MojeKolo

SMITH řeší ochranu hlavy a zraku jako jeden celek

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 22.9.2020

SMITH – technologická jednička na trhu s více jak padesátiletou tradicí. Ano, to je americká firma SMITH, která se specializuje výhradně na brýle a přilby. SMITH založená v roce 1965 ortodontistou Dr. Bobem Smithem dominovala dlouhou dobu na poli zimních sportů, ale poslední dobou frontálně útočí i na segment horských kol. A má co nabídnout, především jedinečné technologie a skvělé zpracování. Mimochodem, víte, kdo vymyslel a patentoval systém Roll-Off známý z motokrosu či sjezdu? Ano, v roce 1984 právě firma SMITH.

Ochrana hlavy a zraku jako jeden celek

Od doby svého vzniku se SMITH specializoval na sportovní brýle především pro zimní sporty. V průběhu času nabídku svých produktů firma rozšířila i na brýle pro volný čas, lyžařské přilby a naposledy přišla s nabídkou i pro cyklisty. Nabídka není extrémně široká, ale všechny produkty jistě zaslouží pozornost.

Na rozdíl od mnoha jiných firem zaujme přístup, SMITH bere ochranu hlavy a zraku jako jeden celek. Jako jeden funkční celek. Helma i brýle spolu vzájemně „spolupracují“, ať se již jedná o dokonalé odvětrání brýlí a helmy, tak „fit“ – to, jak brýle a helma k sobě dokonale sednou. SMITH tento systém nazývá Airvac. Jednoduše lze říci, že cílem je minimalizovat mezeru mezi brýlemi a helmou – jedině tak dojde k propojení větrání brýlí a větrání helmy.

Ochrana zraku – ChromaPop filtruje barvy

Brýle pro nejrůznější nejen sportovní využití, to je výkladní skříň SMITHu. Ty nejlepší vychytávky, které najdeme v brýlích pro zimní sporty, najdeme i v bajkových. Mezi rozhodně nejzajímavější patří technologie ChromaPop.
ChromaPop zajistí lepší vykreslování a minimalizuje zkreslení a jedná se o jednoznačně hlavní konkurenční výhodu brýlí a skel SMITH. Pod názvem ChromaPop se skrývá speciální úprava skel, která filtruje světlo ve dvou různých vlnových délkách a díky tomu mozek vnímá modrou, žlutou a červenou barvu každou zvlášť. Tím, že se tyto barvy nepřekrývají a oči, potažmo mozek, je „vidí“ reálně takové jaké jsou. Skla lépe vykresluji nerovnosti, oči taktéž rychleji zaostřují, dochází k rychlejším reakcím jezdce a především skla s ChromaPop technologií neunavují mozek.

Jednou z nejlepších voleb pro gravity MTB disciplíny je model Squad MTB, který disponuje jak ChromaPop technologií, tak cylidrickým zorníkem s horizontálním zakřivením. Myslí se i na odvětrání, díky otevřeným ventilačním průduchům obličej pod brýlemi pěkně dýchá a nepotí se ani v parném počasí. Brýle Squad MTB jsou k dispozici v mnoha barevných provedeních jak obrub, stahovacího pásku, tak i skel.

Přilby – bezpečnost a odvětrání

SMITH je průkopníkem použití technologie Koroyd v cyklo přilbách. Revoluční materiál Koroyd vychází z leteckého průmyslu. Ač vzhledem připomíná včelí plástve je technologicky mnohem dál. Z polymeru jsou vytvarovány trubičky, které jsou tepelně – bez jakéhokoliv pojiva – spojeny. Výhodou je nejen snížení objemu a hmotnosti helem, ale především zásadní navýšení bezpečnosti. U Koroydu při nárazu či pádu dochází ke kontrolované kompresi materiálu a tím k lepšímu a pozvolnějšímu pohlcení energie ve srovnání s jakýmkoliv EPS materiálem. V řeči čísel, Koroyd absorbuje o 48% energie více než klasický EPS běžně používaný v přilbách.

Jednou větou, Koroyd zvyšuje bezpečnost přileb a výrazně vylepšuje proudění a odvod vzduchu.

Bezpečnost je absolutní prioritou, proto není s podivem, že MIPS najdeme na drtivé většině přileb SMITH. MIPS asi není třeba představovat, patentovaný systém ochrany mozku proti rotačním silám při pádu funguje spolehlivě.

V nabídce SMITH najdeme přilby pro všechny cyklistické disciplíny, ale nejzajímavější je bez pochyb ta nejnovější. Integrální přilba Mainline určená pro enduro či sjezd.

Najdeme v ní nejpokročilejší technologie, které SMITH nabízí – kompletní pokrytí Koroydem, MIPS, antibakteriální výstelky, nastavitelný kšilt a bezkonkurenční odvětrání. Mainline se vyznačuje i výtečným „střihem“ SMITHu se podařilo vytvořit „kopyto“, které doslova sedne na každou hlavu. A opět jsme u bezpečnosti, perfektní sednutí je jejím základem, navíc zde najdeme z motorek osvědčené zapínání na dvojité D kroužky a nejen proto přilba splňuje i sjezdovou homologaci ASTM F1952.

Všechny produkty SMITH můžete zakoupit u všech dobrých prodejců a nebo přímo v eshopu dovozce tornadoshop.cz.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí