Novinka: Sram GX nově i jako Eagle Transmission

Autor: Keli, vydáno: 11.7.2023

Americký výrobce Sram dnes představil cenově přístupnější variantu Eagle Transmission. Sdílí vše, co dříve v letošním roce představené tři nejvyšší sady XX SL, XX a X0, novou přehazovačku, kazetu, kliky, řetěz i řadící tlačítka. To vše ale za přívětivější cenu.
Veškeré informace o pohonu Sram Eagle Transmission, který přináší revoluci v řazení - čím víc tomu naložíš, tím líp řadí shrnuje náš dřívější článek.

 

Hazka velmi podobná s vyššími řadami

Oblíbená řada Sram GX je nyní k dispozici ve verzi Transmission. Nekompromisní a zároveň "nízkorozpočtový" přístup zůstává v systému zachován, ale je modernizován pro novou generaci kol.

Přehazovačka GX Eagle Transmission je stejně ostrá a přesná jako ostatní přehazovačky z rodiny Transmission a stejně jako ony je bezdrátová, elektricky poháněná a stejně tak  je montována přímo do rámu "na osu" zadního kola. Je taktéž vybavena odnímatelnými chrániči pro lepší ochranu. 

 

Dvoudílná kazeta

Kazeta T-Type je hlavním důvodem, proč GX Eagle Transmission nabízí skvělý výkon při řazení pod zátěží. Díky konstrukci X-SYNC je řazení tím lepší, čím silněji šlapete do pedálů. Povrchová úprava niklováním zajišťuje odolnost a také tiché řazení. Kazeta je kompatibilní s 55mm řetězovou linkou pro mírnější úhel řetězu, delší opotřebení a vyšší přesnost. Kazeta využívá konstrukci s nýty PinDome pro převody 1-8 a jednodílný Mini-Cluster pro převody 9-12. Rozsah převodů 520% má optimalizované převodové stupně s většími 38 a 44 zuby. 

Kliky jak pro klasiku, tak ebike

Nové jsou i kliky GX Eagle Transmission DUB, ty vynikají rovnováhou mezi formou a funkčností. Kliky vykované z hliníku, ve kterých se snoubí čistý výkon s optimální hodnotou. A ani zde nechybí možnost montáže kompozitových chráničů převodníku, ty dodávají ochranu proti nárazům, oděrkám a škrábancům jak řetězu, tak samotnému převodníku. K dispozici budou jak pro klasická kola pro DUB osy, tak vybrané elektrokol motory Bosch, Brose a modely s ISIS úchycením klik. 

Pohon Eagle Transmission vyžaduje řetěz typu T-Type. Řetěz speciálně navržený pro maximální výkon a výdrž, má plochou "Flat-Top" horní část a byl vyvinut speciálně pro zvýšené zatížení točivým momentem u E-MTB.

Stealth brzdové páky u Code a Level

Další novinkou jsou i Stealth brzdové páky u modelů Code a Level, nový design těla páky přibližuje hadici k řídítkům, což umožňuje elegantnější a modernější vzhled. Brzdy Bronze, které jsou k dispozici v řadách Level a Code, mají Dark Polar anodizaci, která ladí se sadou GX Eagle Transmission. Na výběr jsou čtyřpístkové Code a čtyř a dvoupístkové Levely.

Cenovka? Známe!

Co je nejzajímavější? Samozřejmě cena. Ta je výrazně nižší než u dříve představených vyšších řad. Kompletní sada GX EAGLE TRANSMISSION AXS vychází na 32 499 Kč.

Druh Model Dop. MOC v Kč
Brzda SRAM CODE BRONZE STEALTH 5 499
Brzda SRAM LEVEL BRONZE 4 PISTON STEALTH 4 999
Brzda SRAM LEVEL BRONZE 2 PISTON STEALTH 3 199
Kazeta SRAM XS-1275 T-TYPE EAGLE 10-52 7 499
Řetěz SRAM GX T-TYPE EAGLE 126 LINKS 1 499
Kliky GX EAGLE Q174 CL55 DUB POLAR 5 299
e-MTB kliky GX ISIS M15 4 199
Přehazovačka GX T-TYPE EAGLE AXS 11 999
Sada GX EAGLE TRANSMISSION AXS 32 499
e-MTB sada GX EAGLE EMTB TRANSMISSION AXS BROSE 31 499
e-MTB sada GX EAGLE EMTB TRANSMISSION AXS BOSCH 31 499
e-MTB sada GX EAGLE EMTB TRANSMISSION AXS 104 BCD 28 999

Dostupnost? Okamžitě!

Český distributor SRAMu, firma ASPIRE SPORTS hlásí, že veškeré sady, ale i jednotlivé komponenty mají již skladem, a tak můžete poptávat u jejich zákazníků.

Specifikace sady GX Eagle

GX Eagle Transmission Derailleur RD-GX-E-B1 GX Eagle Crankset FC-GX-D1 GX Eagle e-mtb Crankset FC-GX-PA-D1 GX EAGLE TRANSMISSION Cassette CS-XS-1275-A1 GX Eagle TRANSMISSION FLATTOP CHAIN CN-TTYP-GX-A1 EAGLE TRANSMISSIOn DIRECT MOUNT CHAINRING CR-TTYP-DM-D1
Speeds 12 12 n/a 12 12 12
Variants 52T max 30T, 32T, 34T Bosch, Brose, ISIS 10-52T n/a 30T, 32T, 34T
technologies AXS DUB n/a n/a PowerLock T-Type BLK PVD n/a
Color Dark Polar Dark Polar Dark Polar Silver Silver Dark Polar
Compatibility Only Eagle Transmission, Only T-TYPE, Hangerless Interface Frames (UDH) All SRAM MTB WIDE DUB BBs ISIS  T-Type T-Type T-Type
Materials Aluminum, Steel Aluminum Aluminum Aluminum, Steel Steel Aluminum
Options n/a 165mm, 170mm, 175mm 160mm, 165mm, 170mm n/a n/a n/a

Specifikace brzd BRONZE

Code BRONZE Stealth DB-CODE-BRZ-C1 Level BRONZE Stealth 4-Piston DB-LVL-BRZ4-C1 Level BRONZE Stealth 2-Piston DB-LVL-BRZ2-C1
Blade material Stamped Aluminum Stamped Aluminum Stamped Aluminum
Lever body material Forged Aluminum Forged Aluminum Forged Aluminum
Caliper body material Forged Aluminum Forged Aluminum Forged Aluminum
Caliper Bleed Port Bleeding Edge Bleeding Edge Threaded
Caliper hardware Stainless Steel Stainless Steel Stainless Steel
Color (DB) Dark Polar Anodized Dark Polar Anodized Dark Polar Anodized
Contact adjust No No No
Reach adjust Tool-free Tool-free Tool-free
Hydraulic fluid DOT 4 DOT 4 DOT 4
Lever pivot Bushing Bushing Bushing
Pad type (Disc) Steel-backed Metal Sintered Steel-backed organic Steel-backed organic
Piston material Phenolic Plastic Phenolic Plastic Phenolic Plastic
Pistons 4 4 2

a  

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí