MojeKolo

Matěj Charvát: Asian Stories #1 - Asian Pacific Downhill Challenge

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 12.11.2015

U nás pomalu ale jistě začíná zima, ochlazuje se. Závodů už je po málu a všichni už se začínají těšit na sezonu další. Matěj Charvát vzal tuhle realitu do svých rukou a místo čekání na teplo vyrazil za ním. První díl jeho asijského dobrodružství je zde.






Vývoz v Balibikeparku je zajištěnej pořádnejma osmiválcovejma džípama. Na Bali všeobecně u motorek i aut platí, že čim větší to dělá bordel, tím víc cool.



I díky tomu, že jsem si letos opět nechtěně vybral během sezony dvě zranění a moc si nezajezdil, udělal jsem last minute rozhodnutí a vyrazil do Asie. O Asian Pacific Downhill Challenge už mluvím několik let. Nijak zvlášť jsem to neplánoval a letos prostě vyrazil.




Whip contest probíhal na několika skocích. Nejlepší byl rozhodně tenhle stepup.



Již několik let se tento závod jezdí na indonéském ostrově Bali. Několik měsíců tu nepršelo a tak se daly očekávat dost pouštní podmínky. Ve středu před závodem mě místňáci pozvali ještě na whipcontest do místního bikeparku. Dobrý svezení, aspoň jsem neseděl na kole poprvé rovnou na závodech. Místní to tu hodně žerou, ale jen se koukaj… získat finance potřebný k ježdění je v místních podmínkách téměř nemožný.




Jezdit za sebou se téměř nedalo. Tenhle vláček několik lidí končilo pádem přes řidítka, protože neviděli kam dopadaj.



Klunkung – místo, kde se už několik let tenhle závod koná – kopec s převýšením cca 200m, délka tratě cca 1600m, závodní časy okolo 2:15. Vedro okolo 36°C ve stínu a obrovské sucho dělají svoje. Práší se tak, že to v Evropě v podstatě nemá obdoby.




Výhled v Klunkungu je prostě super.



Závodníků tu je jak na českém poháru před deseti lety a i atmosféra panuje podobná. Všichni se bavěj, kouřej cíga, který tu stojej asi dvacku a jednoduše si užívaj ježdění, který tu bylo díky místy až 20cm hlubokýmu prachu opravdu výživný.




Jedna z nejprudších pasáží tratě… brzdit bylo téměř nemožný.



Zapomněl jsem zmínit, že startuju na #endurospecific kole – Banshee Rune, zdvihy 160/160… to jen tak, že jsem nepřijel jen na tyhle závody a mít jenom DH mašinu je dost omezující. K mýmu překvapení to ale na Runu jde docela kropit a tak v seeding runu nasazuju svižný, ale bezpečný tempo a v cíli jsem cca 6 sekund za Brookem McDonaldem, kterej pilotuje svůj závodní DH speciál. Lidi to moc nechápou a tak na finále zkouším ještě přitopit pod kotlem, protože cítím rezervy. Bohužel se mi to ale nevyplatilo a končím mimo trať zamotanej v pásce…nedá se nic dělat…i tak byl tenhle závod pro mě velká zábava a hlavně pro tu jsem si sem jel.

Pokračování čekejte brzo.




Předposlední transfer do cíle. Oceňuju odvahu zdejších riderů, kteří i přes jistotu toho, že to neskočej, pořád pokoušeli kvalitu místní ambulance.



Díky za přečtení a pokud by Vás můj pobyt v Asii zajímal víc, čekujte moje sociální média:
www.facebook.com/…officialpage
www.facebook.com/…actoryracing
www.instagram.com/matejcharvat

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanz 13.11.2015 v 21:32

    ukaž jim zač je toho loket, další český bike zářez, hobluuuj, dobře TY

  • anonymní uživatel včelař (pucmelounifarma (a) seznam.cz) 17.11.2015 v 19:34

    pořádnej trip!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí