MojeKolo

Bikecheck: Kafíčkův Ibis Mojo HD

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 15.7.2015

Kdo četl naše reporty z letošního ročníku Megavalanche, tak zcela jistě zaznamenal informaci, že jedním z účastníků byl i Jirka Smejkal zvaný Kafíčko. Kafíčka jsem poprosil, zda-li by souhlasil s bikecheckem jeho kola, custom vyskládaného kola Ibis Mojo HD. Kafíčko byl uplacen instantní kávou a já vyrazil na rande s foťákem a Ibiškem.





Kafíčkovo kolo je radost fotit a zajisté je radost i na něm jezdit. Není osazeno snad jediným komponentem, který by jste chtěli vyměnit. Karbon doslova kam se podíváš. Pokud vás zajímají jízdní vlastnosti a zkušenosti s kolem, tak během příštího týdne vyjde Čertův test trochu méně okarbonovaného Ibis Mojo HD, takže vydržte.





V ruce je kolo až neuvěřitelně lehké, není divu, žádný z osazených komponentů nelze označit jako těžítko, spíše naopak většina komponentů je lehká jako pírko. Prvním na čem utkvěl můj zrak byly výplety tvořené velmi širokými karbonovými ráfky 741 z dílny Ibisu napletených na nábojích Chris King. Červenou barvu nábojů doplňovaly i stejně barevné kotouče Hope. Taktéž páky a třmeny byly ve stejném odstínu.



 


Kokpit dodal Renthal, karbonová řídítka Lite Carbon doplňuje dvoudílný představec Duo Stem. Tlumení si rozdělil Fox (vidlice 36) a tlumič Cane Creek (Double Barrel Inline).





Jirka zůstává věrný dvoupřevodníku a klasické kazetě, dle jeho slov ať počítal převody jak počítal, dvoupřevodník mu stále vycházel nejlépe. Dvouplacku kryje i rockring, že to bylo moudré rozhodnutí dokládá jeho nepěkná deformace po kontaktu s kameny v Alpe d Huez. Zbytek pohonu je v režii Shimano, sada XT spojuje výkonnost i dobrou váhu za snesitelnou cenu.





Nemá smysl pokračovat v tlachání, pokochejte se kolem.



 


Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí