MojeKolo

Harrduro - nejmenší trailcentrum pořádá nejmenší enduro závod

Autor: Keli, vydáno: 8.9.2023

Zdravíme všechny jitrnice, posílače, gramohoniče a drážkovače. Jsme kluci z lesa a jako první na světě stavíme traily v království Šípkové Růženky. Trní a houští jsme úspěšně zdolali během pandemie, kdy nejedna princezna zůstala zakleta ve věži a světlo světa spatřilo trail, jaký žádný cykloprinc dosud nezakusil.

Říkáme si Harrachovský trail, nic neobvyklého, název odvozený od místa činu. Ale v Harrachově nás nehledejte. Tam nejsme. Pokud víte, kde je Harrachov, tak při cestě k nám na něj zapomeňte. A pokud je Harrachov kousek od vás, tak na nás zapomeňte úplně. Těšilo nás, jste z daleka. 

Cesta přes republiku se kvůli nejkratšímu trailu, co kdy byl zlegalizován zrovna neoplatí. Pokud teda není cílem objet vše co je na mapě. Jak nás před pár dny inspiroval nadšenec z Brna. V tom případě mnoho zdaru. Ale HT si nechte na konec, jinak by se mohlo stát, že eufemismus nahradí nihilismus. A neradi bychom takto kazili pověst české scéně mountainbikingu.

Jak je dlouhý? Citlivý údaj. A taky nepřesný, páč začátek a konec jsou v takové blízkosti, že stihnout zaznamenat tak krátký úsek je téměř nemožnost. Navíc používáme k měření palce, aby to nevypadalo tak bídně.

 

O co nám jde? Nejdelší trail má kde kdo. Což trochu nedává smysl, když nejdelší je z podstaty věci jen jeden. Ale to vem čert. Nejdelší chce mít každý. Ale nejkratší... Ještě nikoho nenapadlo. Tím se prohlašujeme za unikát.

A když už máme jeden unikát tak proč nepřidat další že. Na nejmenším trailu nejmenší závod. Možná nám definitivně přeskočil pastorek, ale myslíme to smrtelně vážně. Šípková Růženka dostala chuť si zazávodit. Kdo ji přijde vyzvat?

A pokud nejkratší trailcentrum s nejkratším závodem pořád není dostatečná motivace, tak to zkusíme ještě jinak. Představte si akci, kde máte minimálně 1:10 šanci na bednu. Jelikož jsme omezeni na 30 největších srdcařů. A co když na té bedně čekají ceny, jaké svět neviděl. Suma sumárum poměrem úsilí/odměna jsme nepřekonatelní. Kdo vám po pár metrech dá Redbully, kafíčka, buchtičky, ceny od Zookee a trofej, když se zadaří. A pokud pořád nic, tak vytáhneme největší kalibr v českém království. Startovné po vás nechceme. A tím jsme nadobro vstoupili do síně slávy. Zvonec a konec.

Informace a registrace na stránkách závodu, ale honem. Už se to blíží!

www.harrachovskytrail.cz/#harrduro

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí