MojeKolo

Danny MacAskill přijede na letošní Dressler Camp

Autor: Keli, kategorie: Bleskovka, vydáno: 3.7.2013

ikonaPřed dvěma týdny zveřejnil trialista Danny MacAskill své nové video Imaginate, které připravoval dva roky. Od první chvíle sklízí zasloužený úspěch, zhlédnutí videa se počítá na miliony. Nádherně odvyprávěný příběh a precizní osobitý styl ježdění z něj dělají něco víc než jen sestřih triků na kole. Danny má opravdu nabitý program, přesto tento týden poprvé navštíví Česko. Po stresu z posledních dní se rozhodl relaxovat. Pro svůj odpočinek si vybral trialový Dressler Camp v Tanvaldu, který pořádá už sedmým rokem mistr světa v biketrialu Josef Dressler. Danny přiletí se svými týmovými kolegy z Inspired Bicycles ve středu a na Campu se zdrží až do jeho konce v neděli 7. 7.

„Je pro mě obrovskou poctou, že si Danny vybral můj Camp jako relax po svém náročném programu posledních dní,“ říká pořadatel Campu Josef Dressler.





Dressler Camp plný zvučných jmen i „obyčejných“ cyklistů
V posledních letech do Tanvaldu přijíždí přes 200 účastníků. I letos se těší pořadatelé na velkou účast začínajících trialistů, profesionálních závodníků, ale třeba i dětí, které si jen chtějí zlepšit techniku a ovládání kola. Z Anglie přiletí Jack Carthy, sedmnáctiletý čerstvý mistr Evropy a Ali C, další ze streetového teamu Inspired Bicycles. Z Maďarska Márk Fábián, nejlepší současný světový trialista na jednokolce. Z Norska Thomas Aasen, jezdec, který točí zajímavá videa. A další jezdci z Rakouska, Dánska, Polska, Německa, Rumunska, nebo Izraele. Za domácí jezdce jmenujme alespoň našeho současného nejlepší biketrialistu Václava Koláře, několikanásobného mistra světa nebo našeho nejlepší jednokolkaře Adama Geržu.

Ježdění „od srdce“, trénování, závody a zábava tvoří duši Campu
Každý ze šesti dní je trochu jiný. První dny jsou věnovány spíše trénování trialového ježdění. „I nezkušený účastník Campu si může půjčit kolo a vyzkoušet si trial. Nebo může pilovat techniku na svém kole,“ říká Josef Dressler. Třeba i na horském nebo dětském. Každý den jsou připraveny odpolední závody. Ve čtvrtek třeba 4XTrial, v pátek motorkový trial a freestyle contest, v sobotu pak hlavní celodenní biketrialový závod a podvečerní finále. „Na poslední večer (sobota 6. 7.) chystáme i dva koncerty. Vystoupí kapela Overhype a The Gangnails. O zábavu určitě nebude nouze. A pokud se někdo nemůže Campu aktivně zúčastnit, může se přijet alespoň podívat na své oblíbené jezdce a podpořit je v závodech. Pro takovou návštěvu jsou nejvhodnější čtvrtek, pátek a sobota,“ dodává Josef.





Tréninkové tajemství Dannyho a Pepy – každý den zákusek!
Rychlý kvíz s Dannym a Josefem ukázal, že tajemství úspěchu zřejmě netkví v hodinách tréninku, ale v každodenním pamlsku :)

Hlavní cíl:
Danny MacAskill: Jezdit každý den a pokaždé nově.
Josef Dressler:Dělat věci taky, aby bavily mě i ostatní.

Nejlepší moment:
Danny MacAskill: Jízda na vrcholu plotu bez ztráty zubů na konci!
Josef Dressler: Každá chvíle, kdy vás kolo poslouchá a rozesměje.

Rada pro začínající:
Danny MacAskill: Jezděte pro sebe a pro radost z jízdy. Nejezdíte proto, abyste byli sponzorováni, ale protože máte jízdu na kole prostě rádi. Když tomu věnujete dost, sponzoring přijde sám.
Josef Dressler: Jděte do toho s chutí a srdcem, připravte se na to, že dostane jen tolik, kolik jste ochotni obětovat.

Tajemství tréninku:
Danny MacAskill: Každý den zákusek!
Josef Dressler: Každý den zákusek!

Motto:
Danny MacAskill: Užít si života, co to jde.
Josef Dressler: Usměj se!

Diskuze

  • anonymní uživatel Michal 3.7.2013 v 21:08

    Kurde proč musim bejt v práci

  • anonymní uživatel karel (paul2.2 (a) seznam.cz) 4.7.2013 v 6:18

    Danny je muj nejvetsi favorit kdyz jsem videl poprve jeho kousky a jizdu na kole zjistil jsem ze tim ze se lisim od ostatnich neni az tak divne..... nakonec jsem ale zjistil ze k nemu nemam zas tak daleko proto se snazim byt sam sebou a doufam ze se snim nekdy setkam osobne a zajezdim jak to nejlepe dovedu kdybych mel moznost mu dat vzkaz bude to ... Jednou se snad potkame osobne a zajezdime spolem :) ps: Škoda ze nejsem doma a jsem na Maledivach pracovne ....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí