Megavalanche 2015 aktuálně: poprvé

Autor: Keli, vydáno: 9.7.2015

Letos již po několikáté mapujeme největší a nejslavnější sjezdový maraton na světě Megavalanche. Loňské uplakané počasí v letošním roce nahradily obrovská parna a všudypřítomné bláto zase prach.




Pod vymetenou oblohou projíždí kamenitou pasáž Filip Štrunc



Megavalanche je závod, který by měl zažít každý milovník gravity disciplín horských kol, je jedno zda-li jsi sjezdař, endurista či cokoliv jiného. Mega je prostě jenom jedna. Hromadný start je výjimečný zážitek a to i pro ostřílené jezdce, kteří jedou Megu po x-té.




Výhledy na okolí si během závodu nevychutnáte. Ale pokud v tréninku lepíte defekt jako Kafíčko a Přema Tejchman, tak se můžete koukat na aleluja



Do Alpe d’Huez letos zamířilo o fous méně Čechů než v letech předešlých, ale i přesto je jich zde docela početná banda. I tento rok jsme navázali na loňskou premiérovou party na kruháči vedle hřiště místního fotbalového teamu, kterému my všichni říkáme TJ Slavoj Alpe d’Huez, neformální setkání českých účastníků se opět velmi vydařilo, i když loňské laťky nedosáhlo.




Téměř kompletní česká skupina



Co se týče tratí, tak kvalifikační dráha byla po dlouhých letech změněna, zkrácena a cíl se nyní nenachází ve staré obci Huez, ale v turistickém centru Alpe d’Huez vedle Paláce sportů. Další změny jsou v prostřední čast kvaldy, původní hodně zábavná dráha, kde se dalo místy i odpočívat, byla nahrazena technicky náročnými úseky a nechybí ani napojení na dráhu hlavního závodu, bohužel zrovna v místech, kde se stoupá, bude to hodně tvrdé.
Trať hlavního závodu zůstala až na minimální změny naprosto shodná s mnoha předešlými ročníky. Na startu, na ledovci Pic Blanc, je sněhu tak akorát, množství je standardní, ani mnoho, ani málo.




Start hlavního závodu na ledovci v 3300 metrech nad mořem



Poprvé se letos pojede i Mega na elektrokolech, jedním z hlavních favoritů je otec v současnosti jednoho z nejlepších světových sjezdařů Loic Bruniho Jean Pierre.




Kafíčko nahoře a neznámý dole



V pátek jsou na programu kvalifikační jízdy, jak čeští zástupci dopadli budeme samozřejmě informovat, mnozí mají výhodu startu z první řady hromadného startu, a tak je velká šance, že se do nedělního hlavního závodů podívá nemalé množství Čechů. Mezi hlavní favority patří Yoann Barelli, Jamie Nicoll, Remy Absalon, Nico Quere a nemůžeme zapomenout i na našeho Přemka Tejchmana, který má dobrou formu.

Zítra se opět přihlásíme s výsledky kvaldy…

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí