Report: Závěr MSDH cupu 2017 ovládl Martin Kulhánek

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 8.11.2017

Moravsko-Slovenský El-Eng DH cup má z sebou svůj 8. ročník, který vyvrcholil dvojicí říjnových závodů. Sjezdovou tečku jsme zvládli na tradiční trati v Bílé, kde se první říjnový víkend představilo 125 jezdců.

Moravsko-Slovenský El-Eng DH cup Bílá

Počasí nám přálo a tak si většina užívala poslední sjezdový  víkend. Vy jímkou byl snad jen Martin Krčmárik, který se po nepříjemném pádu prolétl helikop­térou, ale nakonec se podezření na zranění páteře nepotvrdilo.

V závodě se nejvíc dařilo Martinu Kulhánkovi, který v obou jízdách porazil druhého Tondu Krále a na třetím místě dojel ve finále Patrik Krátký .

Vynikající časy zajížděli i junioři, kde se stupně vítězů dostal nejrychlejší polský jezdec Tomasz Ras­zyk, před slovenským borcem z českého týmu Specialized CZ Kristiánem Po­rubanem a třetí byl Petr Folvarčný, pro změnu český jezdec ve službách slovenského Ke­llys Factory te­amu.

Veterány prohnal domácí Tomáš Klanica, který zvítězil před Vlasou Hyn­čicou a třetí byl Vlado Tichý. Hobíkům, kde startovalo téměř padesát jezdců kraloval Radim Novosad, za kterým přijel Lukáš plátek a třetí byl Jirka Marek .

Na pevných rámech odstartovalo os­m jezdců a stupně ovládli slovenští Har­dtailisté v po­řadí Páleník,  Matis a Jendrišák.

Neskutečně vyrovnaná byla kategorie Kadet, kde v obou jízdách se první dvojice vešla do jedné sekundy. Semifinále vyhrál Oliver Gom­bala, před  Kubou Šofroni­čem a Kubou Bráz­dilem. Ve finále si první dva pořadí pro­hodili a třetí místo potvrdil Jakub Brázdil.

Ženy ovládla polská závodnice Soni­a Skrzypnik před dvojicí půvabných slovenských děvčat v pořadí Simča Po­rubanová a Vilma Gombalová.

Výsledky Bílá, celkové pořadí.

Enduro Lučina

     

Jen o týden později mělo v seriálu MSDH Cupu premiéru endu­rové závodění v rekreačním středisku Tvarožná Lhota ? Lučina.

Zde už počasí potvrdilo, že je podzim a před závodem trochu sprchlo. Těžko říct, jestli to odradilo nějaké účastníky, protože se na start postavilo jen 56 jezdců.

Premiérový závod na trati dlouhé 30 km, kde byly 4 rychlostní zkoušky zvládl nejrychleji absolvovat Vlas­tik Hynčica, který využil domácího prostředí a vyhrál i v kategorii Mas­ter před svým starším bratrem Petrem Hynčicou a Peterem Tichým.

Jelo se již za slušného počasí  bez deště, ale na kluzkém povrchu, kde v elitní kategorii dominoval opět Martin Kulhánek a tím získal i celkové vítěz­ství v seriálu MSDH Cu­pu 2017. Za Martinem dojel Patrik Krátký a třetí byl Vojta Šván.

Překvapení se zrodilo v kategorii žen, kde zvítězila teprve třináctiletá Simona Kuchyňková, druhá byla Simča Porubanová a třetí Karolína Ka­dlecová.

Kadetům vévodil Jan Bronczek z Cy­kloŠvec týmu, před dvojicí jezdců týmu Specialized-Grafobal v pořadí Vojta Hanák a Ku­ba Brázdil. Třetímu v pořadí to stačilo k celkovému ví­těství v seri­álu.

Hobíků bylo tentokrát pos­krovnu a tak si tu vítězství poh­lídal Lukáš Plátek který za sebou nechal Aleše Slívu a třetí dojel Marián Dovina.

Ještě slabší účast byla v juniorech, kde to ovládl Kristián Poruban, který vyhrál s minutovým náskokem. Druhý byl Matůš Šicko a třetí Vít Vojtěšek.

Tak snad ta malá účast byla jen díky podzimnímu počasí a závěru sezony. Každopádně se jednalo o tratě, které zvládne asi každý a kte­ré by mohli být v jarním termínu výborným tréninkem před zahájením sezony 2018. Tak doufám, že se v dubnu na Lučině opět potkáme a tam kde jsme sezonu 2017 ukončili, tak sezonu 2018 zahájíme.

Výsledky Enduro Lučina.

Mikulášský dual

Úplně poslední akcí bude první prosincovou sobotu Mikulášský du­al v Kálnici, kde večer vyhlásíme celkové vítěze Moravsko-Slovenského El-Eng DH Cupu 2017 a předáme poháry a ceny nejlepším jezdcům.

Srdečně všechny zveme a společně se budeme těšit na novou sezonu o které můžeme pokecat právě v Kálnici 2.12­.2017.  

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí