Na východ od Prahy se otevře nové bike and run centrum Šemberské stezky

Autor: Keli, vydáno: 4.3.2020

Akce se koná 18.4. od 13:00. Na otvíračce se můžete těšit na nějaký program, občerstvení, hlavně se ale bude jezdit. Lokalita se nachází asi 3 km od Českého Brodu, kam jezdí vlak takže není problém, aby se sem dostali i ti, co nemají auto.

Práce si vzali na starosti kluci z Trutnov Trails a stezky vznikají svižným tempem. Pro Šemberské stezky hraje do karet podloží z pískovce, který se musí do jiných lokalit dovážet. Kopec není zrovna dlouhý, za to je členitý takže tady můžou vzniknout nenáročné stezky pro rodiny s dětma stejně jako ty technicky náročnější pro zkušenější bikery.

Centrum vzniká pod taktovkou Pavla Kvasničky, běžce ultramaratonce a pořadatele kdysi velmi prestižních mtb závodů a v neposlední řadě neskutečnýho nadšence pro věc. Spolu s Katarínou Tóthovou, bývalou downhillovou závodnící a bikerkou tělem i duší. Stezky by nevznikly bez podpory města a přilehlých obcí, které při realizaci vycházeli vstříc a byli také zapálenými nadšenci. Díky patří i hajnému a lidem z Pošembeří.

Letos se otevírá první fáze projektu, tedy 3 stezky od nejlehčí po nejtěžší a jedna stoupající stezka, v celkové délce 5 km. Do budoucna je v plánu pokračovat a vybudovat zázemí, kde bude možný koupit si něco k jídlu a pití, půjčit si kolo nebo se přihlásit na kurz techniky jízdy. V plánu je také centrum pro terénní běh a maraton jehož součástí by měl být i lesní běžecký ovál s délkou 400 m. Další informace jsou na facebookových stránkách Šemberské stezky a více podrobnosti, včetně programu, pod událostí Otevření Šemberských stezek.

Diskuze

  • anonymní uživatel judge 4.3.2020 v 8:43

    ku.va....to je děs ty dálnicové flowshitty…. jak dlouho tě to může bavit. Ale zas je fuckt , že je to lepší než nic, snaha se cení.

  • anonymní uživatel Gabosh 4.3.2020 v 9:16

    Já cítím vděk, za to že někdo do toho projektu šel a je to kousek od mého bydliště. Jistě časem dodělají rozbitejší verzi. V lese si stavím traily a modlím se, aby mě někdo nenaprášil s (tím pocitem se staví nelehko.) Tímto jejich počinem třeba dostanou motivaci další nadšenci v okolí Prahy, kde opravdu nic legalniho není... Takže velké díky za tento projekt a pokud bude čas přijdu na brigadu!!!

  • anonymní uživatel Matt 4.3.2020 v 10:03

    Líbí se mi to, aspoň má táta bajker kam vzít děcka, když je chce naučit pořádně jezdit a sám se vyblbne. Držím palce

  • anonymní uživatel Janek 4.3.2020 v 12:23

    Byl by fajn jsem hodit mapku, či GPS

  • profilová fotka Vrana 5.3.2020 v 11:58

    to Matt: děcko se naučí pořádně jezdit uplně jinde, rozhodně to nebude na 3 metry široký dálnici

  • anonymní uživatel nula 5.3.2020 v 13:17

    Vrana: ty si jako malej jezdil určitě northshóry :)))

  • anonymní uživatel cubephotography (cube (a) cubephotography.cz) 5.3.2020 v 13:39

    Vrana: a kde prosím? čeká mě tahle fáze, tak abych věděl.. :)

  • profilová fotka Vrana 5.3.2020 v 14:09

    ty seš northšór :-)
    pumptrack, nějakej skills park s rozumnejma překážkama, skatepark ....
    Když chceš brát děcko na takový traily a užijete si to tam oba, tak předpokládám, že děcko bude věku kdy výše zmíněné zvládne

  • anonymní uživatel Katarina Tothova (info (a) semberskestezky.cz) 5.3.2020 v 15:39

    @judge - Je to tak, je to flow shit protože by se nam nehodilo, kdyby se tam první rok zabilo sto lidí z toho 30 dětí. Mohli bychom říct pápá dalším kilometrům stezek, podpoře města a dalším penízkům, který jsme pro projekt kterej je pro všechny, mohli získat. Věříme až si místňáci zvyknou na značení a že nebezpečný znamená NEBEZPEČNÝ, vzniknou i další nám bližší a technicky náročnější traily. A k tomu budem potřebovat i kopáče, takže seš výtanej.

  • anonymní uživatel Katarina Tothova (info (a) semberskestezky.cz) 5.3.2020 v 15:41

    @Janek - Sorry, mapa ještě není, nemůžeme na ještě nedodělaný traily pustit lidi. Mapku určitě včas přidáme na fb stránky.

  • anonymní uživatel Judge 5.3.2020 v 20:45

    To Katia Tothova: jasne jasne.. Naprosto chapu, klidne bych prisel pomoct, mam to bohuzel trochu z ruky cca 350km. Ale preji hodne zdaru, vim o cem to je, trail taky stavime, vlastnorucne, ilegalne.. Je to drina, ale dava nam radost a energii! Praci vasi cest!!

  • anonymní uživatel Convictor 6.3.2020 v 8:21

    Judge: udělal bys líp, kdybys radši nic nepsal...

  • anonymní uživatel MP 6.3.2020 v 9:05

    cubephotography (cube [zavinac] cubephotography.cz): Ideální začátek birkos, od 5ti let, naučí se ovládat kolo.

  • profilová fotka Vrana 6.3.2020 v 10:29

    Katarina Tothova:
    "Je to tak, je to flow shit protože by se nam nehodilo, kdyby se tam první rok zabilo sto lidí z toho 30 dětí." ...tak ted už ten koncept dává uplně jasně smysl :-)))

  • anonymní uživatel Janek 6.3.2020 v 11:45

    Katarina Tothova:
    to je jasný, chápu, myslel jsem to ve smyslu pomoci s lopatou a krumpáčem, tohle mě baví... když človek kope na ilegálu, je to fajn okolo svejch 15ti let a je ti jedno, že to pak někdo zboří - zničí, kopeš dál. Pak když je trochu člověk starší, vnímá to jinak, tohle má budoucnost a rád bych se přidal. Těšim se, až tam s dcerkou zablbneme. Jinak DÍKY ZA VAŠÍ PRÁCI A INICIATIVU tohle udělat. At se daří...Mimochodem nenapadlo by Vás udělal něco podobnýho s Všenorama ? ? ? Potenciál jako hrom:)

  • anonymní uživatel Katarina Tothova (info (a) semberskestezky.cz) 6.3.2020 v 13:24

    @Janek Dekujem, ale dalsi takovej projekt nedavame, ja mam tri maly deti a kolega ma taky tri deti i kdyz starsi ale jeste ma normalni praci a je trener atletiky. Jeste tyhle stezky a sme radi ze sme radi. Vsenory maj velkej potencial, ale to si musi vzit na starosti nekdo jinej :) my muzem poskytnout knowhow.

  • anonymní uživatel Mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 6.3.2020 v 14:25

    Vždy se najde hejtr, který to hned pofluše , jako kdyby ho někdo nutil, aby tam jezdil 24 hodin vkuse, sedm dní v týdnu a ještě za to platil...ach jo.

  • anonymní uživatel Kolby 6.3.2020 v 16:20

    Pro hatery je asfaltu zatím všude dost :)

  • profilová fotka brazajar 6.3.2020 v 22:11

    @Janek: Vsenory maj soukr. majitele a imho neprejici obec...

  • anonymní uživatel Honza 7.3.2020 v 6:58

    Takze nekde v lese, kde bys nemojl jet na kole, max jit na houby, vznikne neco, kde si spousta lidi a deti muze zajezdit na kole a vzdycky se pak najde nakej debilek, kterej musi vsem rict, ze ma takovy skills, ze tyhle flowshits jsou pod jeho uroven? Ano, vime to, jste kruty rideri, tohle je pod vasi rozlisovaci uroven, je nam ted stydno, ze nejezdime jako vy.... ach jo.

  • anonymní uživatel Katarina Tothova (info (a) semberskestezky.cz) 7.3.2020 v 13:43

    Ja bych to judge tolik nevycitala, pro nas je to dobra zpetna vazba. Usnout na vavrinech by bylo asi to nejhorsi co by se nam mohlo stat.

  • anonymní uživatel judge 9.3.2020 v 8:31

    pro Katarina Tothova: díky za pochopení omlouvám se pokud jsem svým přehnaným výrokem někoho naštval. Mám kolem sebe spoustu bikerů a prostě vidím , že nadšení z takového trailu opadá velmi rychle. Tím nechci tvrdit , že to není potřeba stavět. Napsala si to velmi pěkně, neusnout na vavřínech, hodně "bikeparků" v okolí na to dojelo.

  • anonymní uživatel Convictor 9.3.2020 v 11:03

    judge: například flowshity na klínovci nebo v schoenecku se dají pálit v hraně a fakt se jentak neomrzí, protože jsou kvalitně namotanýa člověk si tam kolikrát sáhne na hranu svých dovedností, když to udýchá. A srovnávat administrativní p*cárnu s legalizací trailu, s plácaním kilometrový ilegal lajničky pro 5 lidí je fakt k nepochopení. Jedině že by to psal nějakej teaneger kterej neví o co kráčí, to bych pochopil a mávl jen rukou.

  • anonymní uživatel Koli 10.3.2020 v 9:09

    4: Judge... ale i takovýhle "flowshit" traily se dají stavět zábavně. Můžeš to postavit tak, aby to sjelo dítě a zároveň tak, aby šly různý boule proskakovat apod.., to je ale už o tom, kdo to kope. A jak Katarina píše, takovej projekt nejdřív musí přitáhnout určitou masu lidí, aby město vidělo, že to má smysl. Pak se můžou stavět těžší traily. Pokud si nikdy nic nestavěl ofiko tak tě ujišťuji, že je to takhle takřka všude. Bikeparky a trailcentra se nestaví pro 10 lidí co mají skill a naskáčou nebo sjedou těžký věci, ale staví se to pro těch 90% bikerů, kteří si to chtějí užít a zajezdit si i třeba na lehčích tratích. Ale jak píšu výš, jde to pojmout různě a klidně i flow trail může být zábavný.

  • anonymní uživatel judge 10.3.2020 v 13:33

    to Koli: S tím naprostý souhlas, že to jde postavit zároveň lehké i zábavné !

  • anonymní uživatel petr maloun (malounpetr (a) gmail.com) 15.3.2020 v 22:23

    Tak je to sjezd,sjezd na kolech...stejně jako sjezd na lyžích ,když budeš mít jen černé sjezdovky. co se asi stane!? Aby jste vy borci z nesjízdných bikeparků a lokálních trejlů pro pár sebevrahů měli časem svůj vysněný legální trejl ,tak kvůli tomu dělají lidé jako Katarina a spol černou práci za vás. Nepochopení těhdle pravidel vede k tomu že nenávidíte flow trejly kde jezdí děti,ale ty děti vám jednou a dost brzy natrhnou prdel. spěte dál :-))
    O

  • anonymní uživatel Technik 17.3.2020 v 9:21

    Krasny to priklad je treba bikroska a 4x na hurce .To bylo postaveny tak pro ten mistrak ted to je akorat rujna ktera je plna louzi a vysoky travy neni to proste pro kazdyho ....

  • anonymní uživatel Pavel Anýž (pavel (a) anyz.cz) 9.4.2020 v 8:57

    Ahoj, dost mne překvapila ostrost diskuse. Je třeba říct, že dcery začaly jezdit na kole hodně brzy (nic jiného jim nezbylo) a skoro od začátku jezdili podstatně obtížnější tratě. Ale na druhou stranu, 90% dětí nemá trhlé rodiče a tak je pro ně lesní cesta velmi těžký terén. A tohle jim dává možnost poznat zábav na kole. Také moc rád přijedu vyzkoušet.

  • anonymní uživatel Mazy (pmazac (a) email.cz) 10.5.2020 v 7:20

    Děkuji Katarině a ostatním za iniciativu. Už se s dcerkama těšíme na otevření. Zatím dávají jen nějakou lesní cestu s pár kamínkama. Tohle by je mohlo posunout a vytvořit v nich zájem o terén. Navíc to máme kousek. Hodně zdaru!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí