Canyon Strive po roce aneb povedený kolo s tragickým servisem

Autor: Roman Vacek, vydáno: 4.1.2016

Canyon Strive je kolo, které v sobě skrývá dvě. Obdobně jako Cannondale Jekyll disponuje dvěma režimy, jedním pro sjezd a druhým pro výjezd. Kolo samotné jsme měli v testu (Test: Canyon Strive AL 7.0), ale dlouhodobá uživatelská zkušenost je k nezaplacení. Jednu takovou dodal Roman Vacek.






Pješinky 2015, černá je hezčí…


…ale zdá se, že modrá jde líp do vzduchu



Už je tomu rok, co jezdím na tomhle kole a půl roku má stejný i synek. Nasbírali jsme spoustu zkušeností a nedá mi to, abych se o ně nepodělil a případné zájemce o koupi tohoto zajímavého modelu připravil na poněkud nestandardní přístup výrobce. Každopádně předesílám, že s kolem jsme spokojeni a neradi bychom měnili za něco jinýho. Systém Shape Shifter umožňuje změnu geometrie během jízdy z XC na DH mód a naopak. Rozdíl je fakt znát, super – teda když funguje…on se jim totiž ten malý pístek, který posunuje tlumič mezi oběma polohami nějak nepovedl. Nedrží tlak a kolo zůstane naladěný na DH, jezdit lze dál (i dle výrobce), ale výšlap do kopce vopruz. Naštěstí CANYON problém řeší výměnou – pošle novej a pak si zas přijedou pro starej, montáž jednoduchá tak na 15 minut. Jenže: vono to všechno děsně dlouho trvá, né dny, ani týdny, ale měsíce!!!




Super ježdění v okolí Davosu


FR lajna v Closters-Davos



Termíny dodání a reklamace = tragikomedie v podání firmy CANYON

Srpen 2014, objednávám Strive CF 9.0 race s dodáním koncem září. Místo krabice dostávám mail, že kvůli výpadku zásobování od jednoho dodavatele bude kolo o měsíc déle. Na usmířenou dostanu ke kolu nášlapný XT. No jo, ale koncem října, když dodávku urguji, přichází další mail, že kvůli přetížení linky a ohromný poptávce dostanu bajka před Vánoci. A zadara mi přidaj firemní šátek… Tak jedu na Gardu se starým kolem a mezi svátkama plánuju test Strive ve Finale Ligure. Zbytečně, nakonec jsem jej dostal druhý lednový týden!




Jedna z nejlepších oblastí v Alpách – Pila. MTB traily s 2000m převýšení, bikepark, průsmyky na silničku, panoramata od Mt.Blanku k Matterhornu


Na hřeben ve 2500 m se dá vyjet nebo využít docela levný lanovky.



Duben 2015, objednávám druhý kolo, termín dodání začátek května, nebudu to prodlužovat, zase ty samý maily, zase 3× posunutý termín dodání, další šátek a kolo přišlo koncem června. A ouha, po týdnu mu odešel pístek Shape Shifteru. Volám na české zastoupení, je mi slíben náhradní. Po 3 týdnech, kdy během udávané pracovní doby nikdo nebere telefon, konečně odpověď na mail – posíláme váš případ k posouzení kolegům do Německa. Nechápu, nejdřív slíbí, že pošle novej a po skoro měsíci se musí ještě poradit! Takže Davos a Livigno odjezdí Honza na houpačce… Další urgence jsem už psal rovnou do Německa. Výsledek: 800,–Kč voucher a sliby. Nový pístek dorazil po dvou měsících s vysvětlením, že se čekalo na novou, vylepšenou sérii.




Žulový eldorádo v Grimselu připomíná Slick rock v Moabu




Motolino bikepark v Livignu



11. říjen 2015, tentokráte odešel pístek mně, už jsem tušil, ale stejně překvapili – urgence telefonicky, mailem do Čech i do Německa. Po dvou měsících nic jen kuriózní vysvětlení: čekáme na novou vylepšenou sérii. Před Vánoci ještě telefonické upozornění, že už pístky posílají, na dotaz jestli i mně a kdy jej teda dostanu, ticho a odpověď: “Nevím”. Píše se rok 2016 a nic…




XC výlety si s funkčním Shape Shifterem užívám. Tady cesta na Grosse Scheidegg a dál k S stěně Eigeru



Takže, jestli můžu poradit případným zájemcům, neprodávejte starý kolo, dokud nedorazí krabice s novým a zkuste vyrazit od výrobce dodávku náhradního pístku rovnou s novým kolem, pak snad budete moci využívat Strive na 100%.




Trilogy 2015 – foto facebook MTB Trilogy



A ještě pár subjektivních postřehů: pružení od Sramu super, kola Rail 50 taky, šlapání XO 11 paráda, brzdy Guide RSC trága. To, co v testech popisujou jako přesný dávkování, znamená 2cm chodu páčky bez účinku. Navíc to jsou první brzdy, který se mi povedlo totálně uvařit. Tohle je jedinej komponent, kterej vyměním.

Taky jsem jezdil se šiškou Absolute Black. Za 2 měsíce jsem zjistil, že blbne řazení směrem dolů (možná jak to furt tahá řetěz a potažmo ramínko tam a zpět) a že škrtám převodníkem tam, kde dřív ne, protože šiška nejvíc vyčnívá ve vodorovný poloze klik. Návrat ke klasice je pro mě úlevou.




Very best trip ve spojený oblasti Val d Isere a Tignes. Kromě EN trailů spousta DH tratí francouzskýho stylu a hlavně lanovky zadara!!!



Takže vám všem přeju lepší zkušenosti při nákupu i servisu a jestli máte někdo podobný (samozřejmě i kladný) zkušenosti se Strivem, tak je prosím napište do diskuse, ať víme, jak vypadá statistika většího počtu. Já posílám podklady na Ministerstvo průmyslu a obchodu, kde mají Evropské spotřebitelské centrum pro ČR, které pomáhá zákazníkům v podobných případech.




Závěr roku ve Finale Ligure

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan Marek (marekhonza00 (a) gmail.com) 4.1.2016 v 8:56

    Za sebe musím říct, že po mé zkušenosti s N1distribution a následným soudem už mě nic nepřekvapí...

  • anonymní uživatel ... (...) 4.1.2016 v 9:38

    siska AB uplne v klidu v kombinaci se shimano...velka spokojenost!

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 10:18

    Jó, šátky a vouchery, nářádíčko a další píčovinky jako omluva snad za vše... Jsem rád, že došlo po 4 měsíčním vykecávání alespoň to kolo. To co naslibovali dál, nechť si strčí do svých plochých špic. Od nich už ne.

  • anonymní uživatel Roman 4.1.2016 v 10:25

    Pěkně Honzík dává a přístup opravdu zamrzí. Romane jestli ještě tu AB placku máš, tak bych jí vyzkoušel Dík Roman :)

  • anonymní uživatel agrrr 4.1.2016 v 10:40

    Dobre takze pridavam pozitivnu skusenost: Nez to vsak zacnem rozpisovat - toto je nieco co si treba uvedomit pri cisto eshop kupe noveho bajku. Treba pocitat s moznostou, ze sa taketo omeskane dodania stavaju pomerne casto - hold kralicku zajicku nekupujes to v kamennej predajni takze to je tvoj rest. Pozitivum o ktorom hovorim je to, ze kolega dostal STRIVE asi o mesiac skor ako ho mal skutocne dostat. Asi im vypadol nejaky zakaznik, neviem. Co vsak viem, tak chalan bol neskutocne rad. Ja som zase zvolil moju uz 3. rokom klasiku a to firmicku YT industries - zobral som YT Capra AL vyssiu verziu. Pozeram, ze cakacka skoro cez 2 mesiace. Ano bola - ale bike prisiel na termin presne. Podotykam, ze prisiel na slubeny termin uz 3. bajk od YT takze spokojnost. Chvalabohu som pre tuto "hovadinu" zmenu geo u Canyonu radsej zvolil Capru, pretoze o Strive som silno rozmyslal - ale ruku na srdce, dalsia vec co sa moze pokazit / a hla prislo na moje slova :) / Kolegovi ten piest zatial drzi. Co sa brzd tyka, jedina vec co mi vadi, ze ma fakt dost dlhy chod paky. Predtym som mal AVID TRAIL 4piest a bolo to o nieco lepsie co sa davkovatelnosti tyka. Na druhej strane som s brzdnym ucinkom spokojny, ale odjazdil som s nimi zatial pomerne malo a cakam co ukazu na bud. sezonu. Osobne by som zatial ine nekupoval. Mne prave to davkovanie dost vyhovuje oproti Shimanu, takze je to subjektivny pocit :) Na zaver - krasne fotky, traily a prajem aby Strive sluzil este vela sezon ! ;) ZDAR

  • anonymní uživatel Pavel (papos (a) email.cz) 4.1.2016 v 10:54

    Sestra si na začátku dubna objednala 29" s celou platbou předem. V červnu urgovala objednávku, v červenci ji zmateně informovali, aby zaslala zálohu na platbu za kolo. Po zbytek letních prázdnin pán co zastupuje značku v ČR nezvedal telefon. V září došlo jako dar za čekání sedlo. Ke konci října vrátili bez jakéhokoliv vysvětlení v tichosti peníze zpět na účet. Sám mám Canyon Spectral (nový, ale z druhé ruky) a nemůžu si to vynachválit. Toť naše zkušenost s touto firmou.

  • anonymní uživatel David Rafaj 4.1.2016 v 12:09

    Ahoj, mám Strive CF (polovina 06/2015) mám a naprosto stejné zkušenosti. Dodávka kola 4x odložena s přetaženým termínem o 1,5 měsíce, kdy po prvním nedodržení termínu nepřišlo vůbec nic a musel jsem si vyvolávat s CZ podporou kde mám jako zaplacené kolo, tak to pak bylo každý týden. Posunutí omluva, posunutí omluva.

    Těsnění v Shapeshifteru mě prasklo až v na začátku října a do teď nový nemám, následovala hromada výmluv s tím, že se čeká na novou várku vylepšených tlumičů. Takže se v HD modů houpu do koupců už tři měsíce s nepotvrzeným termín o dodání nového tlumiče.

    ps: za přešvihnutí termínu u kola jsem dostal nářadí od TOPPEAK, které nepotřebuji, super!

    Jinak objednal jsem u nich taky kráťky od MAVICu, na výměnu za jinou velikost jsem čekal 2,5 měsíce!!! Nakonec jsem kraťasy vrátil na začátku prosince, ovšem peníze zpět za ně stále nedorazily :( Takže co se týče informací o stavu objednávek a jejich následného dodání od firmy CANYON tak mám skutečně velmi spatné zkušenosti.

    Podtrženo - při koupi nového kola budu dost váhat jestli ještě do CANYONu půjdu. Řešit reklamaci přes tři měsíce, to nechce nikdo!

  • anonymní uživatel o.t. 4.1.2016 v 12:15

    Já byl kvůli neschopnosti Canyonu bez pojízdného kola celkem 6 měsíců (!), popsal jsem to tady (i když ne celé, jen první 4 měsíce, pak už jsem na to neměl sílu):
    www.bike-forum.cz/...

  • anonymní uživatel peo 4.1.2016 v 12:31

    Znám jednoho majitele. Zjednodušeně: kolo super, shapeshifter se sere, komunikace s Canyonem a řešení výměn (už druhá) tragédie...

  • anonymní uživatel Radovan Vaculík (moabbomb (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 13:45

    Mám Canyon Torque 2013 dvě reklamace, tlumič a vidlice. Vyřešeno expres obratem bez čekání, profesionální jednání bez řečí. dodání jak kola tak reklamací do týdne. Mám jen dobré zkušenosti. Celý tenhle článek mě připadá jako pláč o tom jak se někdo cítí strašně ublíženě a chce se mstít k tomu přidám fakt krásný fotky at si taky zamachruju kde všude jsem byl než jako recenze. :D Jediný fotky jsou o něčem a beru jako inspiraci a Děkuji ( obvzláště Pila vypadá supr)

  • anonymní uživatel fridex 4.1.2016 v 13:52

    Ani s nedivim že mladymu odesel tlumic hned po tejdnu :) jezdi neskutecnou pilu :D

  • anonymní uživatel vencik (fr4 (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 13:57

    devět vykřičníku v článku svědčí o nevalné úrovni pisatele, výhrůžka na konci nepatří na profi web kam DK po upgradech řadím. Todhle jsou přesně ty spotřebitelské recenze ala "teď sem se nasral tytyty..."

    Kolo bych zabalil, holt obětoval patnáct set a hodil jim ho na hlavu, bez rozčilování a psaní na internet (to nepomuže fakt nikomu a ničemu), proč kupovat další když servis stojí za houby.. protože je to přeci supr osazeny? Ale to je k ničemu, když nefunguje zázemí...

  • anonymní uživatel Marosh (marosh.sobr (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 15:22

    Souhlasím s Vencikem...

    A jinak nechápu, proč si pán kupuje kolo "odněkud" ze zásilkovny? Není jednodušší koupit kolo v v kamenné prodejně a chtít i adekvátní zázemí i servis?

    Ono je to trošku asi něco za něco, že? Ušetřit, to jo, ale jak pak řešit případnou reklamaci?

    No hlavně děkujeme za fotečky z výletů... Kdybys nešetřil na kole, neměl bys na výlety ;)

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 4.1.2016 v 15:29

    ...znám Vacana sice jenom z Trilogy, ale vím, že rozhodně není z těch, který šetřil na kolech proto, aby pak měl na výlety. ;-) Spíše mě v tomto článku překvapilo, že vyměnil S-Workse Enduro za Canyon. :-)

    A taky mě překvapuje komunikace s CZ/SK zastoupením Canyon. Dělá to tam Tomáš Glabazňa a co jej z jeho předchozího zaměstnání znám, komunikace vždy byla na úrovni.

  • anonymní uživatel vacan (vacek_roman (a) lilly.com) 4.1.2016 v 15:35

    Díky za názory a zkušenosti,psal jsem to s cílem rozproudit diskusi a pokud možno donutit firmu, aby zlepšila přístup k zákazníkům. Zastávám názor, že je lepší se ozvat, nežli tiše nadávat v koutku. A když nepomáhá komunikace s výrobcem, zbývá vox populi, případně soud. K vašim poznámkám: Maroshi, mně tohle kolo poradil nejmenovanej sponzorovanej endurista a opakovaně jsem mu děkoval. Funkční Strive mi fakt vyhovuje a koupil bych ho zas (když by mi dali náhradní pístek, lumpíci). Vencíku, popsal jsem pouze fakta a mám za to, že DK je správné místo, kde se mohu vyjádřit. Ale jak píšeš, nasranej jsem - a už delší dobu. Na Spotřebitelské centrum jsem to už poslal, navíc jsem o tom mluvil s klukama z českého zastoupení Canyonu, třeba nás nebudou vnímat jako nevýznamný trh na východě. Mimochodem i dle německých zákonů máme právo na vyřízení reklamace v tzv. době obvyklé, což je 4-6 týdnů. Možnost vrácení kola jsem samozřejmě také řešil, ale to bych si moc nepomohl, protože takle můžu aspoň jezdit. Radovane, máš pravdu, určitě jsem fotkama chtěl zamachrovat, doufám, že někoho nakopnou a rozhodne se zajet do zmíněných lokalit...škoda, že článek vyznívá ubuleně, to mě nenapadlo. No, uvidíme, jaké budou zkušenosti dalších majitelů Strivu.

  • anonymní uživatel Michal Tihlařík (tihlarik (a) viktorin.cz) 4.1.2016 v 16:48

    K článku se s dovolením vyjádřím stručně taky, ačkoliv nejsu majitelem nějakýho aktuálního Canoyna, pouze 6 let starýho Torque FR, a nepostihly mě zde popisovaný trable s reklamacema apod. Nechcu žádným způsobem omlouvat Canyon za potíže, který způsobuje svým zákazníkům, ani to zlehčovat, NICMÉNĚ - je potřeba si zjistit, proč vlastně k uvedeným problémům došlo. Pokud mám přesný informace, tak všichni, kteří v nedávné době čekali dlouho na dodání novýho kola, dostali od vedení firmy Canyon oficiální zprávu proč jsou dodávky zpožďovány, a sice z důvodu problematické implementace novýho IS do firmy. Kdo trochu do této branže dělá, ví, že to kolikrát není vůbec prdel, a že když se něco může pokazit, tak se to taky pokazí, a to ještě tím nejhorším možným způsobem. Jak už jsem řekl - nechcu firmu Canyon nějak omlouvat nebo obhajovat, ale tahle "noční můra" se může stát každýmu výrobci/dodavateli, a pak často nezbývá než se modlit, ať to aspoň nějak dopadne. Canyon je v té nejvíc nezáviděníhodné pozici, ve které jenom může být, protože je (možná už není, nevím, jaký je aktuální stav) vydána na pospas ajťákům, kteří se to dnem a nocí snaží nějak dát dohromady, aby se mohlo normálně fungovat. Věřme tedy všichni, že se to zadaří co nejdřív a Canyon bude mít možnost si to ještě vyžehlit.

    Jenom tak bokem moje osobní drobná zkušenost: poptával jsem kdysi na svůj Torque FR nějakej díl, a ačkoliv jsem jej nakonec nekoupil, tak komunikace (e-maily) s p. Glabazňou bez problémů, ochota, vstřícnost a rychlost. Já vím, že to není jako když člověk čeká X měsíců na nový kolo nebo klíčovej náhradní díl, ale aspoň tak.

  • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 16:58

    Canyon = maximalni vybava za nejnizsi cenu. Nema kamennou prodejnu=> tohle vse se dalo ocekavat. Chapu nasrani ale kolo v podobne vybave v karbonu za tyhle penize jinde clovek asi bude tezko hledat. Ceske zastoupeni v podobe 1 cloveka snad zastoupenim nazyvat ani nelze...

    Asi bych se na Canyon zlobil taky, ale jak uz nekdo psal tohle je jednoznacne dan za cenu. A bohuzel s tim je treba pocitat. Mam ve svem nekolik canyonu(ne strive) a majitele si vrnej blahem. Cili byla to novinka a i tam je potreba s tim malinko pocitat...

    A v posledni rade. Fotky neskutecna parada, ale to ze se to nekde posere, je logickym vyustenim toho co jezdite. Klobouk dolu... Ale myslim ze tohle jezdi malokdo:)

    Takze zaverem, je potreba se obalit trpelivosti v pripade levneho produktu.

  • anonymní uživatel Marosh (marosh.sobr (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 17:22

    Kamil: jen jsem chtěl říct, že to je ono "něco za něco". Tedy nemožnost servisu a potom taky riziko složitého dohadování - rozhodně jsem to nemyslel "čecháčkovsky" jako závist nad tím, kde si "Vacan" lítá :)

    Samozřejmě bych si kolo chtěl takto užít taky :)

    Vacan: nezbývá než popřát rychlejší možné řešení, pokud možno se šťastným koncem. Každopádně i když to pro jiné může znít jako "nesmysl" v podobě dárků a omluvy za opoždění - mě to od nich přijde jako pěkné gesta a je vidět, že na zákazníkoi jim záleží...

    Saint: Kdyby měli těch zástupců více, zřejmě by se to mohlo odrazit opět na ceně - vidím to jako "brutální" tlačení ceny dolů.... Ale spíše asi i na úkor toho servisu.

    Všeobecně, co si budeme vykládat, pokud ví, že se tyhle věci kazí, tak je problém jich mít v Česku u zástupce, 10ks připravených na výměny?

  • anonymní uživatel deviant (emanuel.bambas (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 17:58

    Zlatej Franta - jak se říká každá inovace je krok zpět - ale ne všichni to pochopí a pak tady brečí hihi

  • anonymní uživatel Mato (m_a_t_o13 (a) azet.sk) 4.1.2016 v 18:03

    Vlastnim Canyon Strive 7 al race a mam ho od kvetna moja skusenost-nikdy viac v mojom zivote!!!!!!nechcem ho ani vidiet ani ten nadpis firmi pretoze reklamu a pod.veci robia bombovo ceny super ale skutek utek...ram mi dosiel o mesiac neskor ako mal aj to som si musel vymeilovat priamo na nemecko,Shapeshifter mi odisiel po mesiaci dodnes nemam druhy,zacaco mi prastat daco v spodnom ramovom cape nad klukami samozrejme chybou je ze jedna strana je rovna na zad.stavbe a druha dosikma-pnutie a lozisko+cap kompletne v prdeli,dodnes cakam na novy ram a bonus spodne lozisko sa mi zahrizlo do ramu a nejde von takze tak,pisal som vcera na nemecko priamo sefom nech mi okamzite poslu peniaze za ram a ja im poj-ebany ram poslem spet nech si to nechaju !nikdy viac Canyon nikdy som neabsolvoval toto s inou znackou a to som uz daco pomenil teda!

  • anonymní uživatel Marosh (marosh.sobr (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 18:15

    Deviant: Taky ho jezdím, právě z důvodu servisu :)

  • anonymní uživatel tcq 4.1.2016 v 18:48

    Marosh: tak ja nevim, ale to neni problem servisu, ale ocividne jim vybouchla jedna soucastka a nemaji ji doladenou a vyrobenou, nevim jak by Ti v tomto pomohl obchod se servisem jako ze by ji servisak treba vyrobil? :-)
    Pochybuju, ze to maji na sklade a nechcou to poslat.
    No a kdyz nemaji vlastni fabriku a vyrabi to nekde na druhym konci sveta jako ostatne temer vsichni, tak kdyz nastane takovej pruser, tak toho holt moc delat nemuzou. Kazdopadne zakladem v takoveto situaci je komunikace, ktera teda zrejme neni dobra.
    vacan: chapu, ze ses nasranej, ale podle me o pruseru vi, snazi se to nejak resit, prece jen jsou to Nemci, ale kdyz ten pistek proste nemaj, tak muzes psat kam chces a stejne Ti to v tom, ze chces jezdit na "funkcnim" kole moc nepomuze.

  • anonymní uživatel tcq 4.1.2016 v 18:49

    Ale kazdopadne diky za clanek, dobry vedet ...

  • anonymní uživatel zikič 4.1.2016 v 19:54

    Měl sem Strive 2014 a čekal jsem na něj dohromady 3 týdny. Je to asi dost o tom kdy to kolo objednáš no.

  • anonymní uživatel vacan (vacek_roman (a) lilly.com) 4.1.2016 v 20:07

    Teda řeknu vám, to jsem netušil, že napsat článek je takovej adrenalin. Myslel jsem , že se ozvou především majitelé Strive a budeme vědět, nakolik mám smůlu jen já nebo všichni, místo toho čekám, jestli z toho vylezu jako nafoukanej bulílek nebo zakomplexovanej debílek...cha,cha. Každopádně kluci (většinou jsem mluvil s Vojtou) z Canyonu CZ za to nemůžou, možná by mohli víc prudit centrálu. Problém přesně popsal tcq, já se jen divím, že hodně z vás automaticky odmítá svoje spotřebitelská práva jen proto, že Canyon prodává bez dealerů. Připočtěte si k cenám 30% a vyjdou vám ceny srovnatelný s Amerikou. Takže firma musí vydělávat dost. A je její problém, že se jeden díl nepovedl, a je její velkej problém, že o skutečné situaci neinformuje pravdivě zákazníky (nic neposlali a na dotaz stejná odpověď po půl roce). Proto si slibuju zlepšení po intervenci na Evropské spotřebitelské centrum. Telefonoval jsem s nima před Vánoci - ty lidi jsou v obraze, stížnost předají kolegům do Německa. Mám za to, že nikoho nepotěší návštěva z živnostňáku s dotazem, proč v daném případě výrobce nedodržuje zákon.

  • anonymní uživatel stofan 4.1.2016 v 20:34

    vacan: tak s tymi pravami mas samozrejme pravdu len naozaj blbec moze hovorit o tom ze je to dan za to ze nemaju dealerov ze je to lacne a bla bla bla. pokial neododrzia definovany termin, nazdar....pruda pruda prdua. sorry kupil som si nejaku vec, je v zaruke nieco sa posere, bez kecou ma byt vimenene vratene a v dohodnutom termine.

  • anonymní uživatel Brian 4.1.2016 v 20:41

    Jak nekdo muze obhajovat canyon ve stylu "neco za neco"? Koupim produkt, a bez ohledu na vyhodnost ceny snad mam pravo na adekvatni reklamaci a adekvatni komunikaci.

    Canyon to totalne podelal, snad se z toho rychle pouci. Zakaznikum uz ale cas a promarnene zazitky a nervy nevrati.

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 4.1.2016 v 20:43

    ...BTW, ještě moje poznámka k tomu, jak si vybírám bajka já.

    1. Co nejméně kurvítek...
    2. Co nejméně kurvítek...
    3. Co nejméně kurvítek...

    Ono už to celopéro samo o sobě, plus teleskopická sedlovka k tomu je dostatečná hromada věcí, který se můžou "vysypat"... ;-)

  • anonymní uživatel bufIIk 4.1.2016 v 20:51

    Asi nejpřínosnější bikecheck co za tu za dlouhou dobu byl a s takovouhle odezvou...škoda

  • anonymní uživatel martin (martin.bouse (a) gmail.com) 4.1.2016 v 22:24

    Diky za clanek a pekne fotky. Pridam svou trosku do mlyna. Snad trochu pozitivneji ladenou ackoliv problemy mam defakto uplne stejne jako vetsina diskutujicich. Jen doufam, ze to co se deje posledni dobou souvisi opravdu se stehovanim do novy fabriky a implementaci noveho IS.

    Mam se spolecnosti Canyon uz mnoho let zkusenosti, jsem v zasade bezbrehy obdivovatel a loajalni zakaznik:-), mam rad nemeckou preciznosti, inovace a technologie, pri novem kole (a ze uz jich par bylo, spis vice nez mene:-) je to vzdy moje prvni volba i navzdory problemum ktere uz jsem resil.
    Loni v cervnu jsem podobne objednal Strive CF 8.0 Race a resim asi podobny problem s pistkem shapeshifteru, nedrzi dobre tlak (funguje tim padem jakoby “napul”, neni tedy uplne nefunkcni ale nefunguje spravne, nefunguje za jizdy ale kdyz zastavim a sesednu tak navrat do XC pozice napul probehne, cili nejaky tlak si drzi), zatim jezdim a zaroven cekam na novy pistek prakticky asi stejne dlouho jako autor. Nechci nic vytykat ceskemu zastoupeni, ja verim ze kluci v poctu ve kterem jsou delaji co mohou, mel jsem s nimi az do teto chvile vcelku korektni jednani a vzdy se snazili vyjit vztric. Pistek jsem teda urgoval bohuzel asi 3x bez odpovedi az jsem dostal odpoved ze me predchozi emaily nebyly zrejme dorucene apod. Toto se ale tyka opravdu az poslednich 3-4 mesicu (stehovani apod.? Doufejme)

    Myslim ze je i koser se ozvat verejne, neberu to jako nejake verejne pofnukavani, proste ta firma to postavila na onlajnu pouze a nam take nezbyva nez na onlajnu si pobrecet a stezovat;-) Nakonec negativni PR se taky asi pocita, ale nevim. Ja osobne dost veci a problemu co jsem resil davam na vrub tomu primemu modelu prodeje, resil jsem od poskozene krabice, opozdene (ale i drivejsi) dodavky, vymenu komponenty kus za kus, poslani kola na reklamaci, vratku prilby. Vse zhruba fungovalo minimalne pristup byl vztricny ackoliv souhlasim, ze Cechy jsou okrajovy market a podle toho se firma asi chova ke svym CZE zakaznikum, nedovedu si predstavit, ze by neco podobneho proslo v Nemecku!

    Jen btw zajimalo by me proc stale neprodavaji do US, myslite ze je to lobby a ochrana US prodejcu kol? Nebo kapacitni omezeni? Ta poptavka obecne je asi enormni a firma se soustredi pochopitelne predevsim na prodej, vyvoj, sponsoring atd. ne uz proste tolik na support coz ji lze tezko zazlivat ve fazi rustu v jakem se asi nachazi, je na spotrebiteli zda pujde do toho “rizika”.

    Posledni tedy moje zkusenost byla kdyz jsem na Black Friday objednal outletovou silnicku, par tydnu se nic nedelo, pak jsem byl ujisten ze objednavka se teprve zpracovava a po mesici a neco jsem se dozvedel ze kolo ani nebude, protoze system mylne akceptoval vice objednavek a ze kolo uz nemaji a ze se omlouvaji. Na muj dotaz ze kolo se v identicke sestave stale vyrabi a ze by nemelo byt velky problem ho dodat jsem stejne neuspel, nutno dodat ze jako omluvu jsem dostal 5% slevu na dalsi nakup a tim jsme to uzavreli, prestal jsem to uz resit.

    Anyway, at to uz zkratim, kola dobry (az na tu cerno barevnou manii, snad uz se z toho proberou viz novy SRAM team), servis a podpora pro CZE momentalne opravdu mizerna ackoliv verim ze ceske "zastoupeni" neni na vine, naopak, ze hasi co se da. Snad se vse zlepsi. Drzim i navzdory problemum palce.

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 4.1.2016 v 23:40

    Fabien Barel už toho měl asi taky dost.Jednoduše a výztižně to shrnul Brian,protože je jedno kolik Vacan napsal vykřičníků.Zákazník je náš pán a podle toho by se měly firmy chovat,což je bohužel naopak.Pokusy se šátkem taky k smíchu,tak snad nedojde na klíčenky.
    Nechtěl bych moc srovnávat Polygon a Canyon,ale jednání podobné,ne-li horší.Vy jste si ale užili výlety a nemuseli jste domů tahat dvě poloviny rámu a shánět svářeče,protože...polygonshit.

  • anonymní uživatel JAKUB (shwihi (a) email.cz) 5.1.2016 v 0:59

    Původně jsem Canyonu velmi fandil a také jsem uvěřil tomu, že přímý prodej může fungovat. A na základě této, teď už vím - "lživé" propagace jsme kolo objednali. Jednalo se o model Urban s řemenovým pohonem pro ženu. Naše zkušenost je taková, že objednané kolo sice dorazilo včas a v pořádku, ale bohužel neseděla velikost a nevyhovovala geometrie. No jo ženy, nevědí co chtějí :) Díky tomu, že nebylo kde kolo vyzkoušet jsme využili práva navrácení zboží. Objednaný kurýr na odvoz kola nedorazil v domluveném termínu, pak si pro kolo přijel následující týden bez ohlášení a koncem září kolo odvezl. Od té doby se prakticky nic moc neděje. Po urgencích a obavách, zda dostanu někdy svoje peníze za vrácený produkt zpět, jsem nejdříve ubezpečován, že peníze odešly. Poté jsem dostal příslib zjištění, zda peníze vůbec odešly. Nakonec dostávám info, že kolo nemohou najít. Určitě dorazilo, ale neví se kde je. Prostě se ztratilo. Poté zpráva: hurá, kolo se našlo. ..Jak se může stát, že se jen tak kolo ztratí? Netuším.. Teď prý mám počkat, až bude kolo zkontrolováno, zda je v pořádku. Moje žádost o kontrolu prý bude odbavena přednostně..? Je rok 2016, 3 měsíce od vrácení zboží a díky tomu, jak vrácení dosud probíhalo, tak moje peníze v nedohlednu. Nechci si vůbec představovat, jak dopadne zákazník, který nedostane možnost být "odbaven přednostně". To dřív zestárne a místo kola bude potřebovat kolečkové křeslo.. :)
    Díky této zkušenosti je pro mne Canyon, jakožto výrobce a prodejce kol "pohřbený". Produkt jako takový může být sebelepší, ale v případě, že si výrobce/prodejce neváží zákazníka, nemůžu ho uznávat ani já, jakožto zákazník. Proto se pro mne Canyon stal podřadnou značkou o které už nikdy ani uvažovat nebudu. Stále věřím a doufám, že české zastoupení je v tomto ohledu spíše "mantinelem" mezi Canyonem samotným a nespokojenými zákazníky, kterých dle diskuze podemnou asi nebude málo.

  • anonymní uživatel Mates (matej.peths (a) gmail.com) 5.1.2016 v 5:39

    Já bych to viděl na problém čiště s daným modelem, ne s kompletním značkou. Prostě mají technický problém s ShapeShifterem. Nicméně by se k tomu měla firma Canyon postavit více čelem a řešit to celé jinak. Tohle ale funguje všude takhle. Zvlášť u firem které pořád rostou a rostou rychle. Viz nedávný Recall na Sram HydroRed, dlouho trvalo něž se to finálně vyřešilo a použivát ty brzdy nešlo, hrozilo že přestanou brzdit. A takových případů je více...Osobně se mi taky Strive velmi zamlouval, ale přesně z tohodle jsem měl obavu a navíc spojenou s "nulovou" podporou (myslím jako kamenný servis).

  • anonymní uživatel Tom (tomato.kamaryd (a) seznam.cz) 5.1.2016 v 13:24

    vacane dik za clanek!!!!!!! i za ty vykřičníky :-D
    Ja bych jeste ocenil,pokud si jezdil Spec - enduro, porovnani tech biku.
    Mel jsem enduro v merku i sem ho pekne pojezdil ale L je na mych 185 kratky a XL v 650B nedelaji.

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 5.1.2016 v 14:13

    Tom: ...mě to pak došlo, proč Roman asi měnil bajka. S-workse měl starýho ještě na 26".

  • anonymní uživatel Tom (tomato.kamaryd (a) seznam.cz) 5.1.2016 v 14:40

    Kamil: .. no mohl jit do 27,5 :-D

  • anonymní uživatel Miks (rockymou (a) seznam.cz) 5.1.2016 v 18:14

    Pěkný a vystižný článek k technice i cestování, reálný a psaný autenticky. V době neskutečnejch manipulací a marketingového šálení, najde se borec co píše ze skušenosti z praxe, kolik lidi tápe na novou věc shape sch., a zde je odpověď. Měl jsem tušení, když přestali dělat povedeného starého Striva, že je něco v nepořádku, navíc a vida, zase jsme u toho manipulování a vymyšlení za hranici funkce jednoduchosti a tradice. Přece není potřeba těchto hybridních systému, nechme také něco na jezdcích, ať řídí ty své biky hlavou a svým umem, kondičně...ne jen shiftem, aby to dělalo všechnu tu práci za něj...kéž se začnou psát takové příspěvky,díky pane Romane.
    Miloš Cienciala

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 5.1.2016 v 22:50

    Jojo, stejně jak na bike-forum.cz - koupil sis levnější kolo než v obchodě, drž hubu a krok. Řeš reklamaci půl roku, nenech si vrátit peníze za vrácené kolo :-D A já si myslel, že jsem divnej jen já :-D Tahle firma opravdu komunikaci nezvládá, ale to jsem jim psal asi 5x...

  • anonymní uživatel Tohn 6.1.2016 v 6:33

    Aha, dobrej report. Ja si chtěl jejich kolo koupit, ale po tom co se tu pise asi zustanu u jinych napadu, protože dostat 5% slevu a nebo voucher, ktery muzu utratit zase jen u nich je pro me teda velmi slaba omluva za to, ze si někdo není schopen plnit co slibil. Uz proces objednávky,když teda delaji tu online distribuci, tak chápu, ze je to asi napor, ale musí teda jit na trh s tim, ze to maj fest zmakli a ne, ze v prubehu zjišťují, ze co bylo mozne obednat na skladu není. A obdivuju teda loajalitu nekterych, ze zde stále nakupuji i po těchto zkušenostech.

  • anonymní uživatel Tom (tomato.kamaryd (a) seznam.cz) 6.1.2016 v 8:30

    Puvodne jsem planoval nakup Torque ale protoze se stale drzi 26" tak jsem objednal 27,5" Tues. Kolo jsem mel doma do 14 dnu od objednavky i kdyz jsem platbu poslal se spatnymi identifikatory. Informoval jsem je obratem mailem a platbu sparovali obratem a potvrdili. Odpovedi na maily (relevantni) jsem dostaval do 4 -8 hodin. Doufam ze nebudu resit reklamace :-)
    Neprislo mi ze CR je pro YT nejaka bananova republika.... ale urcite tu bude tuna lidi to maji s YT opacnou zkusenost stejne jako u Canyon.

  • anonymní uživatel Jirka 6.1.2016 v 12:43

    Pavel: jak dlouho mas canyon spectral ??
    Jinak musím rict ze jsem zatim obednal jen jednou a vse bylo v pořádku. Kolo prislo kdy mělo a kdyz jsem řešil výměnu pumpy přešla do 14 dnu a bez problému. To co tu čtu o STRIVE me moc netěší pac je to me další objednané kolo a po tom co se tu dočítám nevim jestli mam objednávku dotahnout do konce. Nebo se raději podivat po něčem jiném ?? Ale za ty peníze toho asi moc podobného neseženu. :-(

  • anonymní uživatel tcq 6.1.2016 v 13:17

    Ja porad nevim, proc si tady nekdo mysli, ze v kamennym obchode by to bylo jinak? Stejne vetsinu nahradnich dilu/reklamaci resi/objednavaji od dovozce a kdyz je ten posle nekam, nebo nema dil, tak je situace stejna, akorat ta komunikace je pres prostrednika, tedy obchod.
    Ja sem si objednaval kolo taky primo z "fabriky" (LAST) a mam jen dobrou zkusenost, doslo vcas, cokoliv se resilo, tak bylo rychle a ku prospechu a ani sem teda nemel pocit, ze by se mnou jednali "menecenne".
    To, ze Canyon asi roste trochu rychleji nez cekal a v nekterych vecech maji bordel a komunikace neni dobra je vec druha. Nicmene toto urcite vyresi a pojedou dal.

  • anonymní uživatel Miks (rockymou (a) seznam.cz) 6.1.2016 v 18:13

    Jou, držme tomu kaňonovi palce ať to ustojí, jak se patři na echt deutsch...

    Miloš Cienciala

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 6.1.2016 v 19:35

    to tcq:...protože nákup v kamenném obchodě znamená nákup podle zákonů ČR. Předpokládám tedy, že by sis nejel koupit kolo do kamennýho obchodu v Německu. Takže 31. den nevyřízené reklamace bereš peníze, jdeš si koupit jiný kolo, třeba budeš mít více štěstí na kurvítka, který se nepok...ěj a máš na čem jezdit...

    Nákup v D znamená, že se řídíš "dobou obvyklou", což je 4-6 týdnů a pak, kdo ví jestli... Dokonce v D všichni vědí, že když reklamuješ, je zapotřebí si s dodavatelem striktně stanovit datum, ke kterému má být vše vyřešeno. Jinak je to pořád v rovině, že je ještě dost času, protože zatím nenastala délka řešení, která není běžná.

    Něco, jako u nás "větší než malé množství" v době, dokud nebyly prováděcí vyhláškou jasně dané limity a počty.

  • anonymní uživatel Tomas (malytomas (a) centrum.cz) 6.1.2016 v 21:32

    Já vlastním strive CF8.0 již od konce února a zatím jezdí bez problémů.
    Bylo pár odložení, ale s tím jsem počítal a proto jsem objednal dříve.
    Nyní se ale mírně modlím, aby jsem nedopadl podobně.
    Jinak komunikace Canyon celkem v poho. Hůř se asi řeší problém, který nemá řešení, na což snad u mě nedojde.
    Tom

  • anonymní uživatel Nota (prokopek (a) gmail.com) 8.1.2016 v 15:25

    Já se chystal o víkendu objednat... s takovou radši koupím Cube Stereo :)

  • profilová fotka TTomas 9.1.2016 v 1:00

    Také jezdím na Strivu. Také jsem na něj čekal výrazně déle. Také mi SS brzy odešel. Také to trvá od léta a také jsem s jednáním silně nespokojen, takže pokud se mohu přidat nebo jen nějak pomoci, tak mi určitě dejte vědět.
    Kolo jinak jezdí skvěle a to včetně brzd Guide rs. Naopak Sram 40 mi prijdou příliš pružné, ikdyz je s podivem kolik toho snesou. Ovál jezdím také a musím jen chválit. Jo a na jízdu v DH modu jsem si za těch 6 měsíců zcela přivykl:)

    PS: Napište mi na mail. Možná mám pro vás alespoň dočasné řešení.

    Všem přeju vydařenou sezonu 2016 Tom

  • anonymní uživatel TTom (ttomas (a) razdva.cz) 11.1.2016 v 19:49

    Tak podle informaci ze zahraničí budou další SS nejdříve v Březnu.

  • anonymní uživatel TTom (ttomas (a) razdva.cz) 11.1.2016 v 19:53

    Tady je odkaz na německé forum, kde je SS kompletně rozebrán a najdete tam i návod jak ho odvzdušnit - pokud ještě kroužky těsní, tak to chvilku funguje.

    translate.googleusercontent.com/...

    A tady je nějaké neumětelovo video:

    www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel vacan (vacek_roman (a) lilly.com) 12.1.2016 v 16:10

    Díky Tomas, zkusím to, aspoň se kvůli Canyonu něco naučím. A všechny majitele Strive vítám v klubu SHIT SHIFT.

  • anonymní uživatel Bery (berykonecny (a) seznam.cz) 14.1.2016 v 12:36

    Ahoj.
    Taky se podělím o svou zkušenost s Canyonem. Od objednání ( někdy v únoru) až po doručení to bylo pouho pouhých 10 dní. Nabuzen novým bikem mi nevadilo začít sezonu už v únoru. Bike je absolutně sqělý. Shapeshifter se ukázal jako velmi praktická věc. Bohužel čeho jsem si při výběru nevšiml je ten fakt, že na modelu 6.0 race je tlumič jen v eRkové verzi a přepínací páčka různých režimů by se opravdu šikla. Bike je i v DH modu hodně jezdivý a tak by pro občasný měné stoupavý přesun stačilo jen použít páčku na tlumiči namísto SS. Ale není to až zase tak velká věc. Bike fungoval až do října v pořádku až na 2 případy kdy se nechtěl aktivovat XC mod. Důvod: zarezlé pouzdra (asi 2 týdny po deštivém Kopřivnickém drtiči)na čepu SS-ten blíže sedlové trubky. Toto se stalo ještě cca 6 týdnů později po týdenní návštěvě v Livignu, kde jsem na biku registroval velmi jemný prach z okolí, který po namočení slušně lepil a bylo docela náročné jej odstranit. Vyřešil jsem to demontáží, vyčištěním a namazáním pouzder. Pak vše fungovalo jak mělo. Jestli opravdu toto ovlivnilo do budoucna životnost těsnění v SS nevím. Nicméně se pro zajímavost podívám na průřez SS jestli se toto potvrdí.

    Někdy v říjnu jsem párkrát zaznamenal pokles tlaku v Tlumiči (RS MonarchR) a 2týdny nato i prasklé těsnění v SS. Po tel. reklamaci 13.11. šlo vše (zatím) ukázkově. SS mi byl slíben do 3 týdnů, tlumič byl poslíčkem vyzvednut za dva dny. Po 3týdnech byl doručen tlumič z cyklo Žitný. Po rozbalení jsem musel konstatoval nekorektní přístup tohoto servisu. Při přetěsnění někdo poškrábal pístnici, vše v klidu zabalil a poslal zpět jakoby se nic nestalo. Po opětovné reklamaci se z cyklo Žitný vyjádřili že ví na 150%, že to tam muselo být už před jejich zásahem. Z mého pohledu směšné a klamavé sdělení. Nicméně uhráli to do autu jako výrobní vadu a přislíbili výměnu pístnice. Tlumič je nyní na výměně tak uvidíme, snad se to podaří bez následků.
    Co mě ale vůbec netěší, je ten fakt, že přislíbený SS nedošel a při mé písemné reklamaci tlumiče kdy jsem poptával i SS mi na můj dotaz ohl. SS nebylo vůbec zodpovězeno, což mi jako normální moc nepřipadlo. Po opětovné urgenci na začátku ledna mi byl SS docela strohým emailem přislíben. Uvidíme.

    Závěrem bych chtěl říct, že SS opravdu funguje a je takový jak je propagován. XC mod pro svižné výjezdy a DH mod pro komfortní sjezdy. Tato funkce dělá ze Striva bike dvou různých kategorií, přesně jak popisuje. Kdo nejezdil nemůže posoudit. I přes dlouhé čekání na nový SS bych Striva neměnil za nic na světě. Je to sqělý stroj který jsem si velmi oblíbil.
    Mrzí mě různé ztráty dílů, kol apod, které akorát ubírají z velmi dobré pověsti Canyonu, ale vidím to pouze jako špatnou práci administrativních pracovníků, kteří jsou určitě díky obrovskému růstu Canyonu velmi zatížení, ale toto se stává i u ostatních výrobců a dodavatelů. A proto přeji Canyonu mnoho zdaru a věřím, že to to budoucna vychytají a vše bude fungovat jak má.

  • anonymní uživatel Peto (Panteonn27 (a) gmail.com) 10.5.2017 v 10:48

    Nazdar.
    Mam trochu problem mam canyon strive AL7.0 2014 a poslednu dobu pocut jemne pukanie v zadnom kolese ktore sa dlhsou jazdou dost vystupnuje ked uz je to dost otravne nestretol sa niekto uz s podobnym problemom? Spice to nebudu kontroloval som ich niesu povolene ani polamane jedine ma napada naboj kedze jazdim aj dazde blato s pravidla neumyvam vabkou len normalnou vodou ale tak hadan sa tam bordel dostat mohol po rozhovore v servise kam davam bike kedze ho nechcem posielat za hranice povedali ze riesili podobny problem ale nepodarilo sa najst chybu nestretol sa uz niekto s niecim podobnym? Dakujem inac som snim nad mieru spokojny kazdy sa stale otaca aj ked je starsi ????

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí