Spotcheck: Bikepark Peklák je ready. Otevírá v sobotu

Autor: Keli, kategorie: Spotcheck, vydáno: 4.5.2018

Bikepark Peklák vstupuje do své další sezóny a my měli možnost jej otestovat ještě před oficiálním otevřením. Co na návštěvníky čeká letos?

Jedním z prvních bikeparků na českém území, který otevře své brány i Peklák. Park na kopci u České Třebové. My jsme stejně jako loni měli možnost jej projet před otevíračkou a zkontrolovat, zda-li jsou na ni připraveni. Měli by být, protože sezóna se otevírá již tento prodloužený víkend, bikepark a lano pojede od 5.5. do 8.5. vždy 10–18 hodin.

Při příjezdu vidíme týpka v integrálce ležícího v záchranářském vozíku, v nafukovačce, tý jo, to je teda pech, ještě ani neotevřeli a už mají zraněného. Hodíme řeč a vše se vyjasní, jedná se pouze o trénink. Uff. Je ale dobré vědět, že když se ti něco stane, záchranáři nebudou improvizovat, ale mají vše natrénované.

Takže, co čekat? Žádné zásadní novinky nenastaly, stále je zde k dispozici sedm (7) tratí od úplně nejlehčí až po těžší. Obtížnost doslova pro každého, od modrých až černé, Mechovka je sjízdná i pro malé děti a Rolling Stones potrápí i zkušeného sjezdaře. Všechny dráhy doznaly po loňské sezóně a zimě facelift, spousta dřevěných překážek je zcela nová, na všech dřevech najdeš pletivo, prý jej vykoupili všude v širokém okolí Třebové…
Převýšení a délka tratí sice není ohromující, nejdelší z tratí má 800 metrů, ale na dokonalé unavení to stačí. A unavíš se jen cestou dolů, protože na kopec tě táhne lano s geniálním gumovým podkladem, nedrncá, neklouže a krásně bez únavy vyjedeš až nahoru.

Rozmanitost je asi klíčové slovo, každá z tratí má jiný charakter a nic se neopakuje. Chceš skákavou, není problém Airline na sjezdovce ti poskytne spoustu času ve vzduchu, chceš rozsekanou sjezdovou dráhu, Rolling Stones se zatáčkou Rock Kurve v nejprudší pasáži ti to umožní zažít. Máš balanc na kole? Ověř si ho na North shore lávkách. A Malinovka, ta je prostě nejlepší, muldičky, klopky, přescesťáky, wallride a na konec pořádné posíláky.
A to není vše, do budoucna se plánuje i rozsáhlá síť trailů, dotace je již schválena…

Peklák i přesto, že je na malém kopci, nabízí spoustu zábavy a nechybí v něm nic, co by v každém bikeparku mělo být. Mluvit o bufetu s teplým jídlem, záchody, půjčovnou, servisem, možností mytí kol nemá smysl, to je přece samozřejmost. A jednotlivé denní jízdné je za stále hodně dobrých 370 Kč.

Do bikeparku vlakem? Jasně, Česká Třebová je významný železniční uzel ve kterém zastavuje většina vlaků osobní dopravy včetně některých mezinárodních expresů, takže až budeš plánovat návštěvu Pekláku, zvaž i tuto možnost. Cesta pohodlná, rychlá a z nádraží k parku je to coby kamenem dohodil.

Peklák patří k našim oblíbeným bikeparkům, je vidět, že se o něj stará parta nadšenců a dělají to srdcem. Držíme jim pěsti a letos, tak rozhodně nejsme naposledy. Jo a na Pekláku se bude jezdit až do 7. října. Otevírá se již zítra, v sobotu 5.5.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí