Bell Super 2R s integrovanou kamerou snímající v 360 stupních

Autor: Keli, vydáno: 8.1.2016

Včera jsme si ukázali novinky z veletrhu Consumer Electronics Show (CES) v podání dronu sledujícího jezdce (Yuneec Typhoon H – dron, co tě bude sledovat i v lese) a dnes navážeme helmou Bell Super 2R s integrovanou kamerou snímající v 360 stupních.





Společnost BRG Sports (vyrábějící cyklohelmy značek Bell a Giro) ve spolupráci s výrobcem kamer 360fly představila několik helem s integrovanou kamerou snímající v 360 stupních. Vzhledem k zaměření našeho webu je zásadní helma Bell Super 2R – integrální helma s odnímatelným chráničem brady bude (od podzimu letošního roku) k dispozici i ve variantě s kamerou. Cena nebyla zatím určena, ale pro ilustraci cena samotné 4K kamery od 360fly začíná 499 dolarech.





Co se týče samotné kamery, tak natáčecí parametry jsou standardní: 4K rozlišení (2880×2880px v 30 snímcích za sekundu), záznam jak v 360 stupních, tak i v klasickém rozlišení 16:9. Je třeba přiznat, že daní za záznam v 360 stupních je výrazná soudečkovitá deformace videa.

Kamera je kromě záznamu videa vybavena i dalšími senzory jako jsou GPS senzor, výškoměr a akcelerometr, dostatečný výkon zajišťuje procesor Qualcomm Snapdragon 800 známý z mobilních telefonů. V dnešní době asi nepřekvapí konektivita přes Bluetooth a Wi-Fi s možností online streamu. Výdrž baterie je udávána na dvě hodiny. Kamera bude odnímatelné a použitelná i bez helmy.





Kromě tradičních režimů jako je dlouhodobý záznam Time-Lapse má kamera i další docela zajímavé možnosti použití, například spuštění záznamu pomocí pohybu či zvuku, spuštění zatřesením a nebo třeba telemetrii s GPS záznamem trasy spolu s výškou, rychlostí a dalšími informacemi – ideální analýzu trati a zjištění míst, kde se dá zrychlit. Relativně unikátní je režim Collision avoidance alerts v němž kamera rozpozná a upozorní (zvukově nebo vibraceni) na potenciální nebezpečí kolize mimo zorné pole uživatele, tento režim se rozhodně nedoporučuje na závody s hromadným startem. Pozoruhodný je také Highlight reel režim aneb když jseš lenoch a nechceš se trápit s editací, tak kamera to zvládne za tebe, vybere záběry s největším množstvím akce (highest level of action), co si pod tím představit nevím a sestaví z nich 1 – 2 minuty dlouhé video.





Závěr: mého pohledu je výhodné mít kameru určenou přímo na konkrétní helmu, vyhneš se tam možným problémům s montáží či nedostatečným uchycením. O čem nejsem zcela přesvědčen, tak je záznam do 360 stupňů, je to sice parádní vychytávka, ale potřebujeme ji? Je po ni na trhu poptávka? Nechtějí uživatelé raději kameru s funkční stabilizací a pořádnou výdrží baterie?

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Bersekr 8.1.2016 v 9:34

    Integrovany vysuvaci selfie stick a vyhrievanie cez appku v mobile bude v dalsom roku?
    Pripadne mi vyberie automaticky appka muziku podla profilu trate? No to sa fakt tesim :D

  • anonymní uživatel sfls 8.1.2016 v 9:45

    největší poptávka po 360° kameře bude v pornoprůmyslu

  • anonymní uživatel ewce 8.1.2016 v 11:19

    a bude možno zakoupit rotující tyč kolem helmy ? To jsou ty nejbáječnější záběry ať jste kdekoliv a děláte cokoliv :) Záběry z kamery, která se otáčí ve dvou osách by mě utrhly péro :)

  • anonymní uživatel DD 8.1.2016 v 17:16

    nahodou dobry, nemusis resit nastaveni uhlu nataceni :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí