Report: Kule na MČR ve sjezdu testuje kouteckou kuchyni

Autor: Kule, kategorie: Report, vydáno: 8.6.2022

Letošní sjezdovej mistrák se odjel, jak si to většina lidí v anketě přála, na Koutech. A proč by taky ne, dlouhá trať, fyzicky náročná, se slušným převýšením, rychlá... teda, dokud tomu zlehka nezatneš tipec mlíkem.

Já přijíždím už ve čtvrtek v noci, cesta hoďku a půl volným tempem po prázdných silnicích je top. Ráno se přidává Broňa. Plán je jasnej, pořádně splnit domácí úkol. Začínáme procházkou s kolem, oběd a pak si užíváme odpolední déšť. Kafe se nekoná, bo znám borca, co dovezl nefunkční vařič. Tak jen počkáme, až je pořádně promazáno a dem to zkusit. Prej je to jak jezdit na sněhu. Líp bych tuhlé odpolední mega srandu nepojmenoval, nicméně Broňa se moc nesměje. Jedna jízda, tím máme pro dnešek doklouzáno. Vynikající karbonáry z místní reštiky sou už jen třešničkou na závěr.

  

Sobotu začínáme snídaní z lokálních zdrojů. Myslím, že to bylo letos naposled. Převlíct a dem na to. Cestou upozorňujem Kikinu, že tohle není enďuro a tréningový lano je tak součástí startovačky. Místo vděku za ušetřenej litr dostáváme notnou dávku drzosti. Dáme ze pár jízd před obědem, ke kterýmu pak Broňa volí zelňačku, komentujíc, že "kdo má rád ocet, příde si na svý". Místní gastro si prostě drží roky zaběhlý standard.

Následně nabíráme Ivoša, kterej letos dorazil na svým novým sjezdovým speciálu. Správný výběr stroje je pro tuto disciplínu zcela zásadní a tak na každém stanovišti čekáme jen zhruba minutku, dvě. To zní, jakože je vše, jak má být. Závěrečnou jízdu dne zpestří lehké krupobití, které hezky namaže vršky. Spolu s faktem, že Broňův pedál cestuje levá pravá o ňáky tři cáky na ose nás to utvrzuje v tom, že dolů se opravdu jen tak pijanko svezem. Po pěti minutách vyjíždí Ivo z mordoru, uplně čistej, se slovy "já se tam jenom na něco díval". Jasně.

Po koupačce v místní řece dycky bodne dobrý kafe, teda, bodlo by, ale vidle do toho háže nefunkční vařič číslo dvě. "Zítra už dovezu dobrej, fakt, neměj strach kámo!" Dáme lehký pivi s Ivem a brzo spát. Tohodle plánu se drží většina osazenstva parkoviště; dlouho sem nebyl na závodech, kde by v 11 večer bylo hrobový ticho. To je vidět, že český sjezd se ubírá správným směrem.

Ráno si rozjedu snídani za vlastní. Je to sice levnější, ale zase se z toho nevotáčí pajšl. Dal bych si k tomu kafe, nicméně...vařič...na Broňu je prostě spoleh. S vědomím, že čtvrtá jízda bejvá nejlepší, dáme dvě tréningovky a pak už jen čekáme na semíčko.

 

První full run celýho víkendu. Smutně koukám na šecky ty místa, kde bych si rád na chvílu zastavil. Snažím se odpočívat aspoň na přejezdech, nicméně tohle dycky štípne. Vytřepat ruce a du se natáhnout. Dvě hoďky chill a dem na to. Cestou plácáme z lana Kikině, která si evidentně jede pro novej dres. Slibovanej deštík se nekoná, takže naprosto ideální povrch ze semíčka se mění na něco, na čem sem dlouho nejel. Tolik gripu, že kdybych ho cestou sbíral, můžu dole směle prodávat. Máme splněno, koupačka před cestou, pobalit a jedem. Pozděj toho dne dojíždí i spokojený Ivo, takže naše mise může být prohlášena úspěšnou.

Díky pořadatelům, díky stavitelům, Kouty sou letos v top šejpu a to se samo neudělá. Gratulace mistrům a vidíme se na příštím špílu.

A pokud tě zajímá regulérní report, tak Česká televize jeden má.

.

Fokty uloupeny z Top On Trail, který si pro všechny účastníky a příznivce Czech DH Top on Trail cupu 2022 připravil dárek: "Rozhodli sme sa, ze by sme mohli pre vsetkych, ktori sa tocia okolo Czech DH Cupu 2022 (nielen zavodnikov) vydat az do konca roka 2022 slevove kody na nakup bot Five Ten v nasom shope.
Sleva plati na vsetky boty 5Ten okrem tých v akcii, alebo vo vypredaji.
Sleva sa uplatni automaticky po zadani kodu v kosiku pre CR: CzechDHTopOnTrailCup2022.cz, pre SR: CzechDHTopOnTrailCup2022.sk"
Vl. Babčaník ...Top on Trail

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí