reklama

Dirtpark Brno Bystrc - jarní brigáda

Autor: Petr Borek, vydáno: 29.3.2007

Zdravím všechny brněnský bikery a tímto vás zvu na další pokračovaní zvelebování našeho dirtparku.
Samozřejmě nemohu zapomenout a poděkovat lidem za účast v předminulou neděli, kdy jsme udělali kus práce i když nás tam nebylo ani ze čtvrtiny tolik co v sezoně na biku.

To je taky jeden z důvodů proč jsem se pustil do psaní tohoto článku. Zaráží mě totiž fakt, že zatím co počet bikerů evidentně stoupá, lidí kteří jsou ochotní pro svůj sport něco udělat je čím dál míň. Nebo je to problém jenom brňáků? Většina lidí si zřejmě zvykla na to, že vždycky někdo něco postaví viz Tbb a že až se to rozpadne, tak je tady ještě pořád království nikoho – Zamilec, nebo pokud je někdo pouze na dirty, tak rokle a Vinohrady.

Otázka je jestli si Brno náhodou nezaslouží pořádnej park pro 20“ i 26“ kola, kde by se mohl občas pořádat nějakej ten kontest. Park, kterej by se rozvíjel podle našich potřeb a kde by se tento sport ubíral směrem kupředu stejně jako v každé malé prdeli po celé naší zemi.

Po tom, co Saša Rovný ukončil svou činnost v tbb bikeparku (viz vyjádření na stránkách Tbb), je dirtpark v Bystrci jediný prostor, kde si legálně můžeme stavět co chcem a vzhledem k celkem pohodovému přístupu (spíš nezájmu) bystrckého úřadu nehrozí nějaké zbytečné problémy.

Momentálně máme na výběr ze dvou variant:

  1. Všichni bikeři, kteří budou chtít navštěvovat dirtpark v Bystrci si zvyknou na to, že občas odloží kolo a vemou do ruky lopatu a pomůžou něco postavit nebo opravit a dále budou dodržovat provozní řád.
  2. Až se rozjaří a každej den bude v parku jezdit 25–30 lidí, tak těch pár lidí, kteří se ten park snaží dát do kupy to přestane bavit a o skoky se nikdo starat nebude, začnou se nám tam hromadit odpadky jako třeba minulej rok, skoky začnou chátrat, lidi si začnou stěžovat, městský úřad začne prudit, odejdou sponzoři, nakonec tam lidi přestanou jezdit a pohádky je konec.


Nový drop-o-gap

FAKTA
Dirtpark leží na obecním pozemku který má v nájmu občanské sdružení Bike against hate. To znamená, že v momentě kdy vstoupíte na tento pozemek jste povinni dodržovat pravidla která stanoví nájemce, jelikož ten nese odpovědnost za vše co se na tomto pozemku děje.

PRAVIDLA HRY (PROVOZNÍ ŘÁD)

  1. každý kdo se pohybuje v dirtparku(dále jen v parku)na kole je povinen mít na hlavě přilbu
  2. v případě že je po dešti,platí zákaz vjezdu do parku dokud nebude sucho.
  3. všichni pravidelní návštěvníci parku jsou povinni udržovat pořádek, neboli co si donesete to si taky odneste(petlahve a jinej bordel) dirtpark není smetiště.
  4. každej kdo chce jezdit si bude muset zvyknout na to,že bude muset občas vzít do ruky lopatu a přiložit ruku k dílu
  5. zákaz překopávání nebo svévolného upravování skoků popř. provádění jiných nepatřičných činností

NEDĚLNÍ PROGRAM
Makat začnem zhruba v 10 hod. a jako hlavní věc bude zprovoznění wallridu, tedy naházet bank. Pro ty kdo to neviděli upřesním, že hlína je navezená až k wallu a je jí tam dost. Dál se bude opravovat většina odrazů, dokončí se velká lavice, spina, oprava dopadu pod dropem a průběžně by se měl celej park uklidit, hlavně šutry a dřevo, protože nám tam odmítají sekat trávu právě z těchto důvodů.


Pracanti

Zatím jsme ještě moc nepořešili nářadí, od minule přibudou akorát jedny shapovací hrábě, vál na úpravu tenisových kurtů a Mejla snad dodá 2 plácadla, takže kdo můžete tak si přineste vlastní, budou se hodit samozřejmě lopaty a rýče, ale klidně i hrábě. Kuba sice atakoval městský úřad se žádostí o menší dotaci právě na nářadí apod., ale zřejmě si ještě budeme muset nějakou dobu vystačit sami.

ORGANIZÁTOŘI PRACÍ:
Jakub Vodička
Petr Borek

Předem díky všem dobrým lidem za účast
Petr Borek (petanborek@seznam.cz)

Diskuze

  • anonymní uživatel mánička (http://biketown.wz.cz/) 29.3.2007 v 20:21

    Ty tak to teda znamená že 1. dubna bude zas brigáda? nebo je to Apríl??

  • anonymní uživatel Switch (icq: 319-929-783) (switch.biker (a) seznam.cz) 30.3.2007 v 8:11

    tak já se zkusím objevit. lopatku mam ale newim, co čas. kdyžtak se mihnu nachvilku s kolem...v sobotu pojedu pojezdit na 100%

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 30.3.2007 v 13:51

    Switch, neni to presne to co psal Petan v clanku? Na jezdeni mas 100% cas, ale kdyz je brigada, tak to neni jisty. Co vzit lopatu uz v sobotu, kdyz v nedeli nemuzes?

  • anonymní uživatel petan (petanborek (a) seznam.cz) 30.3.2007 v 22:26

    no abych to upresnil tak v nejblizsich tydnech budem makat asi kazdou nedelu.A zapomel sem dodat ze po dobu provadeni praci na skocich se v parku nejezdi!

  • anonymní uživatel ( http://211b.org ) (211b (a) email.cz) 1.4.2007 v 9:55

    něco takovýho by sme taky potřebovaly v Protivíně 211b.org/...

  • anonymní uživatel Růtštad 2.4.2007 v 10:24

    kde to přesně je?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí