reklama

Legenda Greg Minnaar nasedá na Norco - jako závodník, mentor a ředitel týmu

Autor: Keli, vydáno: 10.1.2024

Je to oficiální - Greg Minnaar nasedá na Norco. Po mnoha spekulacích je to zcela jasné, Norco bikes získalo pod svá křídla nejlepšího světové sjezdaře Grega Minnaara. Ten nastupuje na pozici týmového ředitele Norco Factory Racing.

Během své více než dvacetileté závodní kariéry vyhrál Greg rekordních 23 závodů Světového poháru, nasbíral tři celková vítězství v seriálu Světového poháru a čtyři tituly mistra světa, což z něj dělá jednoho z nejúspěšnějších sportovců v mužském sjezdu na horských kolech. Je nejen nejlepším závodníkem své generace, ale hned několika generací, a všechny tyto zkušenosti a odborné znalosti přináší od letošního roku do společnosti Norco Bikes prostřednictvím funkce týmového ředitele Norco Factory Racing.

Ve své mnohostranné roli v týmu Norco Factory Racing má Greg velké plány. Nejenže se soustředí na spolupráci s inženýry Norco při vývoji kol, ale je odhodlán vybudovat nejrychlejší tým mezi páskami závodních tratí. Mentoruje současné členy týmu a hledá a vychovává další generaci talentů pro rozvojový tým mládeže Norco, The Source.

Více o svých plánech do budoucna prozradil Greg v následujícím rozhovoru.

Proč právě Norco a proč právě teď?

"Se svým bývalým týmem jsem prožil úžasné období, ale bylo jasné, že nastal čas na změnu. Hledal jsem značku, která by se shodovala s mými hodnotami a sdílela mou vizi budoucnosti, a to jak jako závodníka, tak v roli ředitele/mentora týmu. Měl jsem skvělé úvodní setkání s Gwen van Lingen (vedoucí značky Norco), ale skutečně mě přesvědčilo až setkání a testování kol s Adrianem, Colinem a Kirkem, inženýry Norco. Jsou tak působiví - pravděpodobně nejlepší, ne-li jediní inženýři kol, s nimiž jsem se kdy na závodní trati setkal. Už jsme spolu strávili mnoho hodin plánováním a testováním nového sjezdového kola. Je stoprocentně jasné, že sdílejí mé ambice postavit nejrychlejší kolo na světě."

Jak dlouho ještě plánujete závodit?

"Závodění mě baví jako vždycky. Soutěžní oheň stále silně hoří a mám v plánu závodit minimálně do roku 2024. Každá sezóna přináší nové výzvy a příležitosti, a dokud si budu užívat cestu a cítit se konkurenceschopný, budu se snažit o úspěch i jako závodník. Takže určitě další sezónu, možná i více."

   

Co si myslíte o kole Norco DH?

"Měl jsem možnost jezdit na novém prototypu kola Norco DH a zatím jsem z jeho výkonu nadšený. Inženýři vytvořili něco výjimečného v tom, že na tomto kole nejsou nutné žádné kompromisy. Konstrukce s high pivotem je pro mě novinkou a nabízí několik zajímavých výhod. Úzce spolupracuji s inženýry na další optimalizaci kola, a to nejen pro mé ježdění, ale i pro mé týmové kolegy. Těším se, až s ním budu jezdit po tratích závodů světového poháru!"

Jaké jsou vaše plány mimo závodění?

"Mimo závodní dráhu se hned vrhnu na poznávání ostatních jezdců a mentorství Gracey a Lucase. Plánem je vytvořit jezdcům prostředí, aby mohli zazářit, a k tomu je potřeba mít k dispozici ten nejlepší personál. Všichni členové týmu - závodníci i podpůrný personál - musí mít správnou rovnováhu mezi dovednostmi, kamarádstvím a snahou o dokonalost. Jsem nadšený, že mohu pracovat s mladými sportovci a pomáhat jim využít jejich potenciál. Celkovým cílem je pomoci Norco Factory Racing stát se nejrychlejším DH závodním týmem na nejrychlejším kole!"

Vzhledem k tomu, že letos Norco slaví 60. výročí, je zařazení Grega do týmu dalším důležitým milníkem pro značku Norco. Uvidíme, co přinese budoucnost!

A jak Norco říká: "Teprve právě začínáme."

Video: Louis Citadelle
Foto: David Nogales Tarragó

Diskuze

  • anonymní uživatel Jirka (Jirka (a) rypal.cz) 10.1.2024 - 11:08

    Mentorství Graceyho? Gracey je holka :D Mluví o kolegyni z nového týmu Gracey Hemstreet...

    • profilová fotka Keli 10.1.2024 000 11:12

      Aj, to je to skloňování. Omluva Gracey a tobě díky za upozornění.

  • anonymní uživatel jmeno@prijmeni.cz (Honza S.) 10.1.2024 - 11:16

    Nemůžu si pomoct, ale vždycky když vidím černobílou fotku a zahlédnu u toho jméno, tak se leknu, že dotyčný exnul...

    • anonymní uživatel PTBack 10.1.2024 - 11:33

      Přesně, hned si říkám...Ajaj, tak kdopak. Legendární Kuba Vencl by mohl vyprávět.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí