. Od svého otevření v roce 2007 ušel kus cesty nejen samotný bikepark, ale Špičák jako místo pro letní výlet nebo dovolenou. Tento rok zde letní sezóna odstartuje poslední květnový víkend. Při slavnostní otvíračce v sobotu 30.května, doplněné o tradiční večerní koncert. Zde na rozehřátí zahraje skvělý písničkář HARRY GUMP a po něm to opepří SWALLOW´S ROSE. Tratě v bikeparku budou první dva týdny otevřeny pouze o víkendu a od 13.června pak každý den.





Nejvíce práce bylo jako každý rok odvedeno na tratích. Při přestavbě vznikl takřka nový úsek s famózním třímetrovým dropem vedoucím po střeše horské chajdy. Následuje několik skoků a klopenek. Na nejoblíbenějších freeridových tratích „Black Friday“ a „Forest virgin“ je opět nějaký ten skok navíc. Drží se zde hesla „ride is fun“!





I dřevěné věci na tratích svítí novotou. Oba mosty přes turistickou cestu byly nahrazeny novými. Cenově se Špičák drží stále hodně zpátky za svojí zahraniční konkurencí. Jednodenní dospělá permice zde přijde na 515 Kč. Tradičně zde platí celosezónka GRAVITY CARD spojující celkem 12 nejlepších evropských bikepků, se kterou se tento rok nově můžete vydat do slovenské Jasné nebo švýcarského Lenzerheide.





Ke kompletnímu zázemí Špičáku patří půjčovna kol s novými sjezdovými a freeridovými modely značky AUTHOR (dříve AGang) obutých na špičkových pláštích CONTINENTAL. V shopu, který je spojen s pokladnou a půjčovnou vám pomůžou být IN. S bikovým sortimentem od značek TLD, iXS, PLATZANGST, CONTINENTAL a MUC-OFF.

Pro malé nadějné bikery je zde nový minibikepark. Dolů to prckové mohou klopit zatáčkami a nahoru se vyvést na pohyblivém koberci.





Pokud víš, že se na Špičák musíš podívat a přemýšlíš kdy, tak ti možná pomůže kalendář nejzajímavějších akcí.
30.5. Bikepark opening
6.-7.6. Marzocchi test days
20.-21.6. Freeride Author camp
18.-19.7. Enduro Author camp
8.-9.8. Freeride Author camp
14.-16.8. iXS European Downhill Cup
29.-30.8. Enduro Author camp
13.9. Enduro race Špičák
24.10. Retro race



Další informace hledej na www.spicak.cz, www.facebook.com/Bikepark.Spicak nebo na emailu bikepark@spicak.cz.



Diskuze

  • anonymní uživatel bok 26.5.2015 v 11:13

    30-ti bodovka Špičák/Geiss už nein? škoda

  • anonymní uživatel Pendejo 26.5.2015 v 15:51

    Celosezónní permice za 4900 je platná i v Geissu? Minulej rok to tak bylo a teď se o tom nic na webu nepíše. Díky za odpověď!

  • anonymní uživatel hnc 27.5.2015 v 11:54

    V roce 2008 stálo lano na celej den 590. Takže to je docela fajne !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí