Novinka: Kind Shock LEV Circuit - bezdrátová teleskopická sedlovka od KS

Autor: Keli, vydáno: 23.11.2023

Společnost Kind Shock představuje bezdrátovou sedlovku LEV Circuit, vyrobena s osvědčenými vnitřnostmi z populární řady LEV od KS a nabízí plně bezdrátové ovládání a zdvih až 200 mm.

Druhá stejného jména

Výhody bezdrátových sedlovek jsou jednoznačné, eliminace ovládacího lanka vyčistí kokpit a usnadní montáž a demontáž sedlovky. A proto je logické, že i velký výrobce teleskopických sedlovek Kind Shock rozšiřuje řadu výrobců bezdrátových sedlovek a připojuje se tak k firmám Magura, RockShox a TranzX. 
Kind Shock již sedlovku stejného jména, ale zcela jiné konstrukce představil v roce 2016, širšího rozšíření se nedočkala, tak uvidíme, jak se bude dařit nové generaci. 

Kde jsme to jen viděli?

Konstrukce sedlovky je velmi podobná nejrozšířenější bezdrátové sedlovce na trhu RockShox Reverb, odnímatelná nabíjecí baterie a elektronický ovládací systém je umístěn vzadu u sedlového zámku. Ten je kompatibilní s drtivou většinou sedel, když pojme kulaté 6 mm, 6x7 mm i 7x9 mm oválné ližiny, samozřejmě jak kovové, tak i karbonové.
Upínací systém odděluje náklon sedla od samotného upnutí, nastavení sklonu je velice snadné pomocí samostatného šroubu. Krásně je to vidět v následujícím videu.

IP67 a změna rychlosti návratu

Kind Shock umožňuje změnu tlaku ve vnitřní patroně a tím lze nastavovat rychlost návratu do základní pozice. Sedlovka je k dispozici ve dvou nejrozšířenějších průměrech 30,9 a 31,6 mm, a ve zdvizích od 125 až po 200 milimetrů.

Zajímavý je stupeň krytí IP67, parametr, který je nyní nejčastěji viditelný u mobilních telefonů a dost napovídá o odolnosti a výdrži. Stupeň krytí IP67 zajišťuje vodotěsnost při ponoření do hloubky 1 metr po dobu 30 minut, takže se dá očekávat, že běžné podmínky na trailech si sedlovku jen tak nepřijdou.

Komunikace přes Bluetooth

Komunikace mezi ovladačem na řídítkách a vlastní teleskopickou sedlovkou probíhá skrze Bluetooth. Dálkové ovládání je napájeno baterií CR2302, sedlovka pak proprietární baterií nabíjitelnou přes dokovací stanici napájenou skze USB-C konektor. V případě, že dojde k vybití baterie v ovladači je možnost ovládat sedlovku tlačítkem na bateriovém modulu na těle sedlovky. Dle výrobce by baterie v sedlovce měla na jedno nabití vydržet 9000-10000 změn zdvihu.

Lehčí a levnější než Reverb AXS

A ještě pár informací na závěr, KS LEV Circuit je o něco lehčí než RockShox Reverb AXS: 634 g ve srovnání s 648 g (průměr 30,9 mm, zdvih 150 mm). Podobné je to s oficiální doporučenou cenou, LEV Circuit se na evropském trhu bude prodávat za cenu 669 Euro, MO cena Reverb AXS je 886 Euro.  

 

Diskuze

  • anonymní uživatel Uff (Uff (a) seznam.cz) 24.11.2023 - 11:30

    Na ho.no drahej bezdrát.

  • anonymní uživatel xx 24.11.2023 - 12:18

    za 499 USD je TranzX EDP01 Wireless Electronic Dropper

  • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 25.11.2023 - 10:47

    Me by zajimalo, proc se nedelaj v rozmeru 34,9 ...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí