MojeKolo

Novinka: Maxxis Shorty druhé generace - přepracovaná a ještě lepší

Autor: Keli, vydáno: 12.3.2021

Maxxis Shorty je velmi populární napříč gravity disciplínami horských kol. Plášť, který je určen do mokra, bláta a nebo do hlubšího prachu, který ale spousta jezdců využívá jako univerzální, celoroční gumu. Na letošní sezónu doznala Shortyna několik změn, jaké jsou?

  

Zařazení

Aktuální řada enduro a DH plášťů značky Maxxis obsahuje pět modelů, od plášťů DISSECTOR do suchých podmínek, univerzálních MINION DHF & DHR II a ASSEGAI až po pryže do mokřejších povrchů SHORTY a celou řadu zakončuje WETSCREAM určený do extrémního nečasu.

V čem je Shorty jiná

A v čem je nová Shortyna jiná? Maxxis využil zpětné vazby od jezdců ze Světového poháru ve sjezdu a Enduro World Series a přepracoval umístění a podobu jednotlivých figuru.
Druhá generace se zásadně neliší od své předchůdkyně, ale jasně viditelné změny jsou lehce patrné. Základní rozdíl je v upravené podobě "hlavního dvojitého" středového štuplíku, který byl rozdělen na dva, také boční výstupky dostaly zesílení základny pro zvýšení opory. 

Upraveny byly i lamely na štuplících, které nyní nabídnou lepší trakci při brzdění a zatáčení, v prostorech mezi výstupky na středovém běhounu nově přibyly i drobné výstupky, které by měly napomoci lepšímu čištění pláště od lepivého bahna.

Mezi další změny patří i upravená šířka, Shorty zhubla, druhá generace bude k dispozici pouze v šíři 2,4 palce. Díky tomu došlo ke zlepšení průchodnosti terénem a samozřejmě i k redukci hmotnosti. Verze se zesílenou bočnicí, s DH Casing a DoubleDown jsou lehčí o 5%.

 

V nabídce bude jak 29", tak 27,5" ve variantách pro trailové, enduro či DH použití. Vzhledem k aktuálním velmi složitým výrobním a transportním podmínkám z Asie do Evropy se reálně nedá očekávat masivnější dostupnost druhégenerace Maxxis Shorty již v letošním roce.

Varianty

Rozměr Směs Bočnice Hmotnost (g) Použití
27.5X2.40WT 3C MaxxTerra EXO 966 Trail
29X2.40WT 3C MaxxTerra EXO 994 Trail
27.5X2.40WT 3C MaxxGrip DoubleDown 1136 Enduro
27.5X2.40WT 3C MaxxGrip Downhill 1209 Enduro
29X2.40WT 3C MaxxGrip DoubleDown 1208  Downhill
29X2.40WT 3C MaxxGrip Downhill 1286  Downhill

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí