Snowscooty SnowBaaR: zima se blíží a SnowBaaR je na ni připraven

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 30.10.2017

Počasí nám dost důrazně dává vědět, že se zima blíží. Letošní zima má být, dle meteorologů, jedna z nejsilnějších za posledních několik let. Pro nás bikery to není příznivá zpráva, ale pokud chceš i přes zimu držet v ruce řídítka, tak existuje řešení. Snowscoot. Pojďme se podívat na novinky českého výrobce SnowBaaR.

Snowscooty SnowBaaR – kompletně vyvinuty a vyrobeny v České republice

SnowBaaR je značkou na českém trhu již etablovanou, osvědčenou a známou. Čím je ale specifická, tak svojí výrobou, snowscooty SnowBaaR jsou vyráběny kompletně v České republice.
Karel Raab, který za SB stojí, je bývalý sjezdař a elitní freestyle jezdec. Karel si odkroutil několik let jako aktivní lyžař-závodník, takže ke sněhu má blízko, stejně tak i ke kolu, spojení ve snowscootu bylo proto nasnadě.

Čím jsou snowscooty SnowBaaR specifické? Jedná se především o zvolený materiál, CrMo trubky volí na scooty minimum výrobců i přesto, že výhody oceli jsou nesporné ve srovnání s hliníkovými slitinami. A zvláště když váhový rozdíl je zanedbatelný. Dalším specifikem jsou vlastní lyže mající speciální tvar a také u mnoho modelů rozdílnou tvrdost mezi přední a zadní. Taktéž nechybí ani tlumící vrstva mezi lyžemi a rámem. SnowBaaR slepě nesleduje trendy, SnowBaaR trendy určuje!

V nabídce na rok 2018 je několik modelů a úrovní výbavy, pro profíky až po úplné začátečníky; pro freestylery, kteří stráví většinu času ve vzduchu, tak také pro jezdce, kteří vyhledávají ten nejlépe prášící prašánek. Z bohaté nabídky vybíráme trojici zástupců napříč modelovými řadami.

SnowBaaR Snaker ULTIMATE

Absolutní top model z nabídky SnowBaaRu je model Snaker ULTIMATE – čistokrevný freeride snowscoot se špičkovým osazení, bez jediného slabého článku. Na první pohled zaujme originální design a na pohled druhý, v rukách překvapí nízká hmotnost 9,9kg. Ani ostatní parametry nelze označit jinak než špičkové: úhel hlavové trubky 68 stupňů, 790mm široká řidítka pro jistý úchop.

Lyže mají superrychlou teflonovou skluznici; vrchní strana lyží je potažená corundem, takže si je jen tak nepoškrábeš. Nástupní deska disponuje 36 stavitelnými piny – led, ani sníh nejsou problém, grip mezi deskou a botou je ultimátní v každé situaci.

Spojení rámu a lyží je skrze pružné silentbloky Carving kit a scoot si lehá do zatáček úplně sám a v kalupu neskutečně vede stopu! Jestli chceš být nejrychlejší na kopci, Snaker ULTIMATE to jasná volba!

SnowBaaR Beaster RACE

Zástupce střední třídy Race je model SnowBaaR Beaster RACE, ten je určen spíše na skákání a do parku, ale samozřejmě neztratíš se s ním i prachu či na sjezdovce. Požadavky na freestylové snowscooty jsou odlišné než u freeridových, takže především geometrie je výrazně pozměněna. Je celkově kratší (o 50 mm), trošku vyšší FR modely (výška je 850mm) a úhel hlavové trubky je znatelně strmější (72 stupňů). Díky tomu je scoot ovladatelnější, ale zase méně drží stopu – zatočíš s ním na pětníku.

Lyže mají dvojitou tvrdost (přední část zadní lyže je tvrdší a zase zadní část je měkčí), skluznice grafitová, která vydrží i nějaké to slajdování na bednách. Nástupní deska má 8 stavitelných pinů. Uložení rámu je na mikroporézní pryžové vrstvě s tvrdostí 60sHa a celková váha jen lehce překročila deset kilogramů (10,3kg).

SnowBaaR Snaker Classic

Chceš univerzální snowscoot jak do parku, tak na sjezdovku, tak sáhni po základním modelu SnowBaaR Snaker Classic. Tento model je určený pro seznámení se snowscootem, optimální geometrie pro naučení ježdění, skákání a trikování. Úhel hlavové trubky je 70° – takže něco mezi freeride a freestyle. Pohodlný postoj zajistí vyšší celková výška – 920 mm, Nástupní deska bez pinů – pro snadné nastupování a vystupování. I u základního modelu je rám uchycen na mikroporézní pryžové vrstvě s tvrdostí 20 sHa, řidítka užší 680mm a hmotnost 12,3 kg.

SnowBaaR nabízí více

Toto byla samozřejmě jen ochutnávka modelové řady na rok 2018, SnowBaaR aktuálně nabízí mnoho variant a barevných provedení. Kompletní nabídku najdeš na webu SnowBaaR.com

/ Obchodní sdělení /

Diskuze

  • anonymní uživatel Dawid 31.10.2017 v 7:55

    Pokud si chces uzit zimu na 100% kup si lyze.

  • anonymní uživatel Kotek (kotek (a) madl.snb) 31.10.2017 v 14:27

    ->Dawid: Myslíš snowboard. ;)

  • anonymní uživatel Dawid 1.11.2017 v 7:36

    Kotek: Ne lyže. Na prkně v prašanu to není takový komfort jak na lyžích . Do parku je to ok. :-)

  • anonymní uživatel loda 2.11.2017 v 10:33

    Davide lyze jsou sice osvedcena zalezitost ale jsou proste out ???? takjako smatlani v lyzakach celej den nepohodlne, prkno je uz lepsi ale porad to nema s kolem nic spolecnyho a ten pocit na scoootu kdyz si budes jezdit v bikeparku na prasanu ty stejny lajny jak v lete je proste supr ale to proste musis vyzkouset a ne jen to slepe zahejtovat a zimu prosedet u pc ????

  • anonymní uživatel Dawid 2.11.2017 v 13:54

    loda - vůbec nevíš a píšeš tady nesmysly. Lyže jsou stejně out jak DH v záplavě ENDURA. Právě na tom scoootu jsem už jezdil 8roku zpět. Díky nechci(jo od té doby mi leží zaprášeny doma už nevím ani kde). Jestli chceš jezdit bomby v prašanu ale opravdu bomby velké hory a pořádné kopce kup si lyže případně splitboard. PS: v zimě jsem na lyžích v prašanu 3x týdně ;-). Tady ti posílám odkaz na ten out sport www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel Eda 3.11.2017 v 14:03

    Dawid: Já bych řekl, že nejlepší na zimu je sněžnej skůtr...
    S tím můžeš být na sněhu každej den
    www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel Dawid 4.11.2017 v 18:00

    Eda: to mas pravdu a jak neni snih tak jezdis na vode www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel loda 7.11.2017 v 15:06

    Dawid- z toho co pises jsem usoudil ze na snowboardu neumis a o tom ze dh je out se da hodne pochybovat -to jen ta masa lidi nema koule jezdit tezky trate a velky polety tak smrdlaji jakoby enduro ale prevazne to v jejich podaninvypada jak snaha o tvrdsi xc, to ale porad nevysvetluje co maji lyze spolecnyho s kolem .jen jsem chtel rict ze ten pocit na scootu je kolu nejvic podobnej - jinak o kvalitach lyzaru nepochybuju a na ledove piste si na ski zajezdis urcite lip jak na boardu nebo scootu jen v tom prasanu je to na sirokejch deskach z meho pohledu lepsi ( a to mam taky neco trocha najezdeno)jinak nic proti at si kazdej jezdi na cem chce - jen jsem reagoval na to zeplacnout koment kup si lyze je blbost ???? peace

  • anonymní uživatel Dawid 8.11.2017 v 12:31

    loda - na SNB nejezdím. Bracha jezdil na SNB i závodně (jeho triky před 10lety.V jeho 15letech 720, beko,fron). Ted už jezdi na lyžích a tvrdí že v prašanu to bylo na SNB trápení. To DH jsem zmínil že je mediálně zakryto za ENDUREM (sám jezdím obojí) tak jako lyže za SNB a přitom Lyže a DH táhnou svoji kategorii. Tím užit si zimu na 100% na Lyžích jsem myslel komplexně výstup nahoru, sjezd dolu, rychlost a průchodnost terénem. Snowboardu bych dál tak 90% (hlavní problémy: rozložit/složit splitboard, tyčky vozíš navíc, problém dojet mírnější svahy dojezdy údolím k lanovce tady se vždy na SNB čeká). Tomu scootu bych dál tak 10% a to jen proto že se to podoba biku. Musíš uznat že lyže sice o málo ale vedou ve všech směrech a to vysvětluje můj první komentář kup si lyže.

  • profilová fotka Vít Majer 8.11.2017 v 12:50

    Nekupujte lyze,pak jsou rozryte lajny. Kupte si snb,nebo snowscoot,protože pokud neumite jezdit,po metru jizdy ,ci trapeni v prašanu se vratite zpět na sjezdovku a lajny zůstanou hedvabne čisté.;-)

  • anonymní uživatel loda 9.11.2017 v 11:54

    Dawid_ jasny je to o pohledu kazdyho a o tom co od toho ocekava - kdo chce zajezdi na cemkoli a nemam problem jestli jde o ski snb scoot nebo cokoli jinyho tak jako na kole ( ht full park dirt skate kolobezka ) jen mam pocit ze se to dneska moc resi a vytraci se to hlavni a to by mela byt zabava a tolerance . preju hodne dobrejch pojezdu a malo krešů !

  • anonymní uživatel Dawid 9.11.2017 v 12:58

    loda - Jj přesně tak. Hlavně musí byt pohoda. Taky ad ti to jezdí.

  • anonymní uživatel Drak (drak-smak (a) seznam.cz) 10.11.2017 v 19:53

    tohle mi prinde jako strasna picovina nepohodlna a neovladatelna zato tohle muzu vrele doporucit bikerum i mntojkarum je to kurevska prdel ! articsnowbikes.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí