Tomáš Slavík o Red Bull Guanajuato Cerro Abajo 2024: Je trať v Mexiku větší šílenost než v Chile?

Autor: Keli, vydáno: 21.3.2024

Seriál městských sjezdů Red Bull Cerro Abajo se přesunul do Mexika, do Guanajuato. Jaká bude letos tamní dráha? Prozradí jeden z favoritů na vítězství Tomáš Slavík.

"Mexiko už loni nasadilo laťku doopravdy vysoko a diskutovalo se, že už je závod svým roz.měrem, organizací, tratí a vším okolo doopravdy srovnatelnej s Valparaisem...a v některých věcech i dokonce lepší! Jak vypadá trať nejlepšího městského sjezdu v Mexiku? Kde museli změnit trať kvůli velkému množství pádů? Podaří se mi prolomit smůlu z Chile? Veškeré info ze zákulisí jednoho z největších městských sjezdů na světě v kostce tady a teď!"

Přímý přenos ze závodu bude k dispozici online na Red Bull TV, startuje se 23. března v 21:45 našeho času.

Diskuze

  • anonymní uživatel Strejda 24.3.2024 - 11:42

    .. je to rrrebel, při závodění všechny zesměšnil...;-)

    • anonymní uživatel PTBack 24.3.2024 - 19:12

      Jó kamaráde, slovo "zesměšnil" jsem tu v komentáři použil asi před třemi lety a následující víkend jsem zesměšnil sám sebe a půlroční rekonvalescence. Tak bacha.

      • anonymní uživatel Strejda 25.3.2024 - 7:31

        ..dobrá, přesvědčil jsi mě...nejbližší víkend tedy usednu k zelenému pivu a budu čekat na pondělí kdy si vykoleduju barevný vejce...;-)

    • anonymní uživatel PTBack 24.3.2024 - 20:06

      Ale jinak pointa je jasná :)

  • anonymní uživatel Gabosh 25.3.2024 - 7:32

    Jj. Přesně! To funguje;). (Včera jsem padla po dropiku, kde se musí pomalu a prudký dopad to mě nejde a syn se mě smál, že budu týden zase skuhrat:)...a za hodinu na jiném spotu zavadil pedálem o jediný pidi kořínek v okolí a padl obdobně nehezky jako já... Už pak neskákal, že prý se zesměšnil před klukama co tam byli... a že se mi omlouvá...takže se to fakt vrací! ....:))

    • anonymní uživatel Strejda 25.3.2024 - 7:56

      ..mamka se synkem na dropech...táta s pekáčem buchet, vypraným prádlem a uklizeným bytem čeká s obědem :-))...hele mně se to líbí....já když se smál mámě že spadla (zakopla o práh), dostal jsem normálně po hubě...jak řikáš, funguje to ;-))

      • anonymní uživatel Gabosh 25.3.2024 - 9:14

        Jako pozor vařit i péct umím obstojně! Bordelář taky nejsem ...:) Ale skoro jsi to trefil ...jak se jmenoval ten film? Táta v sukni? :(...ale to je předmětem zcela jiné diskuze než na DK ;-). ) Tím bych to ukončila ;-).

        • anonymní uživatel PTBack 25.3.2024 - 12:05

          Můžeme založit vlákno na emiminu :)

          • anonymní uživatel Strejda 25.3.2024 - 12:34

            ..téma ,,Matky na dropu" s otázkou ,,myslíte že to dětem prospívá?" a sledovat vývoj...

    • anonymní uživatel PTBack 25.3.2024 - 15:12

      Ináč, dlouho Jsi tu nebyla. Říkal jsem si, jestli stavíš jako ďas nebo jezdíš, jako ďas. Tak teda asi to druhý.

      • anonymní uživatel Gabosh 25.3.2024 - 16:00

        No - nechci tady pořád psát, víš. Já si pokecám v bikerské hospodě u piva po vyjížďce :) A právě jsem měla zase incident "prý pán z úřadu z odboru životního prostředí" šel kolem ze psem.. :)... A cca za 14 dnů na to mě někdo rozkopal nový dropík, právě takový vhodný na tréning po zimě...Takže se pořád k opravě nemám.. to musí být ve stylu: syn hlídat a matka rychle kopat, ať nás nikdo nevidí:):):)...A legalizace bohužel asi v nedohlednu...jak jsem už psala někde tady v diskuzi...single cestičky vadí.. ale harvestory a neudržovaný les nikoliv....na otázku, že ve městě není nic pro teenagery, že to tu je i pro ně už odpovědět nedokázal.....A JO, jezdím traily a skáču prakticky přes celou zimu. Ale potřebuji už bikeparky, na pořádné rozježdění..to mě vždy nakopne zpět ;-)

        • anonymní uživatel PTBack 25.3.2024 - 18:15

          No, já nemám žádnej fcb, ani jiný aplikace, tak tohle je moje jediná sociální síť :D Aféry Ádoš/Gabosh, Shu-lin/fuck-shu-lin, to je můj svět.
          Já jsem teď docela kopal. Před rokem už pokolikátý se zničila skoková sekce na mým trailu, až mi to vzalo chuť do ježdění, protože ty polety tam byly, pro mnně aspoň, suprový a mám rád tak trochu "svý jistý" ale nakonec jsem to letos přetrasoval a mám z toho docela radost. Ale jako bojim se u toho víc jak dřív, zvlášť, jak je ten les ještě holej. Zatím hlídá pes ale už bych mohl zapojit do výcviku dcerku-je to jinak trochu z ruky. Vy musíte bejt dobrá banda :D

          • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 26.3.2024 - 15:34

            Citim se pocten zminkou o sobe samem...vielen dank :D

  • anonymní uživatel Strejda 25.3.2024 - 19:31

    ... nechci úplně skákat dvěma kopáčům do řeky, protože sám nejsem, tak nejsemhoden, ale jen postřeh k tomu co píše Gaboš...u nás si malí kluci v zámeckým parku, na místě kde chátrá díky panu knížeti(rozuměj státem placenýmu kastelánovi) krásný letní kino a prostor kde kdysi probíhaly zábavy, takovej malej dropík. Dolní povltaví je rovina jak u Kolína, tak se každej kopeček platí zlatem. Blbli tam na kolech i s holkama (to druhý jsem jim záviděl víc) a byli v klidu. Když jsem to tam jednou před nima poslal na přeďáka, tak tleskali a pískali. Prostě měli svoje místo. No někomu to vadilo a zbořil to. Asi aby je vyhnal zpátky na zastávku.....smutný. Tak kopáčům zdar a hodně síly a kopáčkám - my ze starý školy ještě stále rozlišujeme- nekonečný respekt...

    • anonymní uživatel PTBack 25.3.2024 - 20:54

      Je to hodně smutný. Já zase pamatuju opačnej příběh. Chodil jsem ve větším městě na dirty, v lesíku mezi sídlištěma. Bylo to tam docela slušný a třeba jeden borec dával dvojitej backflipp a podobný vály a ostatní kluci-i holky-těžce v závěsu. Super komunita. Já jako skoro nejstarší tam byl spíš bodyguard, co vyhazoval smažky a podobný existence, co se tam chodívaly zašít. No a kluci bojovali a bojovali (věk 16-22 let zhruba), až se jim svévolně postavenej spot (vprostřed lesíku) podařilo zanést do územního plánu pří plánování nové okolní výstavby. Asi pomohlo, že v zastupitelstvu a komisi pro sport seděl mnohonásobnej mistr ČR v bikrosu a jeho ovečky z nedaleký dráhy se tam občas chodily podívat, jak vypadá underground :D

      • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 26.3.2024 - 9:18

        Tak to buď rád, to jsi čestná výjimka. Já se taky ve svém okolí setkal jenom s represí, že by někdy někdo měl zájem cokoliv takového podpořit (nebo aspoň tolerovat), tak to fakt ne.

        • anonymní uživatel Strejda 26.3.2024 - 9:30

          ..čest vyjímkám: vapark.cz/...

          • anonymní uživatel Ádoš 26.3.2024 - 9:39

            výjimkám :-)

          • anonymní uživatel Strejda 26.3.2024 - 9:45

            ..těm taky ;-))..díky

          • anonymní uživatel PTBack 26.3.2024 - 11:08

            Hm, tohle není žádná náhoda, když všichni bajkeři z okolí pijou Vratislavice. Podpora musela bejt masivní.

      • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 26.3.2024 - 15:37

        Tohle se hezky cte...bohuzel tehle pripadu moc neni..nebo se verejne neprezentuji...keep it up

        • anonymní uživatel Ádoš 26.3.2024 - 16:01

          Help! už tu neni forum :(. Utrhnul jsem řadicí páčku u Eagle GX. Taxem koukal na ceny a vůbec se mi nelíbily, nakonec jsem splašil na cyklobazaru novou, zabalenou řidící páčku ale ne Eagle GX, ale Eagle NX....no za 250kč s poštovnym, neber to. V krámu stojí asi litr. Je ta NX řadicí páčka kompatibilní s Eagle GX? Já se naivně domnívám, že by snad měla být. Než to začnu večer měnit, tak bych rád věděl....ať se na to kdyžtak rovnou vyse*u :-D Kdysi bylo možné kombinovat Sram i se Shimano. Už nevim, co jsem to měl za kombinaci. Jestli šaltr X9/X0 s řadicí páčkou XT nebo XTR, ale vim, že to normálně chodilo.

          • anonymní uživatel Strejda 26.3.2024 - 16:23

            ...kdyby ti nikdo neporadil a NX tam nešlo, mám ve sklepě komplet SRAM SX Eagle, 12-S (měnil jsem za XT) včetně kazety, cena dohodou....ale za 250 to nebude :-))))

          • anonymní uživatel Ádoš 26.3.2024 - 19:36

            asi to funguje, minimálně na dílně to chroupe převody, zdá se, bez problémů.

          • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 26.3.2024 - 21:13

            jaja, též máme vyzkušene. Chroupe to ako cyp!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí