Jakub Říha - do sezony 2017 s novým sponzorem a vybavením

Autor: N1team, vydáno: 7.11.2016

Je nám ctí Vám oznámit, že počínaje dnešním dnem je Jakub Říha členem stáje N1team. Jakub nás bude reprezentovat v závodech enduro a sjezdu. V enduro závodech má v plánu objet závody české i evropské enduro série a ve sjezdu objede evropský i český pohár.

Jakub je mladý a odvážný jezdec, který v minulosti jezdil převážně bikros a 4X a nyní se nebojí endura ani sjezdu. Za Jakuba mluví jeho výsledky, mezi které patří několik velmi ceněných skalpů v různých disciplínách. Mezi ty nejcennější patří titul mistra Evropy 2013 ve 4X, několikanásobný mistr ČR ve 4X a bronzové místo na Mistrovství světa v Australské Canberře.

Pro novou sezonu bude Jakub používat vybavení portfolia firmy N Distribution, s.r.o. a to především produkty značek KONA, FOX a NORTHWAVE.

Jakuba budete moci potkat na kolech Kona Operator 27,5 a Kona Process 153. Jakub bude dále k vidění v kompletu od značky Fox, která se stává hlavním partnerem. Krom oblečení bude používat EN/AM helmu Metah a fullface přilbu Rampage. V enduro závodech budete moci Jakuba potkat v oblečení ze série Attack a pro sjezd v kompletu Flexair. Obutí mu zajistí tretry Northwave.

Ahoj Jakube, řekni nám na začátek něco o sobě? Kdy jsi začal jezdit na kole atd…
Ahoj, jmenuji se Jakub Říha, pocházím z Jižních Čech z Protivína, ale momentálně pendluju mezi školou, kterou mám v Plzni a Prahou, kde mám přítelkyni. A co se kola týče, tak celé to začalo už někdy v sedmi letech, kdy mě táta posadil na půjčené bmx kolo a pustil mě ze starťáku dolů, no a tím se to celé rozjelo :D

Co si slibuješ od nové sezony a jaký materiál budeš používat?
Na sezonu 2017 se hodně těším! Po osmi letech totiž měním značku kol i celý tým a obrovsky mě tenhle přestup motivuje. V příštím roce mě uvidíte na kolech KONA s kompletní výbavou oblečení od FOXu a parádníma botkama od NORTHWAVE. Doufám že mi to v téhle kombinaci poletí ještě líp než do teď.

Jaké jsou tvoje slabiny?
Trochu bojuji se stereotypem, potřebuju furt něco nového jak v tréninku, tak v závodění.

Jaké jsou tvoje silné stránky?
Svou silnou stránku vidím v tom, že dokážu kombinovat více disciplín najednou. Další z výhod je určitě můj věk, přece jen ještě nejsem úplnej pardál, ale zároveň mám za sebou už spousty velkých úspěchů.

Máš nějaká oblíbená místa kam se rád vracíš? Zavodní i soukromá?
Tak určitě jsou to hory a příroda obecně. Hodně rád mám Rakousko a Alpy ať už na ježdění nebo jen tak na výlety.

Jaká byla tvoje nejhorší nehoda?
Snažím se nepadat, ale je jasný, že kdo nepadá nezrychlí. Hodně nepříjemné byly určitě zlomené obě ruce. Ale nejhorší byl asi zlomenej kotník a to hlavně po psychický stránce. Tenkrát mě tohle zranění překazilo perfektně našlápnutou sezonu ve 4X, což mě mrzí do dneška.

Kdo je tvůj nejoblíbenější jezdec?
Vždycky jsem vzhlížel k Michalu Prokopovi. Ale obrovským vzorem pro mě jsou také Australští jezdci Jared Graves a Sam Hill.

Co děláš, když zrovna nejsi na kole?
Na kole jezdím skoro furt, ale mimo kolo chodím ještě na vysokou školu, kde studuji Grafický design a tak dost času trávím za počítačem.

Kdybys měl možnost něco ve sportu změnit, co by to bylo?
Zajímavá otázka, nejsem úplnej vizionář, ale zdá se mi, že upadá mladá generace bikerů a tak bych rád, kdyby děcka míň seděla u těch facebooků a vypadla raději ven a je jedno jestli budou běhat na fotbalovém hřišti nebo stavět v lese skoky.

Jak vidíš svoji budoucnost?
Ještě pár let bych se chtěl naplno věnovat závodění, je to věc, která mě opravdu naplňuje! No a když už závodění úplně nepůjde, rád bych zůstal u kol. Rád bych zužitkoval své zkušenosti z cyklistiky a přetavil je do grafickýho designu v cykloprůmyslu.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí