reklama

Zrekonstruovaný modrý Refresh trail se na Bílé otevře 15. června

Autor: Venca Vrzgula, vydáno: 13.5.2019

Singletrails Bílá bude 15. června slavnostně otevírat zrekonstruovaný modrý Refresh trail. A mimo otevření trailu bude ve stejném termínu i historicky první BikeFestival na Bílé.

Na podzim roku 2018 byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce zeleného trailu. Nyní je podle nových plánů přebarven na modrý a dostal i svůj nový název „Refresh“. Těšit se můžeme novým a vyšším klopénkám, širší tratě, alternativnímu výběru stopy a v neposlední řadě došlo k odstranění čnících a volných kamenů, které byly nepříjemné pro všechny trailisty.

Poprvé od roku 2013, kdy byl tento trail postaven a uveden do provozu, se dočkal své rekonstrukce, za podpory Moravskoslezského kraje a skalních bikerů Singletrails Bílá. Lanovka bude v provozu víkendově, již od 18.5.2019. K dis­pozici je vyčištěný červený trail, na kterém je rekonstrukce plánována po této sezóně. Bajkeři mohou využít čtyřsedačkovou lanovku a milovníci šlapání asfaltovou cestu až na vrchol hory Zbojnická.

Zároveň budou probíhat finální práce na modrém Refresh trailu, který bude dokončen a slavnostně otevřen na historicky prvním BikeFestivalu na Bílé 15. června. Od začátku července bude lanovka v každodenním provozu až do konce sezóny, která bude zakončena opět slavnostní událostí.

BikeFestival nabídne bohatý a pro trailisty zajímavý celodenní program. Uspořádány budou závody ve sjezdu na čas po červeném trailu. Pro první tři jezdce z každé kategorie jsou připraveny hodnotné ceny, které dodaly do závodu místní firmy a podnikatelé, kterým touto cestou děkujeme. Dále si na BikeFestivalu budete moci zapůjčit XC, Enduro nebo elektrokola, navštívit stánky firem, obchodníků se značkovým sportovním zbožím a poskytovatelů sportovních služeb. Bude slavnostně přestřižena páska modrého Refresh trailu. Vrcholem dne bude Night Funny Ride, kdy se Refresh trail rozsvítí vlnou trailistů v čelovkách a svítilnách.

Ve zbytku sezóny Resort Bílá Beskydy nabízí zábavu pro celou rodinu. Pěší turistiku po Zbojnické stezce, lanové centrum nebo dětské ferraty na Pašerácké stezce. To a mnohem více najdete v Resortu Bílá Beskydy. V restaraci BiFi se pak můžete občerstvit a díky free wifi nasdílet své jedinečné zážitky z celého dne. Těšíme se na Vás a hlavně na BikeFestival 15. června, tak čapni kolo, kámoše a doraž!

Za tým Singletrails Bílá Venca Vrzgula

Diskuze

  • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 13.5.2019 v 6:22

    Bílá byla,je a vždy bude o ničem! :-D Škoda peněz a času :-D

  • anonymní uživatel Matt 13.5.2019 v 8:50

    No tak snad se to trochu zvedne. Držím klukům, kteří to budují, palce. Snad to nedopadne jako minule, kdy se zpronevěřily peníze z EU a tím to tak nějak skončilo.
    Ještě by mohli vyměnit krajně nepříjemnou obsluhu na lanovce. Chápu, že je živí hlavně zima, ale když je obtěžuje dělat letní sezónu, tak ať to radši zavřou a jdou pást ovce po beskydských loukách.

  • anonymní uživatel DVO Factory Rider 13.5.2019 v 9:52

    Nasr@t na Bílou! Radši si zajedu na polskou stranu Beskyd do Bielska, do Palenice nebo na Žar. Už i na Javorovém, kde to jezdí jenom co hodinu, si člověk zajezdí 100x lépe než na Bílé.

  • anonymní uživatel Mates (mates2502 (a) gmail.com) 13.5.2019 v 10:34

    DVO Factory Rider - nehledě , že do Bielska je luxusní cesta...

  • anonymní uživatel DVO Factory Rider 13.5.2019 v 16:08

    Jo cesta do Bilaska je boží až na úsek NJ - FM... Jo a taky držím klukům na Bílé palce, ať si konečně vytáhnou hlavy ze zadnice!

  • anonymní uživatel Žeryk 13.5.2019 v 18:25

    Na poslední návštěvu Bílé, raději ani nebudu vzpomínat.Taková dálka a stálo to za h...o.Raději jsme jeli na Malino Brdo

  • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 14.5.2019 v 9:14

    Jo a ta fotka a jak borec sundává někomu kolo z lanovky....:-D Tj dobrý fake :-D

  • anonymní uživatel Jaryn 17.5.2019 v 9:27

    ač 24. 5. viz www.skibila.cz/...

  • anonymní uživatel Gabosh 14.7.2019 v 17:05

    Tak postřehy z Bílé, kolo ti z lanovky fakt sundaj.;) Ten refreš modrý trail má flow je docela ok, jen lavice koncipované pro širokou veřejnost víc než je nutné (no modrý trail), takže to vlastně ani lavice nejsou nebo naopak i jedna " docela kope". Co je na hov..,chybí odvodnění, takže brzy budou u doskoků ďury po loužích. Myslím, že kopec na Bílé má potenciál jak prase, jen je ho třeba více využít, asi peňonsky, no....Škoda přeškoda. Tak třeba postupně, časem to bude Moravský Špičák.;) Fandím, chtělo by to!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí