TopRide.eu

Mistrovství světa ve 4X Val di Sole skončilo bez medaile pro ČR

Autor: Keli, vydáno: 11.9.2016

Fourcross patří k české parádní disciplíně o tom není pochyb, jsme absolutní velmocí co tohoto sportu týče. Největším favoritem v každém závodě do kterého nastoupí je Tomáš Slavík, stejně tomu bylo i na Mistrovství světa ve Val di Sole. Vyhrál kvalifikaci a i rozjížďkami procházel jako nůž máslem.

Až do semifinále, v rozjížďce která rozhodujuje o tom kdo bude mít šanci bojovat o medaile a kdo ne. Start a Tomáš startoval z pravé krajní dráhy, vyjíždí po zadním a lehce, o pár centimetrů přejíždí zadním kolem do vedlejší dráhy, ve které jel Blake Carney. Nedošlo k žádnému kontaktu a omezení jezdce. Datel dojíždí tuto rozjížďku jako první, ale do finále nepostupuje. Dostal totiž penalizaci a byl přesunut na poslední místo v této rozjížďce. Bylo to velmi přísné rozhodnutí, většinou se tento neumyslný čin řeší varováním a až při opakování přichází trest.

Nicméně rozhodnutí je na rozhodčím a ten v tomto případě rozhodl pro české barvy velmi tvrdě. I když zcela ve smyslu změní pravidel. Článek 4.4.016 pravidel hovoří jasně: For the first 5 meters of the course, four lanes of an equal width must be marked by white lines (using tape, biodegradable paint or flour). Any rider crossing or riding on these white lines is relegated. In case a rider is crossing or riding on these white lines when he is placed behind his neighbour riders and does not hinder them and has no advantage the relegation can be transformed in a warning.

Místo Tomáše do finále postoupil Slovinec Mitja Ergaver, které měl vyloženě šťastný den. A ve finále mu vítězství doslova padlo do klína, když všichni soupeři popadali.

Volné AM/EM/XC kraťasy s odnímatelnou vložkou Maňana Wear

Ostatní čeští jezdci se bohužel nepřiblížili k bojům o medaile. Jediná zástupkyně v ženské kategorii Romana Labounkové postoupila do finále, ale bohužel dalo to pouze na čtvrté místo.

Kompletní výsledky zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace

anonymní uživatel Daniel (smithg279 [zavinac] gmail.com) 6.12.2016 v 15:37

As soon as I detected this site I went on reddit to share some of the love with them.

anonymní uživatel Daniel (smithg279 [zavinac] gmail.com) 6.12.2016 v 15:36

As soon as I detected this site I went on reddit to share some of the love with them.

anonymní uživatel Balanc 12.9.2016 v 18:31

Na to jak je to zkušený borec, to po psychické stránce moc neunesl, když to pak položil v malém finále.

anonymní uživatel Mateo (dualcup [zavinac] email.cz) 12.9.2016 v 9:53

Bohužel a ač nerad to píšu, podle mě diskvalifikace správná (obě kola za lajnou) ANO vím že amíka neohrozil, ale holt pravidla... co je teda špatně tak to, jak říká Hedvika, že v cíli dostal pouze napomenutí a nikdo pořádně netušil... To že se na startu vztekal naprosto chápu. Je to profík a je to jeho práce a pokud si každý vyloží pravidla jinak tak je to chyba a bohužel to odnesl Datel.

anonymní uživatel bejk 12.9.2016 v 8:33

emocím se nedivim, živí se tím... ale z dráhy vyjel oběma koly.

anonymní uživatel Mara 11.9.2016 v 21:46

Presne, vse podle pravidel a siskvalifikace dle me spravne. Holt za chyby se holt plati...

anonymní uživatel Duchna (strabo [zavinac] tiscali.cz) 11.9.2016 v 17:30

Vše podle pravidel. To že to asi nebylo to pravý jahodový a byl ovlivněn závod je jen odrazem kam se 4x dostal. Za ty dva závody ročně se holt rozhodčí nenaučí posuzovat situace tak aby odrážely co se na dráze vlastně stalo.

anonymní uživatel Tomas 11.9.2016 v 12:57

Já bych ho taky bránil, fandím mu. Ale bohužel tu nemám co, tady je to dané.

anonymní uživatel Hedu (Hedvika.mikesova [zavinac] gmail.com) 11.9.2016 v 12:53

Carney narazil rampu, sam komisari vysvetloval, ze Tomas ho nijak nehrozil, vzhledem k tomu, ze byl temer o kolo pred nim. Ze z toho byl nastvanej? Divis se, kdyz ti dole daji pouze varovani a nez dojedes nahoru, stojis na startu malyho finale? Od TV umi soudit kazdej. Diky ahoj cau a jo jsem jeho holka a branim ho, protoze vidim, co vse za tim stoji.

anonymní uživatel Tomas 11.9.2016 v 11:53

Michal to napsal za mne.

anonymní uživatel michal 11.9.2016 v 10:29

nevim, ale já teda v tom záznamu asi koukám na něco jinýho...

Slavík do tý dráhy vjel těsně před Carneyho oběma koly, nejen kousek zadním (prohlídnul si autor ten záznam?) a zavřel ho (takže není pravda, že nedošlo k omezení, byť třeba jen teoretickýmu)... v 1:18:00 je jasně průkaznej opakovanej záběr

a co se týká varování, tak v tom pravidle je to napsaný jasně, kdy se může trest změnit jen na varování, což tenhle případ opravdu nebyl:
??when he is placed BEHIND his neighbour riders and does not hinder them??

chápu, že pro většinu lidí je Slavík asi nedotknutelná ikona a přáli by mu zlato, ale chtělo by to trochu chladnou hlavu a víc férovosti, ty ufňukaný komentáře jsou směšný a jeho chování taky ? jak vzteklej ufňukanej kluk někde na pískovišti... prostě porušil pravidlo, rozhodčí rozhodl v souladu s pravidly a hotovo


mnohem víc je mi teda líto Labounkový, finále rozjela pěkně, škoda, že lehla