BikeBioGraph není Bio, ale dobře na něm bylo!

Autor: Dan Klimeš, vydáno: 21.8.2018

Celkem velkou náhodou se ke mně dostal odkaz na první ročník BikeBioGRAPH, takovou docela punkovou akci, která slibovala dostatek piva a setkání bajkerů. Ok, hlavně kvůli tomu prvnímu dolekop.com nemůže chybět. Takže v pátek větráme kola v bikeparku Kyčerka a večer přejíždíme na Soláň, kde parkujeme. Dál už se musí po vlastních. Spacák, hamaka, kolo, víc netřeba.

Zázemí na Kotlové u chalupy Fejfarových je dokonalé. Velká louka, obr plátno mezi stromy (prostě takový bajkerský letňák), dostatek míst na sezení i povalování pro šest desítek diváků, pivko, klobáska, korenovica, oheň, pohoda. Plány organizátorů trochu hatí dvouhodinový déšť, ale to nikoho neodradilo. Alespoň je dost času se vzájemně seznámit, probrat odborný bajkerský pindy a trochu uvolnit atmošku. Pokecat s klukama z Trail of life a Čertových stezek, zjistit, co je u nich nového a co chystají.

Začínají Klára a Tereza o jejich ježdění v Jamnici a Petzenu. Bohužel vlastní fotky skoro žádný, ale jako info to ušlo. Navazuje Lumír Drápal o jeho sólo cestě na sea kajaku okolo pobřeží Norska. Sice to nebylo cyklo téma, ale zaujalo každopádně moc. Pavel Horník nedojel, tak jeho fotky okomentoval Ticháč (Radek). Trochu na přeskáčku, ale bylo na co koukat. Pak se představil Jara Sijka se svýma fotkama z Kanady a Francie. A na závěr Roman Kalabus pustil video o hledání trailů na africkém kontinentě.

Do toho proběhla i tombola s nějakými prezenty od kámošů/parťáků. Milé překvapení. Většina věcí rozhodně nebyla k zahození, jako například moje špunty do uší.

Vzhledem ke zpoždění na začátku na víc již nebyl čas. Pan domácí nás už měl dost, tak poslední piva a běžte si sednout k ohni. Piv bylo moc, do toho zněla nějaká kajtra, tak si mi fajn usínalo.

A kdo v noci neumřel a byl schopen ráno držet balanc na bajku, tak pod vedením Luboše Sušily sjíždí novým ?asi blinduro? trailem do údolí, projede pár klopek na Kyčerce a pak se drápe na Marikovský trail. Závěr soboty pak opět patří pivům, korenovici a ohni na Portáši. A kdo přežil i toto, tak v neděli měl za odměnu Saigon a trail Hluboký (Horní Bečva) od místňáků nebo koupačku na ?Balatonu? Nový Hrozenkov a pak poježdění na Vsetínské BAV Aréně.

Na závěr pár postřehů organizátora Radka Kolmačky:

Moc mě překvapilo, že i přes nepřízeň počasí, dojelo tolik lidí. (cca 80!)
Sobotní výjezd na Portáš byl taky moc good, viděl jsem na partě, se kterou jsem jel výbornou náladu, odhodlání (i přes déšť, bouřky…).
Po akci se ozvalo dost lidí, kteří byli nadšení a děkovali. Dává mi to impulz v tomto pokračovat.
S Jarou Sijkou a Pepinem jsme v sobotu večer rozplánovali další zastávku tohoto „punks“ projektu. Ale zatím je to tajný!
Kotlová je pro mě krásné a důležité místo a uvědomil jsem si, že pokud další díl, tak na jiném místě. (Škoda, ale chápu.)
Jsem rád, že Horňas je už ready a na nohách, to že nepřijel není podstatné, hlavně, že je zdráv a s rodinou.
Jsem moc vděčný všem partnerům, kteří pomohli s tombolou.

Tak to je ve zkratce vše. První ročník a věřím, že né poslední.



Foto: Jirka Vičan

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí