Svěťák ve Val di Sole: dvojnásobné vítězství Francie, celkové tituly získávají Pierron a Balanche

Autor: Keli, vydáno: 5.9.2022

Francouzi Myriam Nicole a Loris Vergier předvedli skvělé jízdy a dosáhli dominantních vítězství v posledním závodě Světového poháru horských kol ve sjezdu v italském Val di Sole. Celkové tituly v seriálu získali Švýcarka Camille Balanche a Francouz Amaury Pierron. Zde je vše, co potřebujete vědět.

V ženách boj až do poslední chvíle

Po defektu v předchozím kole Světového poháru v kanadském Mont-Sainte-Anne byla Myriam Nicole odhodlaná napravit si reputaci na nejtěžší a nejtechničtější trati letošního ročníku. Po defektu během kvalifikace, kvůli kterému Nicole startovala ze začátku závodu, zajela ve finále bezchybnou extrémně agresivní jízdu a dosáhla skvělého času 4 m 21,804 s, kterému se žádná z jejích soupeřek nedokázala přiblížit. Nejblíže se k času Nicole přiblížila Nina Hoffmannová, která navázala na své druhé místo z mistrovství světa z předchozího víkendu a v Itálii se opět umístila na druhém místě jen o něco málo přes čtyři sekundy za Nicole. Novopečená mistryně světa Valentina Höllová zvítězila v kvalifikaci o více než čtyři sekundy, ale v den finále nedokázala svůj vítězný výkon zopakovat a skončila třetí, více než šest sekund za první.

Vedoucí žena celkového pořadí Camille Balancheová startovala pouhé čtyři týdny po operaci zlomené klíční kosti, kterou utrpěla v předchozím závodě Světového poháru v Kanadě, a šampionka z roku 2021 Valentina Höllová i Myriam Nicoleová měly stále šanci získat titul. Pokud by Höllová vyhrála, musela by Balancheová skončit alespoň čtvrtá, aby získala svůj vůbec první celkový titul ve Světovém poháru, zatímco v případě vítězství Nicoleové by stačilo páté místo. Balancheová předvedla ve finále působivou a kontrolovanou jízdu a po nervózním čekání na to, kde skončí Höllová, se zařadila na páté místo a konečně mohla slavit svůj první celkový titul.

Celkový vítěz byl znám už před finále

Vzhledem k tomu, že vítěz závodu v Mont-Sainte-Anne Finn Iles ve finále mužů chyběl poté, co se zotavuje z těžkého pádu, který utrpěl na mistrovství světa, byl Amaury Pierron korunován celkovým vítězem Světového poháru ještě před začátkem finále. Francouzský jezdec však nedokázal ke svým čtyřem letošním vítězstvím v závodech Světového poháru přidat další, když během své závodní jízdy spadl a skončil až na 53. místě. Místo něj zvítězil jiný francouzský jezdec Loris Vergier. Po vítězství v Andoře na začátku léta si Vergier připsal své druhé letošní vítězství díky rychlé jízdě, ve které porazil nejrychlejšího kvalifikanta Andrease Kolba o více než tři sekundy a posunul se na druhé místo v celkovém pořadí seriálu. 

Poté, co Kolb ovládl kvalifikaci, udržel si svou rychlost i ve finále a zajistil si svůj nejlepší výsledek ve Světovém poháru - druhé místo, když skončil jen o něco málo přes jednu setinu sekundy před Američanem Dakotah Nortonem, který rovněž zaznamenal svůj nejlepší letošní výsledek, zatímco jeho kolega z týmu Intense Aaron Gwin a Brit Bernard Kerr doplnili závěrečné stupně vítězů v této sezóně.

Pokud jste přímý přenos neviděli, napravte to zde

Foto: Red Bull Content Pool

Diskuze

  • anonymní uživatel z Lípy (750176 (a) seznam.cz) 5.9.2022 - 21:00

    Škoda, že už nebude komentovat Rob... Tohle zjištění trošku zabolelo...

  • anonymní uživatel ... 6.9.2022 - 17:05

    Nepride vam zvlastni, ze nejrychlejsi typek ma lip nalakovany nehty, nez nejrychlejsi zena?

    • anonymní uživatel Sektor B5 6.9.2022 - 17:44

      Jako Loris byl vždycky takovej fitness šampónek, ale klobouk dolů před tím, co tam předvedl.

      • anonymní uživatel ... 7.9.2022 - 10:12

        Ja teda myslel Amauryho, ale je pravda, ze neska si lakuje nehty uz kde kdo... Treba je to ten recept jak zrychlit. Spravna kombinace laku na nehty, lesku na rty a pedoknirek...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí