reklama

Test: Syncros Guide - jiné pojetí nářadí - multiklíče

Autor: Keli, vydáno: 15.5.2019

Bikování to není jenom ježdění ale i opravování. V poslední době se mimo tradičního multiklíče docela rozmohla varianta malé ráčny s příslušenstvím. Jednou z nejkomplexnějších variant je pak sada Syncros Guide, která má mimo ráčny a bitů téměř všechno a ještě něco navíc.

Když rozbalíte taštičku, vykoukne na vás ráčna, inbusové bity 3 / 4 / 5 / 6 mm, torxy T15, T25 a T30 a jeden křížový nástavec PH2. Nad ráčnou jsou v kapse dvě montpáky a ve dvou spodních kapsičkách 6 samolepících záplat na duše a kombinovaný klíč který je zároveň nýtovač řetězu i centrklíč pro základní rozměry niplů, pozor, včetně unikátních Mavic hvězdiček. Jinak slouží i jako držák pro nástavec na inbus číslo 6, který jej rozšíří na 8mm šestihran.

Mimo bitů ale umí Syncros Guide i jednu parádní vychytávku v podobě malého „momenťáku“. S přibývajícím karbonem všude možně na kole a předepsanými momenty dotažení všech šroubů, mi přijde tahle vychytávka, která se protočí pokud kroutíte víc než 5Nm, velmi smysluplná.

Co se týče testování. Ráčna ráčnuje, velkou pochvalu si zaslouží samolepící „fleky“. Lepí hodně moc, nemusíte čekat až zaschne lepidlo a můžete hned jet, dobře se s nimi pracuje a hlavně, udrží i docela velkou díru na duši. Momenťák mě v první řadě překvapil, protože když překonáte 5Nm, nevydá žádný zvuk, cvaknutí nebo tak, prostě se jenom tiše protočí horní část, zatímco bit v ní už se nehýbe. Nýtovač nýtuje, nemá teda výměnný hrot a tak, ale ruku na srdce, kolikrát za rok reálně použijete nýtovač venku na trailu.

Nenašel jsem nic co by chybělo na takové to domácí žvýkání, rozumněj opravy závad, které mě na trailu můžou běžně potkat.

Všechno na kole dotáhnu (je super ta osmička inbus, ten je málokde), docentruju, donýtuju, vyzuju gumu, zalepím duši, nazuju gumu. Chybí akorát pumpička nebo bombička, ovšem i ta lze dovnitř balíčku relativně dobře nacpat. Je to zkrátka zajímavá varianta nářadí která se dá vozit v batohu, brašně na kole a nebo se díky svému obalu dá na kolo nasadit i pomocí tak populárních stahovacích pásek na rám. #enduro! Cenovka tohohle vercajku je 1890 Kč.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jerry 15.5.2019 v 7:17

    To je zase kokotina...Horst Fux hadr :-D...

  • profilová fotka SandWolf 15.5.2019 v 9:13

    Tá cena je trošičku přehrocená ne ? :D

  • anonymní uživatel Mates 15.5.2019 v 10:31

    Sice bez nýtovače, ale za 300 kačáků www.dookie.cz/...

  • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 15.5.2019 v 13:11

    Golovka za osmnácet...No nekup to :-D

  • anonymní uživatel Karel 15.5.2019 v 13:41

    Taky moc nechápu tu cenu. www.pepebike.cz/... např. tohle nářadí splní stejný účel a když připočtu montpáky a lepení za pár korun tak jsem na 200Kč...

  • profilová fotka brazajar 15.5.2019 v 13:45

    K těm odkazovaným věcem - součástí recenzovaný sady je momenťák .. což ale tu cenu pořád neospravedlňuje.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí