MojeKolo

Časopis Velo 12/2013 v prodeji!

Autor: Keli, kategorie: Bleskovka, vydáno: 22.11.2013

ikonaProsincové vydání časopisu Velo se v jednom ze tří hlavních témat podrobněji zaměřuje na geometrii horského kola. MTB se tříští na menší škatulky, každá má specifické nároky. Jaké byly hodnoty úhlů a délek v počátcích celého hnutí, jak se postupně měnily a kam až se dostaly? A co znamená a co a jak ovlivňuje velmi důležitý faktor zvaný stopa kola? A předsazení patek, odsazení středu, standover a další?

Jak moc přínosné jsou reflexní materiály pro naši bezpečnost, dokumentují redaktoři na fotografiích, věnují se i vlivu barvy oblečení a dalším aspektům.

Že cyklokros nemusí být jen závodní zábava, dokazuje další téma. Nechybí test čtveřice kol různé kvalitativní úrovně či názory profesionálů na kotoučové brzdy v cyklokrosových závodech.





Telegraficky zmiňme téma „Noc, nebo obývák“ (reportáž z nočního MTB závodu a z ježdění na trenažéru s virtuální realitou), tip na síť skvělých stezek na Šumavě (Javornická hornatina), rady profesionálního mechanika pro přípravu kola na zimu, ať už ho skladujete, nebo na něm jezdíte, reportáž z „cesty pomoci“ (Londýn – Paříž, 440 km nonstop), škola jízdy Pepy Dresslera atd. Pravidelné místo v obsahu má trénink, nyní pod vedením MUDr. Ondřeje Vojtěchovského. Testy dále prošly nevšední hardtail Pinarello Dogma XC, sportovní 27,5“ biky s pevným rámem, trail biky za 60 000 Kč a několik komponentů.

Více z obsahu najdete na http://www.ivelo.cz/…pis/2013-12/.
Časopis Velo můžete sledovat i na facebooku www.facebook.com/ivelocz.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí