reklama

Tomáš Slavík ovládl Kolumbii při dalším šíleném sjezdu

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 14.1.2020

Další šílený městský sjezd je historií. Šílený ačkoliv velice oblíbený a uznávaný závod v Kolumbii má nového šampióna – Tomáše Slavíka! Nová trať na novém místě byla kratší, ale o to víc intenzivní a divoká než ta předchozí! Skutečná prověrka pro všechny závodníky.
Manizales je známý také svojí diváckou kulisou, která byla letos ještě větší, hlasitější a hnala závodníky ulicemi až do cíle! A byl to právě český závodník Tomáš Slavík, který zajel nejrychlejší jízdu a stává se tak „Campeón del Urbano Manizales“.

"V Manizales jsem už podruhé, loni jsem měl trochu smůlu ve finálové jízdě, kdy mi uklouzlo přední kolo na přechodu pro chodce, šel jsem k zemi a bylo po nadějích. Letos organizátoři změnili umístění tratě, která byla sice trochu kratší, ale o to víc nabroušená, rychlá a technická. Každá mini chybička se na takové trati počítá a nevyplácí se, jelikož následky můžou být opravdu nepříjemný.

Tento závod je taky známý svoji atmosférou a jinak tomu nebylo ani letos. Ve finálové jízdě jsem se samozřejmě snažil jet, co nejrychleji a nejčistěji… riskování zde není na místě a čistota vyrovnané jízdy tady vítězí! Dostal jsem se hodně blízko k definici perfektní jízdy a beru parádní první místo! Mise splněna! Je to skvělej pocit být zpět na nejvyšším stupni tady v Jižní Americe, tratě jsou zde úplně jinej svět a něco odlišného než jsme zvyklí v Evropě. Díky organizátorům, kteří vše perfektně zmákli a už se moc těším na další ročník. Díky všem, co mi pomáhají na mojí cestě!"

Tomáš se nyní připravuje v Kolumbii na další závod a tím je Copa de America 4X, tedy největší fourcrossový závod, který se jede v Brazílii již příští víkend. Tento závod má obrovskou sledovanost prostřednictvím GLOBO TV, která má při svém přímém přenosu více než 5 milionů sledujících!



Pro více informací, fotek a videií Tomáš Slavíka sledujte jeho sociální sítě
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63



Foto: Red Bull Colombia

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tom (Rob.t (a) seznam.cz) 15.1.2020 v 21:21

    Jablonec nejvíc! Ale to se dalo čekat!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí