Tomáš Slavík je MISTR ČR v městském sjezdu

Autor: Tomáš Slavík, kategorie: Report, vydáno: 29.6.2020

O uplynulém víkendu se v Ústí nad Labem konalo Mistrovství ČR v downtownu. Tomáš Slavík byl nejrychlejší jak na trati, tak co se týče reportu. Oficiální reportu je naplánován na zítřek, ale Datlovy pocity si můžeš přečíst již teď.

Na velké mezinárodní sportovní akce si musíme ještě chvilku počkat a tak první závod od karantény byl pro Tomáše Slavíka Mistrovství ČR v městském sjezdu UL – LET v Ústí nad Labem. Místo lesních kořenů beton, místo kliček mezi stromy ladné průjezdy městskými nástrahami a šílená rychlost. Jak dopadlo letošní Mistrovství ČR v downtownu? Tomáš Slavík vzal roli favorita zodpovedně, dokázal v obou finálových jízdách zvítězit větším rozdílem než 2 vteřiny a stal se tak novopečeným mistrem ČR v této adrenalinové disciplíně!

„Nikdy jsem se ještě MČR v městským sjezdu nezúčastnil, ačkoliv mám za sebou jinak poměrně pestrou historii v této disciplíně. Musím říct, že jsem se strašně těšil nejen z důvodu, že jsem kvůli pandemii dlouho nezávodil, ale taky z důvodu, že budu závodit po strašně dlouhé době na domácí půdě. Trať vypadala zajímavě, měla svoje specifika a to mě hodně baví, když můžu ladit kolo, pláště a další věci, které by mě mohly zrychlit.“

GoPro helmet cam – vítězná jízda Tomáš Slavík MČR

„Role favorita je vždycky trochu náročnější než být černý kůň závodu, ale i tak jsem si užíval doslova každý metr tratě a hrozně mě celej víkend bavil… a to je někdy ještě důležitější než samotnej výsledek. Ostatní kluci letěli taky parádně a bylo fajn porovnat síly. Obě závodní jízdy jsem zajel poměrně vyrovnaně s náskokem víc než 2 vteřiny, takže z moji strany jsem s výkonem spokojenej. Strašně rád jsem potkal všechny kamarády, závoďáky a fanoušky! Chybělo mi to fakt moc! Díky všem a především organizátorům za parádně zvládnutou akci!“

Další závod, který čeká Tomáše je Euro 4X Series 25.7. v Dobřanech, kde se potká většina evropských fourcross riderů na náročné trati poblíž Plzně. Budeme Vás informovat.



Pro více informací, fotek a videií Tomáš Slavíka sledujte jeho sociální sítě
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63



Photo credit: Jan Kasl, Hoo Photography, Aleš Kocner

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí