WBS: Finální rozstřel bikerally 2015 tuto sobotu na Kyčerce

Autor: WBS Media, vydáno: 21.10.2015

Všechny downhillové seriály už dojely ke svému závěru a znají své vítěze.
Kromě RPM stav Wood Bike Siries (WBS). Finálový race v Bikeparku na Kyčerce nás čeká už tento víkend. Startujeme v sobotu v 11:00 a vzhledem k tomu, že podle pravidel seriálu se jeden nejhorší výsledek škrtá, podívejme se, jak jsou rozdány karty v jednotlivých kategoriích.





V absolutním pořadí má trumfy ve svých rukou Tomáš Huňa. Vynechal závod ve Slopném a připisuje tedy celý bodový příděl. A při vítězství Martina Kolajíka mu stačí na pohodu 8. místo, aby obhájil celkové vítězství v seriálu WBS. Při vítězství Davida Šůstka mu dokonce postačí místo deváté. A jen tihle dva další jmenovaní si to rozdají mezi sebou o zbývající místa na celkových stupních vítězů. Zatím má o dva body více Kolajos, oba shodně škrtají 30 bodů za „nepovedené“ 8. místa. Rozuzlení přinese už tato sobota…

V mužích je situace obdobná. Tomáš Huňa potřebuje alespoň čtvrté místo při vítězství Kolajíka nebo Šůstka. Ti se opět poperou v přímém souboji o zbylá místa na bedně.





Junioři. Čtyři závody vyhrál úřadující juniorský mistr ČR Tomáš Navrátil. Dva bohužel nejel. Oba ovládl Vojta Šimek, který má před Tomem 20 bodů k dobru. A jelikož nejel Otrokovice, boduje rovněž naplno. Při vítězství Toma Navrátila potřebuje pro udržení prvního místa alespoň sedmé místo v juniorech. O třetí místo pojedou Jiří Káňa, Danny Kroupa a Tomáš Macháň, když prvně jmenovaný má šance největší.

Hardtaily vede jejich největší protagonista Ondra Kikin Krhánek ale za delší konec špagátu bude tahat Jirka Marek, který nejel Kopnou a bude připisovat full points. Kikin sice pojede téměř na domácím hřišti, neboť minulé léto dělal v místním bikeparku instruktora, ale ani jeho vítězství mu nebude stačit, pokud bude Marek hned za ním. A pokud by byl Krhánek druhý, stačí Markovi 4. místo, aby ho celkově přeskočil. O třetí místo na bedně pojedou na férovku Dominik Slováček a Vojtěch Zabloudil. Sáček má čtyři body k dobru a oba připisují plné body.

Nejmladší střelce vede sice Daniel Mikeška, ale i kdyby vyhrál, tak Kubovi Šofroničovi stačí sedmé místo, aby celkově zvítězil v této kategorii. Takže mu stačí v podstatě dokončit závod. Filip Chlup by pak měl zůstat na trojce.





Staří páni aneb masters nad 35 let. Vede Radim Lang z pořadatelské crew bikecore OE, ale Leo Mácha nejel právě jejich otrokovický závod a bude tedy bodovat naplno. Takže i kdyby Lang vyhrál, Máchovi stačí třetí místo, aby to na závěrečné after party a vyhlašování v listopadu v Clubu Fénix mohl rozjet naplno! Liboru Baďurovi stačí dojet závod pro celkové třetí místo.

Ženskou kategorii papírově vede Tereza Vondráčková, ale Míši Šantavé stačí jakkoliv dokončit závod a stane se královnou WBS pro rok 2015. Nic na tom nezmění vítězství Vondráčkové ani Simony Porubanové. Ta může zůstat třetí.



Přijďte se rozloučit z letošní sezónou a nasát valašskou podzimní atmosféru na Kyčerku. Pak už nás čeká jen vyhlašování celkových vítězů seriálu na závěrečné after party ve Zlíně v Clubu Fénix v sobotu 21. listopadu.



Další informace, přihlašování atp na www.bikegeneration.cz/



Text: Zdeněk Bělák / Petr Linhart
Foto: Jiří Laštůvka / Petr Hudec

Diskuze

  • anonymní uživatel Rudhyshy 22.10.2015 v 14:59

    No yo v sobotu jsem tam byl a dost blativo a borec prvni treningova a klicka v *.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí