Polská Enduro MTB Series letos připravuje velké novinky

Autor: Keli, vydáno: 21.3.2019

Rok 2019 přinese největší změny a novinky v celé historii polského enduro seriálu Enduro MTB Series. Dvoudenní závod, závod TIME HUNT a nechybí ani Srebrna Góra.

Dvoudenní závodění

Poprvé se na polském území pojede dvoudenní enduro závod, v okolí Rabka-Zdrój díky podpoře místních autorit a stavitelů tratí Eskimoo Racing Team se na konci června odehraje velkolepé enduro klání. Každý den v jiném závodním formátu, první den se pojede bez předchozí znalosti tratí a v neděli se pojede na tratích, které budou předem zveřejněny dříve a bude na nich umožněno trénovat.

Time Hunt

Krkonoše jsou pro organizátory Enduro MTB Series srdcovou záležitostí, aby také ne, právě zde, v roce 2004, odstartovali svoji cestu. Tentokrát se v Przesieka pojede unikátní závod, který bude složen jen ze dvou RZ. Tyto RZ ale jezdci budou moci během šestihodinového časového okna absolvovat kolikrát budou chtít, počítá se nejlepší čas. Vítězem se stane ten, kdo v součtu obou RZ bude nejrychlejší. Vše zakončí party, noční výjížďka a nedělní testování a skill trénink.

Zlatá tečka

Dezertíkem pro všechny fanoušky endura bude poslední podnik seriálu, který se pojede ve Srebrna Góra. Bude tak navazovat na loňské fenomenální mistrovství Polska. Letos se zde sice o mistrovské tituly nepojede, ale stále bude to bude velmi prestižní. Tratě budou zveřejněny několik týdnů dopředu a neměly by se příliš lišit od těch loňských.

Kvůli rozdílnému formátu každého závodu ze seriálu letos nebude vyhlašováno celkové pořadí. Hlavní organizátor Grzegorz Miedzinski ještě dodává: „Letos výrazně eliminujeme plochá místa a stoupání v erzetách, smyslem endura je univerzalita jezdců, kdy technické dovednosti musí být nadřazeny fyzičce a vytrvalosti.“

Kalendář

22–23. červen 2019 – RABKA-ZDRÓJ
13. červenec 2019 – PRZESIEKA
31. srpen 2019 – SREBRNA GÓRA

Nejnovější informace najdete na www.facebook.com/EnduroMTBseries a od dubna i na www.enduromtbseries.pl

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí