Tomomi Nishikubo - Surreal Snapshots - trialová paráda v deštném pralese

Autor: Keli, vydáno: 22.9.2023

Slovo "surrealistický" má mnoho různých významů - od "divný" nebo "zvláštní" až po "iracionální", "absurdní", "snový" nebo prostě "neobvyklý". Používá se samozřejmě také pro označení kulturního či uměleckého hnutí surrealismu. Určitě byste ho mohli použít i při hovoru o jezdeckém stylu japonské hvězdy trialu Tomomi Nishikubo. Jeho zbrusu nové video "Surreal Snapshots" umístil Tomomi do dokonalého prostředí, kde může dát průchod své kreativitě: do surrealistické zahrady Las Pozas v mexickém deštném pralese.

Bizarní stavby jako "Dům o třech patrech, který bude mít ve skutečnosti pět, čtyři nebo šest", "Dům se střechou jako velryba" nebo "Schodiště do nebe", které během více než 20 let vybudoval anglický surrealista, sběratel a mecenáš umění Edward James, poskytují Tomomimu ideální plátno k předvedení jeho neuvěřitelně kreativního stylu jízdy. Schody, stěny, zábradlí a oblouky vybízejí Tomomiho k jízdě a trikům.

  

Vlhký, mechem porostlý, kluzký a všechno, jen ne snadný na ježdění, zdánlivý trialový ráj však v sobě nese i spoustu prostoru pro chyby a potenciální nebezpečí - možná je to jeden z Tomomiho nejriskantnějších projektů vůbec. Zvlášť když si uvědomíte, že jezdíte ve skanzenu a za žádných okolností nesmíte poškodit nic, co Edward James postavil. Japonský expert na trial si samozřejmě našel cestu scenérií Las Pozas, která vyvrcholila impozantním 360 dropem z výšky čtyř metrů.

    

"Byl to skvělý zážitek jezdit na tak výjimečném místě. Je to rozhodně nejbizarnější místo, na kterém jsem kdy jezdil na kole, a vyžadovalo hodně přípravy, protože terén zdaleka nebyl jednoduchý. Edwarda Jamese a jeho práci jsem předtím neznal. Nikdy jsem neviděl tak obrovské umělecké dílo, jako je jeho zahrada, a jeho vášeň, s jakou ji po léta vytvářel, na mě udělala dojem. Doufám, že klip se jí dokáže vyrovnat." - Tomomi Nishikubo

    

Foto: Marcos Ferro / Red Bull Content Pool

Diskuze

  • anonymní uživatel aaa (aaa (a) test.test) 22.9.2023 - 21:24

    Proč je tam tag Trek, když je kolo Canyon?

  • profilová fotka Keli 23.9.2023 000 6:46

    Omyl!

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 23.9.2023 - 16:43

    Nemůžu si pomoci, ale nejvíc surrealistický mi ta tom přijde Japonec v mexickém deštném pralese. :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí