Report: UL-LET podeváté a Filipův první ústecký skalp

Autor: Stráňa, kategorie: Report, vydáno: 20.5.2019

Tak jo, první zastávka COOL Czech Downtown Series za námi a krátké ohlednutí tu. Psát report na vlastní závod je zvláštní. Moc se chválit nemůžu. A tak budu chválit ostatní. A řeknu to hlavní hned. UL-LET nezklamal, UL-LET nadchnul.

Pátek. Začali jsme klasicky nočním dual slalomem, do kterého jsme zaregistrovali 24 riderů. Loket, na loket, postupně se stmívá, klasika. Po kvaldě se sokolíků rozhodlo pobavit diváky, každý svou verzí vytočené prdele. Pět žen se nenechalo dlouho přemlouvat a zasedli do lehátek porot(d)ců. Nejvíc se jim líbil zadek zo Slovenska Petera Gnipa, pak bratrů Reinlových v pořadí Pavel a Nicholas. To už se ale začíná opravdu stmívat a my tam odpalujeme pavouka.

Všechno běží, dodávky vyvážejí a už tu máme první semifinále. Diváci ve varu, hrotí se to. Martin Babušák Čermák jede levou. Jede rychle. Jede hodně rychle. Přepaluje to do druhé půlky dopadu, nose manuál a rána. Sanita, není to dobrý. Další den se dozvídáme, že Babušák nás sice hrozně pozdravuje, ale čtyři obratle má zlomený. Nemusím psát, že kdo to teď čte, pošle mu velkej kus pozitivní energie… Malé finále se tedy jelo už jen pro forma. Ve velkém finále si to rozdali Pavel Reinl s Mírou Kabelkou z Kraslic. Dvě vyrovnaný jízdy, rychlejší byl nakonec Pavel.

Sobota. Trať doznala změn a krásně ji popsal Andy ze 720.cz – s dovolením si půjčím jeho řádky, protože ještě teď pro nás akce neskončila a vy chcete komplet fotoreport určitě hned a já plánuju minimálně na 3 dny umřít. *"Po startu, kterej byl opět nad schodama v letním kině, přišla hned první obměna a to dropík přes zábradlí do odkloněnýho svahu. Nebylo to velký, ale pár lidí tam na dopadu to svý zadní kolo honilo po trávě, jak bača stádo ovcí. Pak už klasiky rubačka dolu po áčku na místího Mastodonta, kterej ale dostal novou podobu, a to buď skočit levej nebo pravej odpal a nebo to rozhulit jak čmelák s absťákem a prostředkem z lávky delší než tejden před vejplatou zaslat gap.

Kreace jsem v tréninkách viděl různý, ale i přes velkou rychlost mě to přišlo naprosto v pohodě. Dál pak hned následovaly brzdy a levá a pravá mezi stromama a další novinka, a to dřevěná lavka s nutností jí ztlumit víc než hip-hop, když tě zastavej Hell'as Angels. Za lávkou bylo totiž jen pár metrů na dopad a hned zídka po níž následovala levá na prachu. No i tam se ale děly občas věci.

Výjezd odsud pak byl pravou točkou na silnici, kde byla překvapivě další novinka a taky věc riderma nejvíc diskutovaná a to dva dřevěný retardéry. Prostě stlučený klády k sobě, přes který se to muselo narvat. Jo – NARVAT. I u týhle překážky jsem chvíli stál a nasával inspiraci, ale vyhrával tu jasně ten, kdo to tam prostě na hulváta zprasil. Jediný co mě u týhle překážky chybělo, bylo logo nějakýho výrobce ráfků, protože většina riderů má svý mazlíčky rádo, ale tohle byl punishment jak od nasupený dominy.

Zbytek trati, dalo by se říct, už neměl větších změn. Schody, další schody, rubačka po rovině na gap do shodů (kterej se ale vlastně dal celej sjet) a na konci dřevěnej dabl do cíle – mimochodem s naprosto parádním odrazem. Trať teda určitě změny měla a rozhodně k lepšímu. Bylo vidět, že si Stráňa & crew něco z toho světa downtownů přivezli a hned to taky použili."*

Jela se kvalifikace a po seřazení časů finálová jízda. Do té jsme si střihli ještě Specialized Freestyle Contest. Tady padaly hrozné hrůzy jako cashroll, frontflipy a vůbec. Dvě věci Vilibald Vítek odjel poprvé v životě, takže si můžeš představit, jak to v UL pulzovalo. Po zásluze Vilík taky vyhrál. Kluci ze Specializedu to vyšvihli krásně a v Příbrami se na ně můžete těšit taky. Střih. Superfinále.

Fruit bike jako hot seat čekal, kdo se na něj první posadí a začne míchat vítězný drink. Lidi přilepený na LEDce. Haff to tam ukrutně sází, lidi zdvižený paže a začíná to, proč to všechno vlastně děláme. Stovky lidí v cíli tlačej ridery do cíle a ten poslední to sakra potřeboval.

Vítězem elitní kategorie se nakonec stal Filip Dankanič z Ofbike Scott Teamu. „Nikdy bych neřekl, že do sobotní finálové jízdy mohu postoupit jako vítěz a ještě k tomu s nejlepším časem dne,“ sdělil bezprostřední pocity po závodě Filip. „Do finále jsem dal vše, co jsem za těch šest závodních let nasbíral. S pocitem dobré jízdy jsem dojel do cíle. Tam jsem se dozvěděl, že jsem o pět setin porazil týmového kolegu Lukáše Humla,“ neskrýval po jízdě svou radost. Třetí dolít Pavel Techlovský, čtvrtej Mára Petelík a na podium šel ještě náš miláček, Hynek Strouha alias Růžovák.

Hele asi takhle. Vždycky si po tomhle víkendu říkám, jestli to za to stojí. Každý rok větší, jenom team už má přes 50 lidí. Devět ročníků, devět různých vítězů, 99 emocí. A letos nás pochválil i Haff. A i Andy ze 720. Tak jo, slibuju, uděláme to příští rok. A mělo by to být MČR. A bude to zase větší a zase o něco lepší. Pak se můžeme sakra ohlídnout a třeba to někomu předat, jako Čerw v Příbrami. Vždyť jsem si to letos ani jednou nesjel… Závěrem bych chtěl všem, co se podíleli na týhle parádě, poděkovat. Nebudu vyjmenovávat, modří vědí. Jak říká Sáša. Díky moc vám všem stejný víry…

Další zastávkou je 8.6 Příbram. Svatohorský downtown se tam pojede potřetí a rovnou jako MČR. Jsem si jistej, že tohle bude hodně vymazlený, tak koukej přijet a zabojovat o ten dres !

Kompletní výsledky zde.

Zdroje:
720.cz
ustecky.denik.cz

Foto: Aleš Kocner

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel -Andy- 720.cz (david.and (a) post.cz) 20.5.2019 v 13:02

    Hele povedlo se to, takže příští, jubilejní rok, se budem opět těšit! A vzheldem k tomu počasí dnes - i to v sobotu vyšlo za jedna! :)

  • anonymní uživatel Jerry 20.5.2019 v 13:08

    Tykrávo Babuch 4 obratle, to si děláš Kozzy ne??? To ste tam museli mít pěkně dementní skoky...No,podle videa by to odpovídalo...Přeju brzký uzdravení;-)...

  • anonymní uživatel CanaLL 20.5.2019 v 15:46

    nodooopiče!!! Babušáku přeju dobrý vyhojení kámo!

  • anonymní uživatel Mates (mates2502 (a) gmail.com) 21.5.2019 v 7:15

    Danek Bařák Pahyl... kategorie open 38 flek !!! Klobouk dolů v předklonu... Kdo neví www.dirtbiker.cz/...

  • anonymní uživatel pipco 23.5.2019 v 20:42

    jj, Jerry. A taky tam mají dementní stromy, hlínu i asfalt.

  • anonymní uživatel Jerry 24.5.2019 v 7:24

    pipco: Zřejmě tam bydlíš, když to tak znáš...Mě je to celkem uprdele;-)... hezkej den přeju.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí