MojeKolo

Novinka: FORBIDDEN DREADNOUGHT - vyvalte těžká děla...

Autor: Jarys, underwood cycling lab, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 4.2.2021

Forbidden, kormidlovaný týmem veteránů z branže, vtrhl jako vichr do poklidných vod bikové scény s Druidem v roce 2019, jako značka, která nebyla ochotná následovat zažité zvyklosti a trendy masového trhu. Malá, agilní a svobodomyslná, to jsou základní charakteristiky definující Forbidden jako společnost, ale i tým, který ji tvoří jako jezdce. Tento přístup dovolil konstruktérům zaměřit se pouze na kvalitu jízdy a výkon, a to díky jedinečnému odpružení, geometrii, materiálům a konstrukci.

Co skrývá jméno Dreadnought?

DREAD = FEAR
NOUGHT = NOTHING
V historii si propůjčilo jméno Dreadnought mnoho bitevních lodí, ta nejznámější, 1906 HMS Dreadnought způsobila revoluci v námořní technologii. Její průkopnický design vytvořil zcela novou třídu bitevníků vybavených jen a pouze těžkými děly - Dreadnoughtů.

   

Z kopce dolů s jistotou DH kola!

Druid se ukázal jako přelomové kolo stírající hranici mezi tradičním trail bikem a enduro segmentem. Dreadnought tento koncept posouvá ještě dál. Je to kolo, které vyletí na jakýkoliv kopec s enduro smečkou, dolů se pak pohrne s jistotou DH kola. Nebát se ničeho, to je mantra tohoto kola. Neboj se žádného výjezdu, neboj se žádného sjezdu. Žádné výmluvy, žádné volné dny, jen stoprocentní důvěra ve tvůj bike. Sjedeš i to, co by sis jindy odložil na zítra. 
Dreadnought je designován jako nekompromisní enduro/bikeparková zbraň, vybavená 154 mm zdvihu vzadu, 170 mm vpředu a hlavovým úhlem 63,5 stupně. Nabít můžete buď 29" kola nebo ji můžete vyzbrojit mullet setupem. V arzenálu najdete také všechny staré známé zbraně. Trifecta System - vysoko položený čep, kladku a Rate Control zavěšení tlumiče. Boost 148 zadní stavbu a šroubovací střed (můj oblíbený).

      

Dreadnought - na celodenní trip, enduro závod nebo do parku

Další, co zůstává při starém je One Ride filozofie. Současné trendy prodlužují rozvor za účelem zvýšení stability. Enduro a trailová kola se tak čím dál tím víc přibližují k DH strojům, což je super. Většinou se toho dosáhne tak, že se znatelně navýší reach. To se ale děje na úkor ovladatelnosti v nižších rychlostech, což už tak super není. Forbidden dosáhl cíle použitím kombinace více faktorů, jako je položení hlavového úhlu, mírného navýšení reach v kombinaci s kratším představcem a prodloužení vzdálenosti zadní osa - střed. Ta se úměrně s velikostmi zvětšuje o 14 mm.
Ve srovnání s Druidem je Dreadnought stabilnější v rychlých pasážích, ale stále velmi agilní v technice. Jestliže Druid exceloval jako all mountain kolo, Dreadnought tohle všechno posouvá až do extrému. Když se vydáte na celodenní trip, enduro závod nebo do parku, s Dreadnoughtem nebudete mít nikde problém. 

Dreadnought jako celé kolo nebo rámový set

Dreadnought se bude dodávat jako rámový set nebo jako celé kolo. Rámy budou k dispozici s tlumičem FOX X2, EXT Storia nebo PUSH 11.6. Celá kola pak jako Shimano XT nebo SLX build. K dispozici budou tři barevné varianty, Stealth, Deep Space 9 a Nerds, kdy posledně jmenovaná bude dodávána jen jako rámový set.
Více informací najdete na stránkách dovozce www.uwcl.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mára (nevesely (a) centrum.cz) 4.2.2021 000 10:34

    Asi je to zbytečné, ale stejně, vaše definice Dreadnoughtu je nesmysl, protože už jenom ten první Dreadnought, HMS Dreadnought měl pochopitelně i sekundární výzbroj a menší kanony, než hlavní výzbroj.

  • anonymní uživatel Jarys (info (a) uwcl.cz) 4.2.2021 000 11:10

    Máro, díky za upřesnění, ale i borec z protitankové jednotky má pochopitelně kromě bazuky na rameni i pistoli u pasu.....

    • anonymní uživatel Mára (nevesely (a) centrum.cz) 4.2.2021 000 12:10

      Tudíž je věta "má jen a pouze bazuku" je nepravdivá, že ano?

      • anonymní uživatel Jarys (info (a) uwcl.cz) 4.2.2021 000 12:46

        Samozřejmě že ano, vztyčuji bílou vlajku, formulace je zavádějící....na mou omluvu, je to promo článek na kolo a ne vědecké pojednání o bitevníku... beru Dreadnoughta jako "all big gun battleship". V míru, Jarys z uwcl

  • profilová fotka hobit 4.2.2021 000 13:13

    Když už se tu babráme ve slohu, mě zaujalo spíš tohle: "Forbidden jako společnost, ale i tým, který ji tvoří jako jezdce." - to nechápu co to vlastně má znamenat? Tým tvoří společnost jako jezdce? To spíš tým jezdců tvoří společnost ne?

    • anonymní uživatel Jarys (info (a) uwcl.cz) 4.2.2021 000 13:38

      dobrá....agilní a svobodomyslná, tak se charakterizuje Forbidden jako společnost a stejně takovým stylem lidé, kteří v ní pracují, jezdí na kole....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí