Report: Ondra Grund nafotil jubilejní FFT Slopestyle

Autor: Ondřej Grund , kategorie: Report, vydáno: 12.8.2018

Znáte to, skončí pracovní týden a vy se těšíte na víkend… Co ale dělat o víkendu?

Já jsem se rozhodl zajet se podívat na desátý ročník FFT Slopestyle, který se pořádá každý rok v Ústí nad Orlicí už od roku 2008. Chtěl jsem si sem zajet už minulý rok, ale nějak mi to nevyšlo… řekl jsem si tedy, že tento rok se tam musím podívat. Už jen kvůli tomu, že je to desátý ročník a bude to hodně velké.

Přijel jsem tam na 13h odpoledne, takže jsem nestihl závod na pumptracku. Nicméně jsem stihl hlavní závod ještě s předchozím tréninkem, na kterém jsem si odzkoušel svoji fotící techniku. Po tréninku se jela kvalifikace, při které se snažilo do hlavního závodu dostat 9 jezdců z evropské slopestylové špičky. Přitom je hodnotila porota sedící na věži.

Do hlavního závodu se dostali snad všichni + se přidalo pár dalších jezdců, kteří kvaldu zajet nemuseli. Dohromady to dalo deset jezdců, ti se utkali v následném hlavním závodě.

Samotný závod by dost zajímavý. Padaly zde různé kombinace jako 360 tailwhip, backflip to tailwhip a hodně podobných věcí. Občas zde ale někdo zandal další zajímavé triky typu Condor, frontflip, … Dokonce mám za to, že někdo vyslal nějakou kombinaci frontflipu a dalšího triku. Bylo to docela vyhrocené, takže občas někdo zkusil něco zajímavějšího. Občas to skončilo pádem, jezdci z toho ale uměli vyskočit a díky tomu se jim povedlo bez úrazu přistát na dopadu. Někdy za to mohl ale i solnější vítr. Jen jeden případ byl vážnější, jezdec se naštěstí postavil na nohy a vypadl v pohodě, ale pro jistotu pro něj přijela sanitka.

Pořadí bylo následovné:
1. Teodor Kováč (CZ) – 77.5 bodů
2. Marcin Rot (PL) – 74.5
3. Gregor Kleindienst (AT) – 69
4. Tom Reynolds (GB) – 65
5. Dorian Macher (AT) – 64
6. Pavlo Kovalchuk (UA) – 56.5
7. Vilibald Vítek (CZ) – 56
8. Sebastian Koczara (PL) – 44
9. Yura Starosta (UA) – 29.5
10. Alex Cahill (GB) – 19

Best Trick: backflip double barspin to x-up – YURA STAROSTA (UA)

Akci jsem si dost užil a už se těším na další ročník! :)
Rozsáhlou galerii najdeš na Facebooku.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí