MojeKolo

Světový pohár: Aaron Gwin vítězí v Lurdách

Autor: Keli, vydáno: 11.4.2016

Úřadující vítěz Světového poháru ve sjezdu Aaron Gwin zaznamenal historické vítězství pro svého nového sponzora, YT Industries. První závod YT na okruhu a hned první vítězství, to je start do sezóny jako z pohádky.





Oproti tréninkům a kvalifikaci byla dráha v Lurdách výrazně sušší, ale naprosto odlišná od loňského roku, kdy si Aaron Gwin vyzkoušel, jak se zde vítězí. Loni bylo sucho a prašno, letos to bylo o blátě, kostičkách a v dáli hrozí bouřce.





Již od prvního mezičasu bylo vidět, že Aaronovi jízda sedla a svůj náskok zvyšoval na každém ze čtyř mezičasů, nakonec byl v cíli o necelé tři sekunbdy rychleji než doposavad vedoucí Angličan Danny Hart. Nicméně na kopci byla ještě smečka jezdců, kteří rozhodně nechtěli darovat Gwinovi vítězství. Nejblíž se mu přibližuje Steve Smith, ale ani on na něj nestačil.





Gwin z hot seatu sledoval jak na mezičasech jezdci na jeho čas ztrácí a on stoupá výš a výš. Avšak jen do chvíle, kdy se na start postavil vítěz kvalifikace Loic Bruni na Specializedu, ten jel výtečnou jízdu a čas to dosvědčoval, první tři mezičasy a Aaron se již pakoval, ale přišla drobná chyba, rozhození a pád. Loic to položil! Stačil se sice rychle posbírat, ale závod byl ztracen.
Vítězem je tedy Gwin, mimochodem, toto byl jeho 50. závod Světového poháru, 30× se postavil na pódium a 15× vyhrál – to je statistika!

Jediný český zástupce, který proklouzl kvalifikačním sítem, Ondra Štěpánek dokončil na 78. pozici.





V ženské kategorii úspěšný reparát složila Rachel Atherton, když oplatila Tahnee Seagrave porážku z kvalifikace a pozice si vyměnily. Jana Bártová zajela sedmý flek v kvaldě a její výkon dával naději na lepší umístění, bohužel v neděli si již tolik nedařilo a skončila 14.





Kompletní výsledky na UCI.ch.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel truhlik (truhlik (a) truhlik.com) 11.4.2016 v 16:18

    trek, specialized, YT Industries, commencal, ukraina, favorit
    4 cap, 1 cap, dwlink, uplne picoviny, je to uplne jedno.

  • anonymní uživatel Peter 11.4.2016 v 19:40

    truhlik: přesně tak ;)

  • profilová fotka wolf 13.4.2016 v 18:57

    škoda že tam Bruni zahučel.Truhlik: To víš že je to jedno,záleží jak to dáš...

  • anonymní uživatel truhlik 14.4.2016 v 20:04

    pan boh tresta a to hned

    ep1.pinkbike.org/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí