Dvanáct bodů proč nenávidím enduro

Autor: Keli, vydáno: 15.1.2016

Před lety žádné enduro nebylo a kromě crosscountry nebylo v bajcích co nenávidět. Naštěstí s rozšířením endura se nám všem naskytla možnost si pořádně zanadávat na tu novou disciplínu. Aneb dvanáct bodů proč nenávidím enduro.





Enduro a média – na enduro kole může jezdit každej Lojza a proto se enduro pořád cpe do médií a vytlačuje z něj pořádný kola – sjezďáky, samozřejmě! Na sjezďáku jezdí jen ten, kdo má pořádný koule.

Enduro a závody – enduro zničilo sjezdové závody, ta drzost, že někdo jede na DH závod a jede na enduro kole. Taková troufalost! A ještě si dovolí jet rychleji než sjezďáci. Okamžitě diskvalifikovat. Na sjezdový závod jen na sjezdovém kole. A šmitec.

Enduro přeběhlíci – ti bývalí sjezdaři, ti přeběhlíci, co teď jezdí enduro. Takto se zaprodat! A ještě horší jsou ti, co kombinují obojí. Musíš být striktní, downhill je downhill!

Enduro bere hrozně času – furt někam musíš jezdit, šlapat do kopce a nemůžeš si v klidu postávat ve frontě na lano, to nechci. Raději vystojím důlek ve frontě než bych jezdil enduro!





Enduro a flow – enduraři pořád hledají flow, proboha proč? Na bajku to musí drncat, pořád drncat, čím víc, tím líp. Ideálně, tak aby to vyrazilo řidítka z rukou.

Závodní enduro – jezdí se tam kola se zdvihem 170mm, to byly dřív krásný frýrajďáky a teď to prohlašují za enduro. A ty tratě na EWS, vždyť je DH jak kráva, co tam lezou s malejma kolama. Je to sjezd s batohem a hotovo! A ani ten batoh už nenosí. Navíc enduro závod u nás může fakt jet každej jouda, nebo co hůř, XC borec, co to trochu umí držet, ten tě zařízne a to teda ne, já jsem přece drsnej sjezdař, co dává nejvíc!





Enduro a 29" kola – v DH bys kolo pro žirafy nepotkal a už vůbec by tě nemohlo porazit.

Enduro zabilo 26" – nebýt endura, tak žádný sedmadvácy nejsou, všichni jezdí na klasice a je vymalováno. Polovičatý enduro rozměr dvacetsedm a půl nemám a nechci!

Enduro a helma – velký brýle a malá helma, chtěj bejt jako my (sjezdaři) a mít pěkný brejle jako Travis Pastrana, ale nemají pořádnou helmu, to je paskvil!





Enduro a seřizování – na enduro ti musí to kolo řadit a nemůže mít všude vakl a tříkilové pláště. Na sjezďáku ti stačí, když to trochu brzdí a houpe. Šlapat nemusíš, stačí držet plnej plyn.

Enduro a životospráva – to jsou furt nějaký ionťáky, energetický tyčinky, těstoviny, cukry a kdo ví co ještě, na DH ti stačí dát večer 7 piv a po půlnoci tam vleže u televize poslat salám a 11 ráno na startu jseš jak rybička.

Enduro a fyzička – abys mohl uspět v enduru, musíš mít fýzu, na fýzu je silnička, takže endurař je jen maskovanej silničář, prostě žiletka. Na DH můžu být tlustej, nobody cares…





Proč nenávidíš enduro ty? Dej nám o tom vědět do komentářů.



A nezapomeň na naše heslo: „Haters gonna hate!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 7:08

    :-D *THUMBS UP* miluju sarkasmus

  • anonymní uživatel Jukla 15.1.2016 v 7:57

    Joo voe a taky sjezd je pro starý papriky, my mladý jezdíme enduro voe! "Body Enduro a flow" a "Enduro a životospráva": TOP.:-D

  • anonymní uživatel Smety (smety.lbc (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 8:35

    A my co jezdíme oboje... no twl Keli,to sis namaloval terč :D

  • anonymní uživatel hovno 15.1.2016 v 8:36

    Tak tohle je to nejdebilnější ho.vno, který sem za poslední dobu četl a že těch hoven na internetu je. Někdo pohoršenej se musel vyblejt. Bullshit nic víc, ani to neni vtipný.

  • anonymní uživatel ... (...) 15.1.2016 v 8:48

    tak nak mam pocit, ze je to vyber z diskuzi...napr. odstavec "Zavodni enduro" me pride dost povedomej... :D

  • anonymní uživatel Fanda (boguscz (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 8:51

    hov.no: ty asi nebudeš nejostřejší tužka v penálu, co?

  • anonymní uživatel M.V69 (malejvena69) 15.1.2016 v 8:56

    Pecka:-) nejvic salám., pivko a ráno v 11h na start :-)

  • anonymní uživatel Lenny 15.1.2016 v 9:00

    no tak ale...je to nadsázka, tak to tak berte.
    ale musim souhlasit že endůro je kravina, kolo na krátký vzdálenosti, těžký na XC pasáže, křehký na Dh pasáže, a kdo nemá všechno endůro, tomu se smějí...endůro brejle, endůro kreťasy, endůro helma...

  • anonymní uživatel JuDr 15.1.2016 v 9:01

    Trapný, tady se někdo pokoušel být vtipný ...

  • anonymní uživatel MadBob (Jakubkvasa (a) gmail.com) 15.1.2016 v 9:01

    :-) pobavilo

  • anonymní uživatel Dan 15.1.2016 v 9:03

    HaHa, ten článek mi mluví z duše!!! Tleskám, ano ano :-D

  • anonymní uživatel Michal (kalvodak (a) volny.cz) 15.1.2016 v 9:27

    Výtečný článek,pobavil při páteční šichtě :-))))))

  • anonymní uživatel honzs (vgh (a) fgh.cz) 15.1.2016 v 9:29

    Výborný

  • anonymní uživatel tcq 15.1.2016 v 9:33

    Pekne Keli! :-)
    Je to zajimavy, ze zatimco asi vsichni co jezdi enduro, tak maji radi/respektuji i DH, ale cast lidi co jezdi jen teda DH ma enduro rada asi jako Klaus Havla. (toto je jen primer prosim) Pritom by si clovek rekl, ze DH jako elitni zavodni sjezdova disciplina na tom muze jen vydelat, protoze cim vic lidi bude jezdit dolu, tim vetsi bude snad casem sjezdova infrastruktura jako takova a tim vic bude ve finale i sjezdaru ...

  • anonymní uživatel Haff (haff1 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 9:33

    ..a u nás se jezdí roky bikerally...a vítáme všechny a je nám jedno co má na sobě na čem jede a když vyhraje tak je nejlepší a když prohraje tak je taky nejlepší že se vůbec zúčastnil na lano čekáme někdy na start můžete dupat taky a nebo pokecat a jít pěšo ale hlavně pořád a pořád jsme tady!!!)))
    hodně zážitků na biku při jakékoliv disciplíně všem přeji v tom novém roce 2016!
    Ale jinak dobrý článek!))

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 15.1.2016 v 9:47

    :)

  • anonymní uživatel Zuzu 15.1.2016 v 10:09

    Tam bylo krasny enduro trat.

  • anonymní uživatel Petr (S-ektor (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 10:31

    Jezdil sme DH hodně let ale jelikož sem s eodstěhoval do anglie kde nejsou kopce tak sem byl nucen prodat sjezdáka a koupít něco trošku šlapacího ale ne zas jen malé houpátko na krtince....vzal sem Nukeprooof AM 275 ma to teda 160mm na 160mm ale rám mi dovolí dát tomu čočky i an DHčku vidlici bych do budoucna poladil 180mm....no ale chci jen říct že jeden den vyjedu jako Enduráček ..uráček otevřená helma,SPD pedály a tak a projížím se po krajině a zkoumám....naopak když přijede kamarád s dodávkou tak jenom vyměním helmu za fullface a valíme do bikeparku dat si DHčko sice krátké a bez lana ale je to tady jediná možnost...naštěstí se blízká na lepší časy a už se vidím ve Walesu :)

  • profilová fotka ICE 15.1.2016 v 10:35

    tech potrefenejch hus tady, co zakejhaly :D
    článěk boží, díky, ač je to místy až smutně pravdivý

  • anonymní uživatel Mirko 15.1.2016 v 10:37

    Enduro nemam rad,jelikoz kvuli nemu skoro zanikl klasicky freeride..v mem mladi kolo co melo zdvih 170 bylo na freeride a ted ? Jed s tou lehkou hrklavkou nekde na lavky nebo na nejaky slusny drop.Z meho pohledu jista sebevrazda.

  • anonymní uživatel Vytesat do kamene 15.1.2016 v 10:46

    ENDURO IS A WAY OF LIFE FOR SOME PEOPLE !!!

  • anonymní uživatel sfls 15.1.2016 v 11:15

    do ho*en jsem klacíkam přestal rejpat když mi byli asi 4 roky... doporučuju :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 11:27

    2 Vytesat do kamene...však to nikdo nikomu nebere :) jen je velmi úsměvné, když ty "enduro specific pindy" čtou 30., 40., 50. letý chlapi, který celej život jezdí po lese, v podstatě stejné traily, díky menším zdvihům jen nepatrně pomaleji. Každej to bral jako víkendový poježdění s bandou v šumavskejch, moravskejch, slovenskejch kopcích....jezdilo se ostrý XC, klidně na pevňasu. Tomac by si i na starý kolena se spoustou "endůrářů" vytřel řitní věnec....tak dlouho tim lidem masírovali hlavy, až se spoustu lidí nasralo a jen slyší pojem "enduro" otvírá se jim kudla v kapse.

    Pak tady Keli s naprosto zřejmou nadsázkou pustí tenhle napůl ironickej, napůl sarkastickej článek a někteří začnou hejkat, jak když do kurníku vlítne kuna :-D.

    TEN TVŮJ RÁDOBY VZNEŠENEJ, OSLAVNEJ CITÁT LZE UPRAVIT NA PROSTÉ " BIKE IS WAY OF LIFE FOR SOME PEOPLE!!" někteří z vás maji tak "univerzální kola", že jsou ve finále neuspokojivý jak na cestu z kopce dolů, tak na cestu nahoru. Je fakt každýmu tréninku, vyjížďce pro radost nutný říkat "ENDURO" ??

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 11:28

    2 sfls...sorry za tapetu. K těm ho+nům - já asi v 11 letech strčil do hovna megu a zůstal stát metr vedle......doporučuju

  • anonymní uživatel moudras 15.1.2016 v 11:39

    "enduro" a vyžehlený traily pro vokurky, co neumějí jezdit přes kořeny a šutry..

  • anonymní uživatel čak 15.1.2016 v 11:41

    zacatek vid. je pro ty 30., 40., 50. letý chlapi!

    vimeo.com/...

  • anonymní uživatel Bazy 15.1.2016 v 11:52

    Pobavilo :-) nevím Filipe co tě tak popudilo a vedlo k napsání tohoto článku, ale donutil jsi mě asi po 10 letech tu něco napsat :-) úplně mě styl článku vrátil k našim začátkům psaní článků, recenzí před 10-15 lety, a to myslím v tom nejlepším slova smyslu. Protože jsme se dříve s tím fakt nesrali...
    Opravdu jsem se pobavil a v celku i souhlasím. 26ky jsou prostě nej :-)

  • anonymní uživatel DD 15.1.2016 v 11:55

    7 piv a salam davam, at jezdim na cemkoliv :)

  • anonymní uživatel hups 15.1.2016 v 11:56

    Jezdím enduro a mám všechno od Apple. Nic jiného neuznávám . Kdo jezdí něco jiného a používá android a windows je pro mě pooovl :)
    Musíme udělat jasné skupiny a ortodoxně dodržovat dres code! existují jen cyklisté - enduro a ti ostatní! Musíme se hádat kdo má jaké kolo, jaké má oblečení a vybavaní čili co vlastně jezdí !
    jinak super komentáře - nemám rád enduro protože kvůli němu zanikl freeride apod. Lidská blbost nezná meze :) být blbcem je těžké jelikož konkurence je veliká !
    Proberte se ! Co tady proboha řešíte za kraviny ?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 12:08

    2 čak....co tím chtěl básník říci? kucí jedou kudlu o tom žádná, ale je to užehlená freeridová lajna.......uppps.....pardon...ENDURO lajna ;)

  • anonymní uživatel lala 15.1.2016 v 12:13

    po tech kecech radci zacnu hrat fotbal, to se da spojit aspon s hereckou karierou...

  • anonymní uživatel R (romalisko96 (a) gmail.com) 15.1.2016 v 12:23

    hups to krásně vystihl, neřeším co kdo a jak jezdí, hlavní je když se lidé slezou, pojezdí, pobaví se a pak všichni odejdou po svých bez zranění, ne? :) tohle třídění do škatulek se mi teda vůbec nelíbí...

  • anonymní uživatel Klára (klara.04 (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 13:14

    Vždyt je to jen sranda,je to vtipný...:-) !

  • anonymní uživatel loda 15.1.2016 v 14:14

    diskuze u článků i fotek slábne je potřeba to trochu oživit a u voběda je hnedka co číst! Díky Filipe

  • anonymní uživatel Hater 15.1.2016 v 14:23

    Toto musel psat nějaký enduro hňup,sem názoru jako Andreu Lacondeguy-----Dřív to prostě bylo normal MTB,lidi měknou,kde sou ty pankové časy Bendeta a staré rampage.Přestal skoro sledovat weby jako dolekop a pinkbike jelikož 2015 bylo samej fatbike a enduro............Mimo to-znám hodně endurařů co pomlouvaj DH jak mi to jejich slavný enduro.A možná že kdyby se v parkách neploužili na endurku ti slimaci ja endurech bylo by to bráno jinak 😀

  • anonymní uživatel vyschlej Bé -Boa 15.1.2016 v 14:40

    otázka je kolik z těch pseudo kol opravdu jede a neprohupuje a nenadřeš se jak na spící děvce...stejně si ty kola lidi dovolej zas tak za 10 let kdy se pojedou enduro koloběžky ...

  • anonymní uživatel mahlad 15.1.2016 v 14:42

    to se moc povedlo super članek !!!!

  • anonymní uživatel Bláznivej fanoušek konopí 15.1.2016 v 14:43

    Já tvrdím že enduro jezdej ti co nemají koule na pořádný technický freeridy v pekelném terénu s pekelnýma skokama. Hold sem ze staré školy a vůbec se mi nelíbí jak freeride upadá skrz to blbé enduro a teď všichni do mě,muhehee

  • anonymní uživatel Kbva (vasickajakub (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 14:59

    ty vole tady je nekdo zaritej dhčkář, kterého štve že ho někdo předjel na enduru :DDD no nekdo si musel pohonit ego ... zamyslise
    stejne by se dalo napsat 12 duvodů proc nenávidět dh ale to neudělám protože dh mam raád

  • anonymní uživatel cibrut 15.1.2016 v 15:15

    Úvahu v článku beru čistě jako obrovskou nadsázku a uvolnění skrytého osobního náboje Keliho :), protože jinak považuju za velkej nesmysl tohle řešení typu "to a to se stalo módním trendem, už to neni co to bejvalo" a co kdo, kde a na čem jezdí nebo nejezdí a jak šla ta která disciplína do pr*ele a podobný řeči ... Jeden by mohl podlehnout dojmu, že některý lidi nejezděj primárně pro tu čirou radost z větru v xichtě. Moc to řešíte, prostě vemte klacky do rukou, dupněte do pedálů a jeďte se projet. A pokud jste závoďáci a vadí vám, že právě nějaká disciplína se mění ne zrovna k obrazu vašemu tak právě vy máte možnost to změnit svym pojetím ježdění na závodech. Jestli někomu vadí, že se po bikeparcích ploužej nějaký neumětelové, úplně jedno na jakym kole - mno borci, ne každej se narodil s klackama v ruce jako vy, ano, ježdění na kole je trend a na kopcích se objevuje víc a víc lidí. Jeden by řekl, že za to budete rádi, protože větší provoz na kopcích může znamenat jen zlepšení ve smyslu "kde je poptávka je i nabídka". Bohužel z některejch z vás v diskuzi smrdí sektářství na sto honů - jako kdyby jenom vy ste měli právo na to jezdit a mezi vás ať se nikdo moc ne*ere a jestli nedá 5m drop tak nebudete určitě kámoši ;).

  • anonymní uživatel tcq 15.1.2016 v 15:19

    Bláznivej fanoušek konopí: No konecne tomu rozumim, Ti co nemaji koule a jezdi enduro muzou za to, ze Ti co maji koule nejezdi freeride. Jasny jak facka :-)
    Zajimavy, ze na EWS ve Whistleru startoval na nejakou divokou karty tym Freeride USA (Zink, Strait, Watts, Howard, Silvestri) aneb tedy jak na jeden den ztratit koule dalo by se rict :-)

  • anonymní uživatel Kome 15.1.2016 v 17:23

    Kolem Prahy se enduro jezdí uz mnoho let, je jedno na cem. Po nějakým case každej vyleze ze svyho placku a začne jezdit vic a vic po ose nebo do bajkparku, ti co zvoli jízdu po vlastni ose pak resi jak to udělat aby nekam dojeli ale neztratili možnost si neco skocit ,dropnout a pod. Ti co jezdej do bajkparku pak casto nemusí resit to aby nekam dojeli a jsou z ni ti hc sjezdari a ti ostatní jsou holt slecinky na endurech, včetně mne, i když jsem si na enduru dovolil vyrazit si i do bajkparku

  • anonymní uživatel včelař (pucmelounifarma (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 17:32

    pěknej článek i diskuze :-)

  • anonymní uživatel škeble 15.1.2016 v 17:35

    Nazdar krocani..i na malém zdvihu zahraješ dobrý divadlo...:-)

  • anonymní uživatel mam natočený jak si nandavám brejle 15.1.2016 v 17:44

    no hoši buďte rádi že je takovej výběr... nepadáš nezrychluješ.

  • anonymní uživatel Bersekr 15.1.2016 v 18:04

    hoši berte to v klidu, kazdy si jazdi co chce, nemusite byt za kazdu cenu v nejakej skatulke :) Ale chapem ze mnohi z toho maju schizu lebo zrazu nevedia jak sa k novym trendom postavit a potrebuju sa zaradit len nevedia kam, ono je to totiz odpradavna vsetko prepojene a kazdy kto robi MTB seriozne tak jazdi hore aj dole (vratane DH elity), len na to mame teraz staronove nazvy :) Mna sere akurat to marketingove sialenstvo okolo EN, ale na druhej strane to so sebou prinasa par velmi dobrych produktov :)

  • anonymní uživatel DIA (Michalue (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 18:20

    Ty kravo zabito 😃 ale enduro mi spis prijde ze je pro vyslozili fourcrosare nez sjezdare, kterym to jde jenom kvuli vybusnosti a ty fyzicce vzdyt ted i Slava knim spadne prptoze 4x je proste mrtvola. Ale clanek luxus 😃😃

  • anonymní uživatel KubmanBiker 15.1.2016 v 18:25

    Enduro smrdí krémem od Nivei.

  • anonymní uživatel Hanz 15.1.2016 v 18:50

    SKVĚLE KELI !!! já bych jen skromně dodal - NA POČÁTKU BYL SJEZD

  • anonymní uživatel DK kids 15.1.2016 v 19:42

    pobavilo, nechápu smysl článku.. nekdo asi závidí jinak nevim o co mu de. :) AŤ KAŽDÝ DĚLÁ CO HO SNAD BAVÍ NE??

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 20:41

    nikdy jsem neslezl ze silničky,ale už teď vím,že díky článku enduro miluji.Jen poprosím o vysvětlení zkratky "DH".Děkuji

  • anonymní uživatel Adam (boubecriders (a) seznam.cz) 15.1.2016 v 22:14

    hlavne s tim pivem souhlasim :D :D neni potreba mit stehna jak tereni kure. ale pustit to tam hlava nehlava :)

  • anonymní uživatel Jan Marek (marekhonza00 (a) gmail.com) 16.1.2016 v 1:15

    Prvně chválím za článek, pěkně si to vystihl!
    Ad dvě, myslím si, že enduro je fajn. Spousta lidí nemá za barákem kopec a nebo se jim nechce jezdit po každý autem. Je to výborná alternativa sjezďáku. Copak budete šlapat na 10km vzdálenou trať na sjezďáku? Na endurku si tam zajedeš bez sebemenší námahy,zajezdíš si a když tě přepadne chuť vyrazit lesem dál,není problém.A přiznejme si, 90% tratí u nás tzv. za barákem je skoro na pevňáka.

  • anonymní uživatel DemoNine 16.1.2016 v 1:58

    hmm...ja mám DH aj Enduro..čo teraz? hmm...asi začnem nenávidieť sám seba :D DH mam do bike parku a na DH závody, kde netreba licenciu(pohár už pár rokov nejazdím) a Enduro pribudlo minulý rok,lebo keď nieje lanovka po ruke tak rýchlejšie je na kopec vyšľiapať ako vytlačiť ;) ale všeeetko je o peniazoch...keby mám chuť investovať viac do bikov tak mám asi z každej kategórie jeden :)

  • anonymní uživatel agrrr 16.1.2016 v 4:59

    :-D :-D :-D

  • anonymní uživatel AlesGute (holako (a) seznam.cz) 16.1.2016 v 11:39

    Jakožto endurař zoufalec podepisuji všechny body v plném znění vlastní krví i plícema !!! :-)

  • anonymní uživatel oplik.jenik 16.1.2016 v 12:17

    článek výstižný, jen doplněk k názoru "každý dělá co ho baví":
    jo to platí, ale nechápu proč díky endurákum nám omezujou DH za chvilku nebudou gumy 26" ani vidlice (ty už snad ani nejsou).. a to mě nejvíc s..e

  • profilová fotka kolo.bazar 16.1.2016 v 15:00

    Krasný článek, díky Keli, zlepšilo mi to náladu ve zkouškovém :D a ti, kteří si vážně myslí, že 27,5" vznikl kvůli enduru, by se měli nad tím vším trochu zamyslet a hlavně si sedmadvacky zkusit :)

  • anonymní uživatel lolo 17.1.2016 v 8:25

    oplik.jenik: ...protože prachy.

  • anonymní uživatel smizo 17.1.2016 v 10:14

    Článek skvělej,skvěle mi v pátek před prací zlepšil náladu!!
    Jinak popravdě,je jedno co kdo jezdí,my máme třeba menší partičku a někdo má dh,někdo en,někdo trail bike a jezdíme co nás napadne,někdy jedeme do bikeparku a je to o tom se sejít,zdravě se mezi sebou hecovat,pokecat a pobejt s lidma..jindy zase dáme nějakej výletík a podobně,je to prostě MTB..žádný škatulky nemaj smysl..popravdě,já mám nejbližší bikepark 32km daleko a na sjezďáku tam prostě nedojedu,proto mám něco s nižším zdvihem,ale dojedu si tam,párkrát sjedu a můžu zase jet domů!
    Jinak je pravda,že nemám morál pustit to dolů hlava nehlava,něco málo si skočím nebo sjedu,ale en,nebo co to vlastně jezdim,je pro mě super průprava a postupný dostávání se k tomu sjezďáku

  • anonymní uživatel Martis 17.1.2016 v 11:46

    Trošku vás postraším :P Ale Trek už dááávno testuje DH bike na 29-tkach.

  • anonymní uživatel žena (zena (a) pose.ru) 17.1.2016 v 14:28

    I LOVE YOU HATE

  • anonymní uživatel Smrdvevočích 18.1.2016 v 16:44

    Teď jsem z toho škatulkování v lese...Když si to valim na na sjezdový trati na FR kole z kopce rychlostí, kterou jiní jezdí do kopce, tak dělám co? Ale baví mě to :-D

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 18.1.2016 v 16:51

    Smrdvevočích to jsi prostě a jen ... brzda

  • anonymní uživatel sfls 18.1.2016 v 18:51

    řeší to třeba žiltkáři? že je se*e když musej na silnici předjíždět bábu na skládačce a ani nepozdraví? :D

  • anonymní uživatel tcq 18.1.2016 v 20:50

    sfls: tak babu na skladacce neresi, ale v momente kdy potkaji pestrobarevnyho endurare na ziletce bez elastaku tak se jim ta kudla v kapse urcite otevira taky :-D

  • anonymní uživatel čak 19.1.2016 v 10:33

    I LIKE THIS SHIT !!!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 19.1.2016 v 21:05

    tož,když to vezmu z motorek...kroska je moc kros a čistě na tratě.Z cesťáka mám strach a to nemyslím ten brutální zátah,ale kolegy ve směru,či protisměru.Nemýlím-li se,tak zbývá opět a znova jen to enduro,které je od všeho trochu.Myluju enduro!!

  • anonymní uživatel Alex 19.1.2016 v 23:26

    Nj, ale u motorek je rozdíl mezi kroskou a endurem dané jen přítomností světel, jinak sou ty stroje na 99% stejný...
    Jinak s článkem se musím ztotožnit, enduro je pro srágory co se to bojí pustit a řeší gramy (správný kolo je pořádně těžký aby jelo rychlej z kopca :D ). Když tady někdo namítal že v améru dh profíci jezdí i enduro, tak to je trochu o něčem jiným...je to pro ně spíš práce že.

    A o velikosti kol mě nikdo ani neřikejte, kde sou ty časy, kdy se i v lese jezdily 24ky a fungovalo to...dneska sehnat 24" pláště "do lesa" prostě nejde, nikdo nevyrábí/nedováží...zku*vený 27,5+

  • anonymní uživatel PEtu 20.1.2016 v 10:56

    Napsal člověk co pak vydává články o silničkách! :D víc krve tady, jezdíte přece všichni na kole, tak proč se neporvat co jede líp! :D

  • anonymní uživatel vojta (vojtakrystof25 (a) gmail.com) 24.1.2016 v 21:50

    Absolutně nechápu co máte proti endurkám né každý jezdí rád jenom z kopce, ale taky si rád šlápne aji do kopce a je snad věc každého co má rád ne ? a to samé může napsat každý o Dhčku a Freeridech

  • anonymní uživatel Blbečci 25.1.2016 v 7:09

    To nepoznáte ironii? :D :D :D

  • anonymní uživatel Blbec 18.7.2018 v 22:19

    :D:D:D

  • anonymní uživatel Klacek (CzechDeath (a) seznam.cz) 30.10.2018 v 12:08

    =D lol Me osobne se DH kola libi, jenom nechapu kde na to ty smradi co na tom jezdej berou skvaru. Ja sem teda ve 20ti 160koliku jen tak na kolo nemel hah vlastne nemam ani ted. To jenekde jako schovanej nejakej tajnej shop s Downhill/freeride bikama kde sou za 30? Protoze tolik sem ja s velkou nechuti vyspulil za ten absolutne nejnizsi loger co GT zametlo na konci smeny z podlahy ve fabrice. Je to teda XC, takze ja se du asi strelit. ´=D

  • anonymní uživatel cas o 3 roky do predu 26.12.2019 v 22:05

    dafs

  • anonymní uživatel cas o 3 roky do predu 26.12.2019 v 22:06

    sjezdova kola 29 trend sveta

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí