Na Plešivci otevřou Trail Rock n Rolla, jedinečný trail v České republice i v Evropě

Autor: Keli, vydáno: 30.6.2023

Již tento víkend se v trailparku Plešivec otevírá unikátní trail na kterém se podílelo legendární duo bratrů Stokládů. Trail Rock n Rolla je jedinečný trail, který nenajdete jinde v České republice a ani v Evropě.

První část trailu je postavena z kamenných bloků, které vytvářejí flow trail a prověří nejednoho bikera. Kamenitý povrch pomalu přechází v hliněný trail obohacený o kamenné prvky, menší skoky a klopené zatáčky. Trail je určen jak pro zkušené bikery, tak i pro méně zdatné jezdce, kteří chtějí posunout své limity. Trail vyžaduje po celé své délce stoprocentní soustředění.
Z trailu Rock n Rolla bude odbočka na trail Saint Terese, která je určena velmi zdatným jezdcům. Tento trail bude sice krátká propojka, nicméně velice náročná a vyžaduje perfektní ovládání kola. Jeho dokončení bude probíhat v průběhu července.

 

"Jsem rád, že se nám Rock n Rolla podařila dokončit. Kdo zná terén na Plešivci a někdy jel lanovkou nahoru, tuší, v jakém prostředí jsme se pohybovali. Trailpark Plešivec není velký areál, ale o to víc jsou kluci srdcaři a líbí se mi, že se nebojí stavět věci, které v jiných bikeparcích nenajdeme. Přijde mi, že v posledních letech se staví jen stejné vyhlazené flow traily a je vlastně jedno, na kterém kopci v republice se nacházíte. Velkou radost mám z toho, že trail pomáhali tvořit bratři Stokládové, protože jejich krušnohorské oko je opravdu jiné. Vznikl tak hodně členitý trail, který na první pohled vypadá drsně, ale po pár projetích zjistíte, že tak náročný zas není." dodal ambasador trailparku Michal Prokop

    

Více o Trailparku Plešivec najdete na webu areálu trailparkplesivec.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí