Přestup: Vojta Bláha bude jezdit za německý Actofive

Autor: Keli, vydáno: 5.1.2022

Po mnoha letech v barvách Rock Machine jeden z nejlepších českých enduro jezdců Vojta Bláha zamířil pod křídla německého výrobce kol Actofive Cycles. Oslovil jsem Vojtu a ten se rozpovídal jak přestup vznikl.

První impulz tohoto kroku byl, když mi kamarád se kterým stavíme traily ukázal, že na nich jezdí někdo z Drážďan na hodně zajímavém kole. Na vyjížďce mi jen zběžně zamával fotkou před obličejem a zase jsme shredili dál. Neobyčejné vzezření německého CNC high pivot bajku mi ale zůstalo vrtat hlavou a tak jsem si doma sedl k počítači a trochu jsem si záhadný brand Actofive proklepnul.

     

Po několika týdnech jsem stál na staru první RZty Hardcore Blindura , náhodou hned vedle Markuse Watollika, což je testovací jezdec Actofive. Poprvé jsem tedy mohl spatřit P-train (toť modelový název kola) na vlastní oči. Vzezřením na mě dost zapůsobilo a tak se moje vnitřní úvahy rozjely o to více. Zároveň s tím samozřejmě běžela moje dlouholetá spolupráce s Rock Machine, která mi byla sympatická, ale nutno přiznat, že v posledních letech se mé vlastní a zájmy značky začaly lehce rozcházet. Investicím Bikefunu do segmentu elektrokol sice naprosto rozumím a přijdou mi pro tak velkého hráče logické, nicméně můj srdcový segment, kterým jsou enduro kola, zůstal na můj vkus už dost dlouho opomíjen. Když jsem tedy po několika jednáních konečně pochopil, že platforma Blizzardu už prostě nemá ambice ukazovat na EWS čeho je česká značka Rock Machine schopná, ale má spíš za úkol dávat šanci a zábavu mladým klukům nízkou cenou a dostupností, začal jsem teprve vážně koukat po něčem novém.

Napsal jsem tedy Markusovi, kterého jsem znal ze závodů a požádal ho o kontakt na Actofive. Připravil jsem svou prezentaci plus plány na další sezonu a oslovil konstruktéra - vlastníka - inženýra, Simona Metznera. Ten mi po delší odmlce odpověděl s nadšenou náladou a ihned jsme se domluvili na termín vyzkoušení kola. První osobní kontakt se zakladatelem Actofive byl milý a ihned jsme oba pochopili, že máme od spolupráce podobná očekávání - vývoj a vylepšování kola, budování značky a závodění. Po sjetí několika trailů jsem navíc zjistil, že kolo je opravdu skvěle navrženo a systém zadního odpružení skutečně nabízí skvělý jízdní projev. Shodli jsme se i na podmínkách smlouvy a téměř ihned jsme si plácli na další sezonu. Od té chvíle už probíhá intenzivní komunikace a troufl bych si říct, že začala nová kapitola mého bajkového života. Čím dále se spolupráce dostává, tím více si začínám vážit této příležitosti a mám skvělý pocit z toho být u zrodu něčeho nového a krásného.

V prosinci jsem už byl s testovacím bikem ve Finale Ligure a pořádně jsem ho prohnal po tamních EWS tratích - zatím jsem nadšený a data z tréninků mé nadšení potvrzují. Doufejme, že v závodním nasazení se progres také projeví. Můj finální závodní rám je zatím ve výrobě a jeho stavba na kompletní kolo je plánovaná na konec ledna, takže se těšte na podrobný bikecheck! Díky a ať vám to všem v novém roce jezdí a dělá radost!

A my přejeme Vojtovi spoustu šťastných kilometrů korunových s řadou skvělých výsledků! 

Diskuze

  • anonymní uživatel Mara 5.1.2022 - 17:35

    Je 145 mm zvihu dost na EWS?

    • anonymní uživatel Martin 5.1.2022 - 18:44

      Jj je, ale na superflow by som pod 170 nejel

  • anonymní uživatel Fridex 5.1.2022 - 19:11

    Konečně zahodil tu sracku od RM.

    • anonymní uživatel Tomáš (stastnytomas15 (a) gmail.com) 15.1.2022 - 14:38

      Sračku? OMG, vůbec netušíš, že sračku jsi napsal ty, a moc ti to ani nemyslí, když jsi nepochopil, co o tom důvodu přechodu Vojta v článku sám zmínil.

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 6.1.2022 - 7:35

    AŤ to lítá! Kolo vypadá parádně, hodně štěstí při závodech.

  • anonymní uživatel RM ostuda 6.1.2022 - 8:22

    Jeste se zbavit dvo a prestat ztracet cas na enduroserii.

  • anonymní uživatel Vojta 6.1.2022 - 9:39

    Vojtovi moc fandím, je to sympaťák a skvělej jezdec, nečekal jsem až takovou raritku, ale sehnat smlouvu u nějakého klasického výrobce předpokládám bude strašně těžký, hlavně, že se změnil RM, a aspoň se může zapojit i do vývoje, což bude zajímavý a zábavný.

  • anonymní uživatel Shu Lin 6.1.2022 - 9:50

    krutej bajk, cenu jsem očekával vysokou ale 5k za rám mě překvapilo :D

  • anonymní uživatel Orbann (orbann (a) seznam.cz) 6.1.2022 - 11:38

    CNC frézovanej a následne lepenej rám na mě působí trochu nesmyslně.
    Asi nákladná výroba a lepenej podélnej spoj (jak nám už Pole ukázalo) je hodně slabý místo.

    • anonymní uživatel Shu Lin 6.1.2022 - 12:13

      Oni tam můžou být frézovaný například nějaký zámky a lepení je potom už jen doplňkové, mě třeba napadá. Ale nákladný je to nepochybně.

      • anonymní uživatel orbann (orbann (a) seznam.cz) 7.1.2022 - 12:14

        jo v trubkách rámu to budou mít asi nějak takhle řešený. V hlávku tohle nedáš, ale budou to mít asi nějak předimenzovaný aby se jim to neotvíralo právě jak u Pole

  • profilová fotka Wrist 10.1.2022 - 7:28

    Vojto, hodně štěstí a úspěšnou sezénu na novým biku! Konečně vyměnils ten zastaralý rám od značky zaměřené na marketing, ebiky a skládání kol pro škodovku atd. ;-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí