Report: Myšák DH Cup - ZR začal sjezdovou sezónu v srpnu

Autor: ZR, kategorie: Report, vydáno: 18.8.2017

Na letošní sjezdovou sezónu jsem se hodně těšil, ale poté co jsem si hned v dubnu velice šikovně zlomil malíček, musel jsem začátek sezóny výrazně odsunout, říká Znojemská Vokurka (Raketa) Ríša Sýkora. A jako premiérový závod si vybral Myšák DH Cup v Karlově, v lyžařském areálu Myšák z kterého ti, co papají hodně mrkvičky dohlédnou až na Praděd.

Na letošní sjezdovou sezónu jsem se hodně těšil, ale poté co jsem si hned v dubnu velice šikovně zlomil malíček, musel jsem začátek sezóny výrazně odsunout.

V červenci už packa bolela míň, a tak jsem začal vymejšlet, kam bych vyrazil. Na první srpnový víkend byl v kalendáři Myšák DH Cup, domlouvám se se Šímou a vyrážíme. Odjezd z Brna v 7 ráno Šíma, zřejmě kvůli tomu, že má novou holku, zvládá bez problémů, takže v 9 jsme na místě. Rychle se zaregistrujeme a jdem se sklouznout.

Na letošní trati se zde závodilo již v loňském roce, ale vzhledem k tomu, že tu areál normálně nefunguje tak je poměrně čerstvá. V horní části je jeden přescesťák, ve střední prudší les s několika menšími dropy a poměrně těžkými sypkými zatáčkami a na konci na nás čekalo několik odkloněných zatáček na sjezdovce ve slušné rychlosti. Tréninkově stíháme 5 jízd postupně se nám daří najíždět stopy tak jak bychom si představovali a trať nás baví, a tak jsme zvědaví, jak to půjde v závodě.

Startovní čísla máme zhruba v polovině závodního pole, takže po dojetí posledního pevňáka vyrážíme na start. Zde však nastalo rozčarování, když jsme zjistili, že se nestartuje s časovým odstupem, ale až po dojetí předchozího závodníka do cíle. Díky tomu musíme čekat na startu cca hodinu, než na nás přijde řada a docela vytuháváme. Čekání si alespoň krátíme povzbuzováním ostatních závodníků stylem „NASER, TO TAM!“, „VEM SI ŽIVOT!“ a podobně. Bohužel druhou hlášku skoro splnil hlavní organizátor závodu Roman Hájek, když kousek po startu lehce šikmo předním kolem trefil dopad sestupáku, načež následovala neuvěřitelná držka. Roman je vostřák, takže se jen chvíli vydýchal a vzpamatoval a závod dojel.

To už jdem na start my. Šíma číslo 45 a já mám Valentinovu 46. Trať je délkou okolo 1,5 minuty, takže se hned od startu musí jet plnej, vršek se mi celkem daří ale ve střední části dělám spoustu malých chyb. Odkloněná sjezdovka mi celkem vychází a už jsem v cíli. Čas prý okolo 10. místa a cca 5 s před Šímou. Docela dobrý, ale určo bych chtěl ve dvojce zrychlit.

Teď nás ale čeká skoro 3 hodinové čekání na druhou jízdu, Šíma dává pár zrzavých ionťáků, aby se ve druhé jízdě nebál a taky zrychlil. Na start vyrážíme výrazně později než na první jízdu, abychom tam nemuseli zase tolik čekat. Nicméně během čekání jsme vytuhli ještě víc než před jedničkou. Hned od startu jedu fakt blbě, tak nějak křečovitě. Po přescesťáku se mi jede už líp, i les mi celkem vychází. Bohužel těžce kazím nájezd na sjezdovku, kdy se skoro nevlezu do tratě a musím výrazně zpomalit, tak se to snažím dohnat, ale místo toho jedu úplně blbě. V cíli zhoršení o pár desetinek, takže se počítá čas z první jízdy. Ani Šímovi se druhá jízda nepodařila podle představ.

Po závodě ještě na sjezdovce proběhl závod v dualu, do kterého se nám ale nechce, a tak jen počkáme na výsledky a jedeme dom. Já jsem nakonec dojel 13. a Šíma 23. V ženách vyhrává Simona Jirková s časem, který by jí stačil na 27. místo mezi chlapy. V juniorech byl nejrychlejším Jakub Šíbl a v Hardtailech Vojtěch Zabloudil. Mezi muži bylo vidět několik opravdu rychlých jezdců a nejrychlejším nakonec byl Radim Novosád s časem 1:29,5. Všem vítězům GRATULUJI!

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí