Video: svěťák v Lenzerheide ovládl Danny Hart

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 11.7.2016

Páté letošní kolo Světového poháru ve sjezdu se v sobotu jelo ve švýcarském Lenzerheide. Závod to byl zajímavý a hodně, hodně vyrovnaný. V mužích rozhodovalo o prvním fleku 0,096 sekundy a v ženách 0.707 sekundy.

V netradiční páteční kvalifikaci (důvodem bylo posunutí sjezdu na sobotu, protože v neděli se jelo XC) se děli věci, dosavadní leader celkového pořadí Aaron Gwin si ustlal, dojel až devatenáctý a kvaldu tak vyhrává Danny Hart. Z českých jezdců se do 80-ti členného finálka nepodíval nikdo, ale našlápnuto měli jak Standa Sehnal na 83., tak 84. Martin Lébl.
V ženách kvaldu nevyhrává Rachel Atherton, jak bývá zvykem několik posledních sezón, Rach totiž udělala ohromnou hrubici již v druhé zatáčce a časovou ztrátu do cíle již nestáhla. Jana Bártová jela pěknou jízdu a opět byla v TOP 10, na deváté pozici.

Sobotní hlavní mužský závod byl pěkně napínavý, hlavní favorit Aaron Gwin vystartoval nikoliv na konci, ale cca 50 minut před posledním jezdcem na kopci, vítězem kvaldy Hartem. Po dojezdu do cíle na výsledkové tabuli svítil čas 3:05.8, doposavad nejrychlejší čas celého závodního víkendu. Nejblíže se ke Gwinově času přiblížil loňský vítěz z Lenzerheide Greg Minnaar, ale to zbýval na kopci ještě Danny Hart. Danny jel na mezičasech obdobné časy jako Gwin, na posledním mezičase to byla ztráta 0,4 sekundy a v cíli… … náskok 0,096 sekundy. Danny Hart je vítězem pátého kola Světového poháru v Lenzerheide.

V ženách to byla již klasická ohraná písnička, druhá z kvaldy Rachel Atherton pokračuje ve vítězné šňůře a připisuje si další vítězství, i když tentokrát to bylo těsné, Tahnée Seagrave sahala po vítězství, ale chybělo jen 0,707 sekundy. Jana Bártová si zopakovala devátou pozici.
Kompletní výsledky zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mirko 12.7.2016 v 9:58

    Velká gratulace,Danny se do toho slušně opřel. Teď by mě zajímalo kde jsou ty chytré hlavy co při přestupu k novému tvrdili,že v novém týmu nemá co ukázat. Tady jde vidět že to umí nejen na mokru ale aj na suchu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí