Michal Prokop: Hardcore Blinduro bude mít zase 8 RZ

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 18.6.2020

Hardcore Blinduro se jede už v červenci. Letošní sezóna je totiž specifická a jak se závody přesouvaly a přesouvaly, aby se vše stihlo, tak na Plešivci se hardcore módu jede již o víkendu 18.- 19.07.2020. Při té příležitosti jsem se zeptat pana ředitele, Michala Prokopa, na pár otázek.

d:key: Hardcore Blinduro bylo zcela jednoznačně nejtěžším závodem loňské enduro sezóny na českém území. Bude i letos?
MP: Ano i ne. Samozřejmě záleží na jezdci jak je na tom technicky. Nejde o to, že závod je těžký, ale spíš o druh ježdění. Jednotlivé erzety jsou unikátní a závodníky tento druh trailu/závodu posune v ježdění dál.

d:key: Závod byl těžký především kvůli svému krušnohorskému flow. Toto flow je specifické tím, že vlastně flow vůbec není. Máme se na něj těšit i letos?
MP: Tak Krušnohorci si tam flow vždy najdou! Myslím, že letošní erzety budou mít trochu lepší flow než loni. Kdo si pamatuje loňskou neděli, tak asi v tomto duchu. Hrabanka a trochu méně kamenů. Závod se jede na oči, takže tam nemůžou být pasti, ale nějaká tak krušnohorská specialitka tam bude!

d:key: Kolik rychlostních zkoušek mají jezdci očekávat? Budou všechny nové nebo některé budou zrecyklovány z loňska?
MP: Počet erzet bude stejný jako loni, tedy celkově 8 kousků. Tři erzety budou komplet nové, zbytek bude upgradovaný. Většina erzet se prodlouží nebo změní charakter, aby zapadla do závodního víkendu.

d:key: Stále platí, že na závodech Blinduro se do kopce nejezdí lanovkou?
MP: Koncept Blinduro není o najíždění a trénovaní erzet do zblbnutí. Je to o tom si užít víkend s kámošema, zajezdit na super trailech, udělat si výlet a večer si u pivka o tom pokecat. Lanovce se nebraníme, ale zatím není potřeba.

d:key: Dost jezdíš na elektrokole, můžeme očekávat, že na Blinduro bude kategorie těchto kol? Ve Francii jezdí jak elektrokola, tak normální kola závody společně a nikdo s tím nemá problém, hodnocení je samozřejmě odděleno, jsou na to už čeští jezdci připraveni?
MP: Nejsem si jistej, že čeští bikeři budou někdy tak nad věcí jako Frantíci. Enduro závodění na éčkách u nás jen tak nepřijde. Myslím, že ebike zatim zůstane na Blinduru jako pomocník pro fotografy, doprovod a pana ředitele.

d:key: Kdyby jsi měl uvést největší highlight, který máme na Blinduro hardcore čekat, co to bude?
MP: Plněné knedlíky v cíli a camping párty na parkáči! Highlight bude komplet celý víkend, bude to intenzivní. Zase!**

d:key: Plánujete nějaký doprovodný program? Bude párty?
MP: Organizovanou párty neplánujeme, ale pivko za doprovodu Red Bull Saurus určitě dáme. Ono po sobotě moc síly nezbude.

d:key: Dá se na letošní ročník ještě přihlásit?
MP: Jasně, na tomto odkaze je stále probíhající registrace.

d:key: Díky za rozhovor a ať se Blinduro podaří!

d:key: A ještě poslední otázka. Možná se zeptám na věc, která možná ještě není zcela veřejná, ale na Plešivci budou i traily pro veřejnost někdy budoucnu?
MP: No comment, ale něco se peče. :)

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí