Specialized Enduro Serie 2013 se připravuje na 2. závod

Autor: Keli, kategorie: Bleskovka, vydáno: 24.7.2013

ikonaPo úspěšném prvním enduro závodě Enduro Race Kouty, který se jel 30.6. 2013 v rámci Specialized Enduro Serie 2013, si Vás nyní dovoluji pozvat na druhý závod  Specialized Enduro Serie 2013 – Enduro Race Zadov, který se jede v neděli 4. srpna, a který se kvapem blíží!  

Minulý týden dostala trať se 4 RZ svoji podobu! Hlavní strůjci trati – známá osobnost MTB světa JIří Lutovský spolu se šéfem lyžařského areálu Zadov a sporťákem v jedné osobě Luďkem Sáskou, protáhli v úterý vymyšlenými úseky testovací jezdce Tomáše Hykla (strůjce závodů Enduro série) a Sváťu Fořta z realizačního týmu enduro závodů. 





A co na závodníky čeká? Na rozdíl od prvního závodu v Koutech, který svojí délkou, profilem a náročností lze považovat při použití hodnotícího žebříčku pro sjezdovky za kategorii v černé sekci, Zadov se zařadí svými parametry do červeno-modré, tedy středně těžké kategorie…čímž organizátoři chtějí umožnit účast co nejširšímu poli závodníků.
Pro závodníky bude připravena cca 25 km trať s výjezdy a 4 měřenými RZ s technickými pasážemi, zasazené do panoramatu lyžařského areálu Zadov. Závodní limit na trať je stanoven na cca 2,5 hod., aby byla zaručena i určitá svižnost závodu. 





Jednotlivé etapy závodu splňují dosyta to, o čem MTB enduro je: spojení fyzické a technické připravenosti závodníků, vytrvalosti, strategie a rozvahy v kombinaci s ježděním rovnou „na oči“. Bikeři se nemusí bát obrovských skoků jako u downhillu nebo prudkých a náročných výjezdů jako u XC…
Závod je otevřený pro všechny zájemce – závodníky, sedlající celoodpružené stroje i stroje s pevnou stavbou a odpruženými vidlicemi. Účastníci mají jedinečnou možnost poprat se se svými jezdeckými schopnostmi a s pestrou tratí, setkat se v závodě se zvučnými jmény….

Organizátorům jde i na tomto závodě především o návrat ke kořenům mountainbikingu, k původní myšlence MTB, kterou je kombinace volnosti, adrenalinu, zábavy, přátelství se sportem zasazeným do krásné přírody.

Diskuze

  • anonymní uživatel ZR 24.7.2013 v 12:38

    Neprijde mi jako krok spravnym smerem ubrat na narocnosti trati...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 24.7.2013 v 12:39

    Po 14-ti dnech ve Francii to citim to uplne.

  • anonymní uživatel duchrider 24.7.2013 v 13:59

    Mě zase Enduro nepřijde jako krok správným směrem...nepřijde mi to atraktivní pro lidi,pochybuju že to někdy bude přenášet televize,kvůli různým etapám,jezdí to jezdci kteří už jsou v downhillu na dně,bike je drahej jako svině,člověk musí mít dvě helmy...vzpoměnte si na mě kluci za pár let to vyšumí jak pára nad hrncem :)

  • anonymní uživatel hoffman 24.7.2013 v 19:44

    duchrider: pobavil

  • anonymní uživatel Status1 (TL1000rider (a) seznam.cz) 24.7.2013 v 22:47

    Pobavil? Možná..ale taky nejsem příznivcem tohoto marketingového šílenství! Na Enduru nikdy nedám ani jedno pořádně XC a DH dohromady :-))))

  • anonymní uživatel Status1 (TL1000rider (a) seznam.cz) 24.7.2013 v 22:51

    Před 10lety se to jmenovalo 'Freeride vlna', dnes Enduro..co nás čeká dál???

  • anonymní uživatel hoffman 25.7.2013 v 0:17

    Status1: pred 10 rokmi si sa možno narodil, inak by si tušil, že FR je tu zhruba 20 rokov, a asi to nebude nejaká momentálna vlna. Mtb sa vyvíja, čo je fantastické, podobných tragédov bolo asi aj pri zrode iných závodných odnoží Mtb asi dosť ..

  • anonymní uživatel duchrider 25.7.2013 v 7:13

    Hoffman asi pamatuje dvouokýho Žižku :-D Mtb se nemůže vyvíjet směrem že spojuje dva sporty,at vyvíjí technologie a materiály ale ne tohle.V době kdy každý se snaží shodil s kola pár gramů,vymyslí někdo tuhle hovadinu.Hoffman si asi koupil enduro ted neví co stím ale budeš obhajovat modní věc...ovečko :)pokud si vybavuju loni bylo všude na veletrzích elektrokola,taky ho máš že? :-)

  • anonymní uživatel hoffman 25.7.2013 v 9:17

    duchrider: pamätám toho hodne, si trochu dezorientovaný, nemá to význam

  • anonymní uživatel MP 25.7.2013 v 11:06

    Duchrider a jemu podobní: Co vám na tom vadí? Vadí vám, že někoho baví po vlastní ose vyjet na kopec a dolu si dát sjezd? Nechápete, že některé baví ne jenom se tahat na laně, ale i špalat? Proč nespojit různá odvětví bikingu? Cyklistika se vyvíjí a to je jenom dobře... Nebo prudíte jenom proto, že nemáte prachy na kolo? Nechápu vás, jenom remcáte, kritizujete.
    Každýho rozhodnutí, co bude jezdit, co si koupí.

  • anonymní uživatel MP 25.7.2013 v 11:14

    Duchrider: jo a jen pro info, elektrokolo v rodině máme a můžu ti říct, že je to velká pecka! Doporučuju.

  • anonymní uživatel duchrider 25.7.2013 v 12:12

    Já myslel že elektrokolo je pro důchodce :)

  • anonymní uživatel Status1 (TL1000rider (a) seznam.cz) 26.7.2013 v 21:26

    MP: Ano, cyklistika se vyvíjí, ale ne vždy je to správným směrem že.. :-) Nikomu nic nekážu, vždycky budu potkávat Enduro 'střelce' v Koutech na černé ap. nebo 'image' střelce v centru města, pač si ještě na sjezdovou trat' a zatáčky netroufnou.. atd, atd..A co na závodníky čeká? Na rozdíl od prvního závodu v Koutech, který svojí délkou, profilem a náročností lze považovat při použití hodnotícího žebříčku pro sjezdovky za kategorii v černé sekci_asi tak :-) :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí